INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

În seara decernării Balonului de Aur, Cristiano Ronaldo a făcut scandal: „Redactorul-șef France Football minte!”

Cristiano Ronaldo. Foto: Imago
Cristiano Ronaldo. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 29 noiembrie 2021 20:47 / Actualizat luni, 29 noiembrie 2021 23:39

Pascal Ferre, redactorul-șef al France Football, a susținut că portughezul Cristiano Ronaldo (36 de ani) i s-a destăinuit în privința marelui său obiectiv: acela de a-l depăși pe Lionel Messi (34) în privința numărului de Baloane de Aur câștigate. CR7 l-a contrat dur!

FABULOS! „Balonul de Aur” 2021 e al lui Messi! Al 7-lea trofeu pentru argentinian
BALONUL DE AUR
FABULOS! „Balonul de Aur” 2021 e al lui Messi! Al 7-lea trofeu pentru argentinian

UPDATE. Cristiano Ronaldo ripostează: „Pascal Ferre minte!”

Cu aproximativ o oră înaintea decernării Balonului de Aur, Cristiano Ronaldo a negat afirmațiile lui Ferre printr-un comunicat postat pe rețelele de socializare.

Deznodământul de astăzi explică declarațiile lui Pascal Ferre din ultima săptămână, când a spus că i-am dezvăluit că singura mea ambiție e să-mi închei cariera cu mai multe Baloane de Aur decât Lionel Messi. Pascal Ferre a mințit, a folosit numele meu pentru a se promova și pentru a promova publicația pentru care lucrează. Este inacceptabil ca persoana responsabilă pentru acordarea unui premiu atât de prestigios să mintă în acest fel, e o lipsă de respect pentru cineva care a pus preț întotdeauna pe France Football și pe Balonul de Aur. 

Și a mințit din nou astăzi, justificând absența mea de la Gală din cauza unei presupuse carantine care nu avea niciun motiv să existe. Întotdeauna vreau să îi felicit pe cei care câștigă, și o fac pentru că nu sunt niciodată împotriva nimănui. Câștig mereu pentru mine și pentru cluburile pe care le reprezint, câștig pentru mine și pentru cei care mă iubesc. Nu câștig împotriva nimănui. 

Cea mai mare ambiție a carierei mele este să câștig titluri naționale și internaționale pentru cluburile pe care le reprezint și pentru echipa națională.

Cea mai mare ambiție a carierei mele este să fiu un exemplu pentru toți cei care sunt sau vor să fie fotbaliști profesioniști. 

Cea mai mare ambiție a carierei mele este să-mi las numele scris cu litere de aur în istoria fotbalului mondial. 

Voi încheia spunând că mă concentrez deja pe următorul meci al lui Manchester United și pe tot ceea ce, împreună cu colegii mei și cu fanii noștri, putem încă realiza în acest sezon. Restul nu contează!

Cristiano Ronaldo

În seara decernării Balonului de Aur, Cristiano Ronaldo a făcut scandal: „Redactorul-șef France Football minte!”
Cristiano Ronaldo, jucătorul lui Manchester United, foto: Imago

Balonul de Aur se decernează în această seară, iar Messi e marele favorit

În această seară, France Football va comunica câștigătorul Balonului de Aur pentru anul 2021. Lionel Messi este văzut drept marele favorit, multe publicații din presa internațională susținând că argentinianului i-a fost deja comunicat că a câștigat prestigioasa distincție.

Candidatul la Balonul de Aur, gafă incredibilă în Chelsea - Manchester United!
Chelsea - Man. United 1-1
Candidatul la Balonul de Aur, gafă incredibilă în Chelsea - Manchester United!

Un astfel de deznodământ ar reprezenta o lovitură puternică pentru Cristiano Ronaldo, cel care dorește mai mult decât orice altceva să își încheie cariera cu mai multe astfel de premii decât Messi, conform spuselor redactorului-șef al France Football, revista care acordă Balonul de Aur.

„Ronaldo are o singură ambiție, de a se retrage cu mai multe Baloane de Aur decât Messi”

„Ronaldo are o singură ambiție, aceea de a se retrage cu mai multe Baloane de Aur decât Messi. Știu asta pentru că mi-a spus-o!”, a declarat Ferre pentru New York Times.

Redactorul-șef al France Football susține că secretul câștigătorului din acest an al Balonului de Aur a fost păstrat atât de bine încât nici jucătorul care va fi premiat diseară nu știe că a pus mâna pe trofeu.

„Este al 6-lea an în care sunt la conducerea evenimentului și nu am făcut vreo greșeală până acum. Nu vreau să mint, nu pot spune numele câștigătorului pentru că nu i-am transmis nici lui că a câștigat”.

În seara decernării Balonului de Aur, Cristiano Ronaldo a făcut scandal: „Redactorul-șef France Football minte!”
Cristiano Ronaldo și Lionel Messi // foto: Guliver/gettyimages

Cristiano Ronaldo, cerut Balon de Aur de impresarul său 

Un semn că distincția France Football este extrem de importantă pentru Cristiano Ronaldo a fost oferit de impresarul acestuia, Jorge Mendes, care a declarat în octombrie că Balonul de Aur pentru 2021 ar trebui să fie chiar clientul său: 

Statisticile legate de numele lui Cristiano Ronaldo vorbesc de la sine. Ar trebui să fie suficiente pentru ca el să câștige alt Balon de Aur, în opinia mea. 

Totalul absolut remarcabil de 115 goluri pe care le-a marcat pentru echipa națională a Portugaliei îl face să fie deținătorul recordului în fotbalul masculin internațional. În acest an a doborât acest record, căruia i-l poate adăuga pe acela de a fi cel mai bun marcator din istoria fotbalului profesionist. 

Toate aceste realizări, care reprezintă cele mai mari performanțe din istoria fotbalului, ar trebui să fie decisive în acordarea trofeului, cum el continuă să demonstreze că este, fără dubii, cel mai bun jucător din istorie.

- Jorge Mendes

În prezent, Cristiano Ronaldo deține 5 Baloane de Aur (2008, 2013, 2014, 2016 și 2017), în vreme ce Messi a câștigat distincția de 6 ori (2009, 2010, 2011, 2012, 2015 și 2019). Cel mai probabil, el va câștiga și în acest an. 

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Benzema și Vinicius Jr., decisivi și în Real Madrid - Sevilla » Cum arată lupta la titlu din La Liga

A uitat că e la retrogradare! Șumudică a oferit imaginile serii, după eliminarea cu Galatasaray

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (30)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  30 Noiembrie 2021, 21:05

Cei mai nedreptatiti au fost Levandovski si Salah!

sextus
sextus  •  30 Noiembrie 2021, 18:12

Cam peste juma' din golurile lui Ronaldo la nationala sunt in meciuri cu echipe slabe din Europa, dar si Africa, Asia, N. Zeelanda, s.a. Asta in conditiile in care toata echipa joaca pt el. Messi are majoritate de goluri cu echipe din America de Sud care sunt mult mai tari... In America de Sud nu exista Insulele Faroe, Andorra, Luxembourg, etc.

1618241801598332
Catalin Tutuman  •  30 Noiembrie 2021, 13:27

mai bine trofeul il lua sorescu si nu mai erau atatea comentarii anti-Messi…din partea fanilor Ronaldo…

Vezi toate comentariile (30)
Comentează