INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RECORD

Pele i-a recunoscut superioritatea lui Ronaldo, după ce lusitanul i-a depășit recordul de goluri: „Ce viață frumoasă ai!” » Răspunsul lui Cristiano

Cristiano Ronaldo și Pele, în 2014 // foto: Guliver/gettyimages +49   FOTO
Cristiano Ronaldo și Pele, în 2014 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 martie 2021 23:32 / Actualizat duminica, 14 martie 2021 23:51

Grație hat-trick-ului perfect reușit astăzi în Cagliari - Juventus 1-3, Cristiano Ronaldo a ajuns la 770 de goluri oficiale înscrie în carieră. L-a depășit pe marele Pele, care a acceptat acest lucru cu multă eleganță. Brazilianul a avut un mesaj superb pentru Cristiano, dar nici portughezul nu s-a lăsat mai prejos.

Pele: „Cristiano, te admir foarte mult”

„Cristiano, fiecare are propria călătorie prin viața. Și ce frumoasă este a ta! Te admir foarte mult. Iubesc să te privesc jucând și asta nu este un secret pentru nimeni. Felicitări pentru că ai doborât recordul meu de goluri în meciuri oficiale. Singurul meu regret este că nu am putut să te îmbrățișez astăzi. Dar las această fotografie în onoarea ta, cu afecțiune, ca simbol al prieteniei care a existat timp de mulți ani”, a scris Pele.

Cristiano Ronaldo: „Sunt plin de fericire și mândrie”

La scurt timp după, Ronaldo și-a mărturisit admirația pentru legenda braziliană: 

„Ultimele săptămâni au fost pline de noutăți și statistici care m-au considerat a fi cel mai bun marcator din istoria fotbalului, depășind cele 757 de goluri oficiale ale lui Pele. Deși apreciez asta, este timpul să explic de ce nu am acceptat acest record până acum. 

Admirația mea veșnică și necondiționată pentru domnul Edson Arantes do Nascimento, precum și respectul pentru care îl am pentru fotbalul de la jumătatea secolului 20, m-au determinat să iau în calcul numărul de 767 de goluri înscrise de el, punând la socoteală cele 9 goluri pe care le-a înscris pentru echipa de Stat din Sao Paulo și unicul gol pe care l-a reușit pentru echipa militară braziliană. 

Lumea s-a schimbat de atunci, la fel a făcut-o și fotbalul, dar asta nu înseamnă că putem șterge istoria așa cum servește intereselor noastre. Astăzi, când am ajuns la 770 de goluri oficiale, primele mele cuvinte merg către Pele. Nu există fotbalist în lume care nu a fost crescut ascultând povești despre meciurile sale, golurile și realizările sale, iar eu nu sunt o excepție. 

Din acest motiv, sunt plin de fericire și mândrie acum că recunosc golul care m-a pus în vârful listei celor mai buni marcatori, depășind recordul lui Pele, ceva ce nici nu aș fi putut visa când eram copil în Madeira.

Mulțumesc tuturor care au fost alături de mine în acestă călătorie. Colegilor mei, oponenților mei, fanilor jocului frumos din toată lumea și mai ales familiei mele și prietenilor mei apropiați: credeți-mă când vă spun că nu aș fi putut realiza asta fără voi.

Acum aștept cu nerăbdare următoarele meciuri și provocări, următoarele recorduri și trofee! Credeți-mă, povestea este departe de a fi gata. Viitorul este mâine și mai avem multe de câștigat pentru Juventus și Portugalia”.

VIDEO. Cristiano Ronaldo, hat-trick cu Cagliari

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Fiul patronului miliardar de la Parma, dat gata de Mihăilă și Man: „Cum se zice în română?”

Zi excelentă pentru românii din străinătate » Mircea Lucescu și Ladislau Boloni, victorioși, Alex Maxim, remarcat în Turcia

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
176901212832165
Dan Petnaise  •  15 Martie 2021, 13:28

Chiar și extravagantul Maradona recunoștea superioritatea altora. Dar Ibrahimovici nu.

176901212832165
Dan Petnaise  •  15 Martie 2021, 13:26

Frumoase caractere. Nu ca mârlanul de Ibrahimovici .

valentindragobete
valentindragobete  •  15 Martie 2021, 07:32

Tocmai încercau niște gesepisti din Italia si aiurea sa mature cu Cristiano, de unde concluzia ca prostia n-are granițe !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează