INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JUVENTUS

WOW! Cristiano Ronaldo și-a setat noul obiectiv de la Juventus: „Ar fi frumos să reușesc asta”

Cristiano Ronaldo are o medie de un gol pe meci în acest campionat. A înscris nouă şi a oferit trei assisturi de la restartul Seriei A
Cristiano Ronaldo are o medie de un gol pe meci în acest campionat. A înscris nouă şi a oferit trei assisturi de la restartul Seriei A

Articol de - Publicat marti, 21 iulie 2020 11:00 / Actualizat marti, 21 iulie 2020 11:18

Juventus e tot mai aproape de al nouălea titlu după „dubla" lui Ronaldo din meciul cu Lazio, 2-1. Portughezul are 50 de goluri în Serie A şi l-a egalat pe Immobile în topul marcatorilor. Recordul lui Pipita Higuain (36) este în mare pericol!

Concurenţa a depus armele şi Juventus are drum liber către al nouălea scudetto consecutiv, record în Top 5 campionate Europa! Bianconerii au pus între paranteze seria neagră a ultimelor trei etape, revanşându-se (2-1) pentru eşecurile suferite în tur şi Supercupă cu Lazio. Au opt puncte avans faţă de Inter înaintea celor patru runde rămase şi joi ar putea destupa şampania.

Finalul de stagiune e marea provocare pentru Ronaldo, autorul "doppiettei" cu care a supus trupa lui Simone Inzaghi, fără Ştefan Radu, accidentat luni.

Mai rapid ca Shevchenko

 "I-am obişnuit pe toţi să vadă doborând recorduri şi scriind altele noi, dar în realitate sunt consecinţa unui proces natural. Recordurile sunt importante, însă contează mai mult să câştigi şi să aşezi în vitrină trofee. Suntem pe drumul bun şi e loc de mai bine. Ar fi frumos să-l depăşesc pe Higuaín", a comentat Cristiano. 

Aluzie la cele 36 de goluri înscrise la Napoli de argentinian acum patru stagiuni, record absolut al Seriei A. "Dacă vrea să-l depăşească şi pe Pipita va reuşi. Aş dori să-l odihnesc dar este în formă", spune Sarri. Atacantul liderului are 30, fiind egalul lui Immobile (gol din penalty luni) în acest campionat şi a şi ajuns cel mai repede la 50 în elita fotbalului italian: în doar 61 de meciuri, faţă de 68 câte i-au trebuit lui Şevcenko!

Ronaldo are opt sezoane cu 30+ 

Cel mai bine plătit fotbalist al "Bătrânei Doamne" e singurul ce a dat 50 de goluri în trei campionate de top ale continentului, Premier League, LaLiga, Serie A, şi vrea să fie primul golgheter în aceste trei competiţii. La 35 de ani, se află la al optulea sezon în care a atins borna 30 în întrecerile din Anglia, Spania şi Italia.

Chiar Michelangelo avea 33 de ani când i-a fost comandată Capela Sixtină, semnând şi el un contract pe 4 ani cu Papa Giulio II. Şi-a depăşit limitele prin creaţiile lui, iar după cinci secole pare că s-a «reîncarnat» în Cristiano" - Sky Sport, televiziune italiană

2 jucătoriau înscris înaintea lui Cristiano minimum 30 de goluri în campionat în istoria lui Juventus: Felice Borel (31 în 1933-'34) şi John Hansen (30 în 1951-'52)

91 de aniau trecut de când doi jucători cu 30+ goluri în Serie A nu s-au aflat simultan în teren. Ronaldo şi Immobile au fost şapte minute luni, la Torino

11 meciurila rând cu gol marcat în Serie A are Ronaldo în campionat (între etapele 14 şi 25; a lipsit în a 24-a). Serie record împărţită cu Batistuta şi Quagliarella

VIDEO. Rezumatul meciului Juventus - Lazio 2-1

Citește și alte știri despre Serie A:

Cristiano Ronaldo, demolator de recorduri! Portughezul e unic după ultima „dublă” din Serie A

Tensiuni mari la AC Milan » Zlatan Ibrahimovic, amenințător la adresa propriului antrenor: „Data viitoare să nu mai faci asta!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează