INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INCREDIBIL

Cu glonţul în cap! » Cabanas a revenit într-un meci oficial la 2 ani şi 3 luni după ce a fost împuşcat

Ales fotbalistul sud-american al anului în 2007, Salvador Cabanas a început o a doua carieră Foto: Reuters
Ales fotbalistul sud-american al anului în 2007, Salvador Cabanas a început o a doua carieră Foto: Reuters

Articol de - Publicat marti, 17 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 16 aprilie 2012 20:35

Rănit grav la 25 ianuarie 2010, atacantul paraguayan de 31 de ani a scăpat miraculos cu viaţă şi a jucat duminică 40 de minute pentru echipa de liga a treia 12 de Octubre


Există miracole în fotbal. Visul lui Salvador Cabanas s-a împlinit: paraguayanul care a driblat moartea s-a întors pe teren şi după 2 ani şi 3 luni a jucat într-un meci oficial cu un glonţ în cap! S-a întîmplat duminică, în prima etapă a ligii a treia din Paraguay, cînd atacantul de 31 de ani a prins 40 de minute la 12 de Octubre (2-0 cu Martin Ledesma), clubul care l-a lansat în 1998.

"Sînt prea puternic ca să renunţ. Vreau să redevin fotbalist", anunţa Cabanas în vară, după ce reuşise primul pas spre revenire în amicalul dintre Club America şi "naţionala" Paraguayului (0-0). Evoluase zece minute la fiecare formaţie, fiind felicitat de preşedintele ţării, Fernando Lugo.

Drama a început pe 25 ianuarie 2010. Cabanas a fost împuşcat în cap, într-un bar din Mexico City, în urma conflictului cu un traficant de droguri. Transportat la spital, Salvador a fost salvat de medici, care l-au operat, însă nu i-au extras şi glonţul. Era foarte riscant! Lăsat pe drumuri de Club America, mexicanii rupîndu-i contractul de 2,5 milioane de euro, el a trebuit să achite singur cheltuielile de întreţinere şi de recuperare. Şi-a vîndut tot ce avea, dar a reuşit miracolul.


44 de selecţii şi 10 goluri are Cabanas în "naţionala" Paraguayului. Salvador a fost de două ori golgeterul Copei Libertadores cu Club America din Mexic

Playtech: BOMBĂ! Frații Dedeman au spart banca. Au dat 58 de milioane de euro pe o nouă afacere neașteptată


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează