INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEZVĂLUIRI

Culisele despărțirii lui Van Gaal de Ajax în 2004: „Voiam să fiu șeful, dar lui Cruyff nu i-a plăcut”

Articol de - Publicat sambata, 09 mai 2020 16:55

Întors ca director tehnic al lui Ajax, cu Ronald Koeman antrenor, LvG a rezistat doar câteva luni: ”Am trăit o perioadă neplăcută, dar orice dezavantaj are și avantaje sale”

Louis van Gaal a dezgropat după 16 ani povestea plecării sale de la Ajax, unde revenise după a doua aventură la FC Barcelona, și l-a considerat vinovat pe Johan Cruyff de faptul că n-a rezistat decât câteva luni ca director tehnic al "lăncierilor". 

"La acea vreme, imaginea mi-a fost afectată și de o parte a presei. Am fost caracterizat ca un trișor și un vânător de contracte. E total greșit, am vrut să revin acasă și să fiu eu șef, dar lui Cruyff nu i-a plăcut!", a declarat în Algemeen Dagblad.

"Nu am revenit pentru bani"

LvG, 68 de ani, nu s-a înțeles nici cu antrenorul de atunci, Ronald Koeman: "Nu am venit la Ajax pentru bani, ci din dragoste pentru club. Îmi doream să am putere, să exercit influență zi de zi, să iau deciziile. A fost o perioadă scurtă și neplăcută, cu destule scandaluri și presiune pusă asupra mea. Șutul în fund a fost însă un pas înainte, am ajuns să câștig de zece ori mai mult la Bayern, am fost selecționerul Olandei, am pregătit-o pe Man. United. Orice dezavantaj are și avantaje". 

11 trofeea cucerit Louis van Gaal în șase sezoane la Ajax, între care trei titluri și o Ligă. Mai are patru cu Barcelona, unu cu Alkmaar, 3 cu Bayern și unu cu Man. United. A terminat pe locul 3 la CM 2014 cu Oranje

Declarațiile lui Ronald Koeman, după ce acesta a aflat că România poate fi adversara Olandei la EURO

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Surpriză de ultimă oră la Dinamo! Ionuț Negoiță, decizie neașteptată: și-a încălcat promisiunea

Manuel Neuer s-a despărțit de soție și s-a refugiat în brațele unei handbaliste de 19 ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează