INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Culisele haosului de la Ajax! Antrenor fără putere, care și-a acuzat secundul că e „cârtiță” și jucătorul veteran că „l-a înjunghiat în spate”

Antrenorul Maurice Steijn (centru) a cerut conducerii lui Ajax să-l dea afară pe Steven Berghuis (dreapta). Foto: Imago Images
Antrenorul Maurice Steijn (centru) a cerut conducerii lui Ajax să-l dea afară pe Steven Berghuis (dreapta). Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 25 octombrie 2023 15:34 / Actualizat miercuri, 25 octombrie 2023 15:57

Antrenorul Maurice Steijn a cerut conducerii lui Ajax să-i dea afară de la echipă pe asistentul său Hedwiges Maduro, despre care a spus că a divulgat informații secrete la ESPN, și pe internaționalul Steven Berghuis (31 de ani), pe care l-a acuzat că joacă împotriva lui. Louis van Gaal nu a acceptat și tehnicianul a fost concediat.

Niciodată în istoria lui Ajax nu a mai fost un asemenea haos. Dincolo de rezultate și de clasament, locul 17, penultimul în Eredivisie. Un început de sezon ca un coșmar.

Se știe unde joacă naționala României împotriva Israelului
Israel - România
Se știe unde joacă naționala României împotriva Israelului

Directorul sportiv a forțat demiterea lui Maurice Steijn. A fost el exclus de la Ajax

De Telegraaf a dezvăluit astăzi ce s-a petrecut în culise în ultima perioadă. Un club dezorganizat, un vestiar incendiat de scandaluri, un antrenor fără putere și, în consecință, joc slab și tot mai multe înfrângeri, patru în ultimele patru etape de campionat!

Cotidianul olandez susține că, din start, Maurice Steijn, tehnicianul adus de la Sparta Rotterdam în vară, n-a avut niciun cuvânt de spus la transferuri. A prezentat o listă a jucătorilor doriți, dar directorul sportiv Sven Mislintat, venit și el înaintea stagiunii, a adus doar fotbaliștii pe care i-a vrut el

Cei mai mulți, aduși prin propria agenție de impresariat. Un conflict de interese evident. Mislintat a încercat să forțeze demiterea lui Steijn, însă a căzut primul. Directorul german a fost concediat.

Mai multe plângeri împotriva antrenorului Maurice Steijn

Steijn nu a scăpat de atacuri. Mai mulți membri ai staff-ului tehnic, medical și administrativ s-au plâns de neînțelegerile cu antrenorul. Managerul Klaas-Jan Huntelaar (care s-a retras ulterior, acuzând o stare de depresie) a discutat cu Hedwiges Maduro, fost jucător și secundul lui Steijn. Acesta i-a confirmat că relația cu antrenorul nu bună deloc.

Numai că Steijn a aflat și a rupt orice legătură cu asistentul său. L-a acuzat nu doar că i-a transmis acea imagine negativă lui Huntelaar, dar l-a numit și „cârtița” din vestiar, convins că Maduro le oferă informații secrete celor de la ESPN, pentru care Hedwiges lucrase înainte.

Maurice Steijn, conflict la Ajax și cu veteranul Steven Berghuis

Mai mult. Antrenorul s-a certat în același timp și cu unul dintre jucătorii veterani, Steven Berghuis, 31 de ani, internațional olandez. Lui Berghuis i-a zis că joacă împotriva lui, că face totul pentru a fi demis.

Rămas singur, Steijn a cerut conducerii ca Maduro și Berghuis să fie îndepărtați de la echipa: „M-au înjunghiat în spate". Ceea ce Louis van Gaal, consilierul Comisiei de Supraveghere a clubului, și Jan van Halst, directorul general interimar, nu au acceptat. Ca o concluzie, l-au exclus pe Steijn după numai patru luni pe banca roș-albilor.

Vine John van't Schip pe bancă

Echipa a fost preluată momentan de Maduro. De săptămâna viitoare, antrenor interimar va fi John van't Schip, fost jucător al „lăncierilor”. 

Culisele haosului de la Ajax! Antrenor fără putere, care și-a acuzat secundul că e „cârtiță” și jucătorul veteran că „l-a înjunghiat în spate”
Vine John van't Schip va sta pe banca lui Ajax. Foto: Imago Images

VIDEO. Ajax a pierdut încă un meci în campionat, cu Utrecht (3-4)

Citește și:

Ilie Dumitrescu a avut lacrimi în ochi la conferința „Generației de Aur”: „Ar fi meritat și el să fie cu noi la acest eveniment”

Suporterii lui Galatasaray au făcut o atmosferă incendiară la meciul cu Bayern: „132 de decibeli, cât un avion cu reacție!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează