INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Decizie radicală la Ajax Amsterdam » Antrenorul a fost dat afară! A lăsat echipa pe penultimul loc în clasament

Maurice Steijn // Foto: Imago
Maurice Steijn // Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 23 octombrie 2023 19:58 / Actualizat marti, 24 octombrie 2023 12:35

Maurice Steijn, 49 de ani, venit în vară de la Sparta Rotterdam și care avea contract până în 2026 la Ajax, s-a despărțit azi de clubul din Amsterdam. Echipa e pe locul 17, penultimul, la retrogradare.

În urmă cu patru luni, Maurice Steijn a apărut la Amsterdam. Neașteptat, direct la Ajax, după ce pregătise doar echipe modeste din Olanda. Den Haag, Venlo, Breda și Sparta Rotterdam. Antrenorul în vârstă de 49 de ani a semnat pe trei sezoane cu „lăncierii”, dar a rezistat mult mai puțin. Numai șapte meciuri în Eredivisie! Locul 17, penultimul, în zona retrogradării, a însemnat sfârșitul pentru el.

Van der Vaart, comentariu tăios la adresa lui Ajax: „O echipă de rahat cu jucători de rahat. Trebuie să gândești ca o candidată la retrogradare”
OLANDA
Van der Vaart, comentariu tăios la adresa lui Ajax: „O echipă de rahat cu jucători de rahat. Trebuie să gândești ca o candidată la retrogradare”

Louis van Gaal nu a mai vrut să-l păstreze pe Maurice Steijn

Deși tehnicianul susținea că are încredere și vrea să continue, conducătorii clubului nu i-au mai dat nicio șansă după ultimul eșec, 3-4 în deplasare cu Utrecht. Cotidianul De Telegraaf a anunțat astăzi că Steijn s-a despărțit de Ajax.

Directorul general interimar Jan van Halst și Louis van Gaal, consilier al Consiliului de Supraveghere al roș-albilor, n-au mai vrut să-l păstreze pe Steijn.

Pe 24 septembrie, fusese concediat și directorul sportiv Sven Mislintat, venit și el în vară!

Ajax nu a mai învins de peste două luni. Și Maurice Steijn plătește!

Pentru Ajax, acesta este cel mai slab start din istorie. O singură victorie în șapte meciuri de campionat, pe 12 august, 4-1 acasă în prima etapă cu Heracles Almelo. De atunci, de peste două luni, niciun alt succes în Eredivisie.

După două egaluri legate, ambele în deplasare, 2-2 cu Excelsior Rotterdam și 0-0 cu Fortuna Sittard, patru înfrângeri în serie: 1-3 cu Twente, 0-4 cu Feyenoord, 1-2 cu Alkmaar și 3-4 cu Utrecht.

Echipa, cu o restanță și cu alt meci suspendat în prelungiri după accidentarea gravă a portarului advers, are numai 5 puncte. Și Steijn plătește!

„Ajax trebuie să gândească de acum ca o candidată la retrogradare"

Aflat în studioul Ziggo Sport, televiziunea la care e analist, Rafael van der Vaart a comentat dur situația „lăncierilor”. „O echipă de rahat și jucători de rahat. De acum, Ajax trebuie să înceapă să joace ca Excelsior. Nu mai ești Ajax, nu mai poți pleca de la ideea că ești mai bun decât adversarul, pentru că nu mai ești, nu mai ai calitate. Chiar și jucătorii valoroși sunt trași în jos de nivelul colectiv. Nu mai rămâne mare lucru. 

Poate vi se pare răutăcios ceea ce spun, Ajax trebuie să gândească de acum ca o candidată la retrogradare. E trist, dar adevărat", a declarat fostul internațional olandez, vicecampion mondial în 2010, care a crescut ca fotbalist la Academia lui Ajax, marcând la seniori 63 de goluri în 156 de meciuri jucate în cinci sezoane.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Jucătorii lui Panathinaikos plănuiau să iasă de pe teren încă dinaintea derbyului cu Olympiakos: „Asta facem!”

Fanii lui Manchester City, scandări oribile după dispariția legendei lui United! Vor fi suspendați pe viață

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
gazistu
gazistu  •  24 Octombrie 2023, 10:35

la ce te astepti cand iti vinzi toti fotbalistii buni ...

MaxiP
MaxiP  •  24 Octombrie 2023, 00:38

Si daca mergea unul din tribune ca antrenor si tot era greu sa ajunga la astfel de rezultate, deci palmaresul sau "sarac" pare insignifiant. Ajax si-a vandut tot ce avea mai bun dupa ce incepusera sa scoata iar capul in Europa, la un moment dat era clar ca se vor pierde. Bineinteles, tot vor termina prin primele 4 in Olanda.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează