INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  OLANDA

Van der Vaart, comentariu tăios la adresa lui Ajax: „O echipă de rahat cu jucători de rahat. Trebuie să gândești ca o candidată la retrogradare”

Rafael van der Vaart // foto: Imago Images
Rafael van der Vaart // foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 23 octombrie 2023 17:22 / Actualizat marti, 24 octombrie 2023 12:35

Fost jucător la Ajax Amsterdam, Rafael van der Vaart analizează situația dezastruoasă a echipei „lăncierilor”, aflată pe penultimul loc în Eredivisie, în zona retrogradării.

Cel mai slab start de sezon din istoria lui Ajax. O singură victorie în șapte meciuri de campionat, pe 12 august, 4-1 acasă în prima etapă cu Heracles Almelo. De atunci, de peste două luni, niciun alt succes în Eredivisie.

După două egaluri legate, ambele în deplasare, 2-2 cu Excelsior Rotterdam și 0-0 cu Fortuna Sittard, patru înfrângeri în serie: 1-3 cu Twente, 0-4 cu Feyenoord, 1-2 cu Alkmaar și 3-4 cu Utrecht. Echipa, cu o restanță și cu alt meci suspendat în prelungiri după accidentarea gravă a portarului advers, e pe locul 17, penultimul, cu numai 5 puncte.

Rafael van der Vaart a refuzat oferta lui Ajax, clubul lui de suflet » Motivul are legătură cu Rapid!
OLANDA
Rafael van der Vaart a refuzat oferta lui Ajax, clubul lui de suflet » Motivul are legătură cu Rapid!

Rafael van der Vaart: „Nu mai pleci de la ideea că ești mai bun decât adversarul, pentru că nu mai ești”

Aflat în studioul Ziggo Sport, televiziunea la care e analist, Rafael van der Vaart a comentat dur situația „lăncierilor”. „O echipă de rahat cu jucători de rahat! De acum, Ajax trebuie să înceapă să joace ca Excelsior. Nu mai ești Ajax, nu mai poți pleca de la ideea că ești mai bun decât adversarul, pentru că nu mai ești, nu mai ai calitate. 

Chiar și jucătorii valoroși sunt trași în jos de nivelul colectiv. Nu mai rămâne mare lucru. Poate vi se pare răutăcios ceea ce spun, Ajax trebuie să gândească de acum ca o candidată la retrogradare. E trist, dar adevărat”, a declarat fostul internațional olandez, vicecampion mondial în 2010, care a crescut ca fotbalist la Academia lui Ajax, marcând la seniori 63 de goluri în 156 de meciuri jucate în cinci sezoane.

Rafael van der Vaart: „Ar fi trebuit să fie campioni fluierând”

Roș-albii, care au vândut în vară jucători de 156 de milioane de euro, investind 109 milioane în achiziții, sunt în derivă. Van der Vaart nu înțelege: „La câți bani au cheltuit în mercato, ar fi trebuit să fie campioni fluierând”. Totuși, nu l-ar demite pe antrenorul Maurice Steijn, adus la începutul stagiunii de la Sparta Rotterdam. Consideră că jucătorii sunt modești.

Conducerea clubului i-a propus lui Van der Vaart să îl ajute pe Steijn, să fie un consilier tehnic pentru antrenor, dar Rafael a refuzat. În această perioadă vrea să rămână cât mai mult alături de iubita sa, handbalista Estavana Polman, sub contract cu Rapid.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Santos, echipa lui Pele și Neymar, a suferit cea mai drastică înfrângere din istorie » Antrenorul și-a prezentat scuzele, iar fanii au avut o reacție uluitoare

Fanii lui Manchester City, scandări oribile după dispariția legendei lui United! Vor fi suspendați pe viață

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
papora
papora  •  23 Octombrie 2023, 21:07

***!! "***" ***!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează