INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Cum a aranjat Pique ca Supercupa să se joace în Arabia Saudită și ce comisioane grase s-au plătit

Cum a aranjat Piqué ca Supercupa să se joace în Arabia Saudită
Cum a aranjat Piqué ca Supercupa să se joace în Arabia Saudită

Articol de - Publicat luni, 18 aprilie 2022 14:41 / Actualizat luni, 18 aprilie 2022 14:46

Fundașul Barcelonei (35 de ani) obținuse un contract de 30 de milioane anual, din care 6 milioane reveneau federației și 4 milioane firmei sale, Kosmos. Real Madrid și Barcelona luau câte 8. Saudiții plătesc 40 de milioane până la urmă.

S-au aflat culisele și manevrele din spatele organizării Supercupei Spaniei în afara țării începând din 2020. 

Citând El Confidencial, AS a dezvăluit ce rol a îndeplinit Gerard Piqué în mutarea competiției în Arabia Saudită și extinderea acesteia de la două la patru echipe.  

Fundașul Barcelonei a intermediat negocierile cu Sela, companie publică saudită, și apoi l-a convins pe președintele federației, Luis Rubiales, de avantajele ofertei primite pentru toate părțile implicate în afacere: cluburile, forul fotbalistic spaniol (RFEF).și firma sa Kosmos Holding.

George Ogăraru, ironizat de fostul antrenor de la Ajax după ultima postare de pe Facebook » Cum a răspuns românul
CSA STEAUA
George Ogăraru, ironizat de fostul antrenor de la Ajax după ultima postare de pe Facebook » Cum a răspuns românul

Real Madrid și Barca, privilegiate

Suma convenită la prima strigare ar fi fost de circa 30 de milioane de euro anual, pentru șase ediții, iar Rubiales a făcut presiuni pe lângă autorităţile de la Riad pentru ca jucătorul Barcelonei să încaseze un comision gras. 4 milioane de euro în fiecare an, adică un total de 24 de milioane!

 „Hai să vedem, Rubi, cum se împart banii. Dacă Real primește opt milioane, Barca tot opt milioane, iar celelalte două sunt plătite cu două, respectiv un milion, fac 19. Deci, mai rămân vreo șase milioane, pe care le păstrezi pentru federație. Dacă saudiții nu acceptă, le spunem că Real nu mai vine și atunci poate mai scoatem unu-două milioane", i-ar fi spus Piqué într-o conversație din primăvara lui 2019.

„Acordul este deja ferm!"

Inițial, Rubiales dorea ca Supercupa să se dispute pe un stadion cu o capacitate mai mare, însă nici Real, nici Barcelona nu au acceptat să joace pe terenul rivalei și s-a ajuns la această soluție. În final, contractul s-a semnat doar pentru trei ediții și 40 de milioane pe an, deși alegerea a fost foarte criticată, în special din cauza poziţiei femeilor în societatea saudită.

„Geri, felicitări. Și nu mă refer la jocul bun de ieri ori la golul tău. Vreau să spun că deja e trecut de ora 12 și, deci, acordul cu Arabia Saudită e deja ferm. O îmbrățișare. Mulțumesc pentru tot și sunt aici pentru orice aveți nevoie", este mesajul pe care Rubiales i l-a transmis lui Piqué, în septembrie 2019. 

RFEF nu i-a achitat nimic lui Gerard, care și-a încasat comisionul de la sursă. Ediția din 2020 a fost câștigată de Real Madrid după loviturile de departajare cu Atletico, Barcelona și Valencia fiind celelalte echipe care au împărțit banii.

Federaţia spaniolă de fotbal anunţase de joia trecută că a fost victima unui atac cibernetic, în urma căruia au fost sustrase arhive de date aparţinând preşedintelui Luis Rubiales.

Citește și: 

Un superstar de la Manchester United, implicat într-un accident de mașină în timp ce conducea spre antrenament

PAOK, a 4-a înfrângere consecutivă! Răzvan Lucescu, prins într-o grămadă deschisă la marginea terenului

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
severusl
severusl  •  18 Aprilie 2022, 23:30

s-a platit comisionul cu arbitri, auba stie mai bine

Vezi toate comentariile (1)
Comentează