INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AMINTIRI

Cum a fost recunoscut Paulo Rossi atunci când a mers în Brazilia: „Dă-te urgent jos din taxiul meu!”

Paulo Rossi la Campionatul Mondial din 1982
Paulo Rossi la Campionatul Mondial din 1982

Articol de - Publicat vineri, 25 decembrie 2020 11:58 / Actualizat vineri, 25 decembrie 2020 12:03

Campionul mondial italian, Paulo Rossi, stins pe 10 decembrie, a povestit ce i s-a întâmplat când a vizitat în 1989 Brazilia, cu ocazia Mundialito. Fanii nu uitaseră că a dat trei goluri Selecao la Campionatul Mondial din 1982.

Dintre multele amintiri depănate și scrise despre atacantul italian cu zâmbet inconfundabil care s-a stins la doar 64 de ani, un episod comic s-a petrecut în Brazilia. Paolo Rossi a povestit într-o emisiune, la care era invitat și bunul său prieten Zico, ce a pățit când s-a dus prima oară la Sao Paulo. „Stăteam la un hotel în centrul orașului și m-am urcat într-un taxi. 

La un moment dat am văzut cum șoferul se agita pe scaun, mă fixa în oglinda retrovizoare. N-a durat mult și m-a întrebat «Tu ești Paolo Rossi?». Trecuseră șapte ani de-atunci, dar lumea nu mă uitase. Am recunoscut, da. Chiar eu! «Atunci să cobori urgent din mașina mea!». Chiar nu glumea, m-a dat jos în mijlocul străzii. Pesemne că încă îl mai obseda tricoul meu azzurro cu numărul 20”.

Paulo Rossi n-a dat gol și la Mundialito

Eroul Italiei de la Mondialul din 1982 și omul care a făcut să plângă Brazilia, cu hattrick-ul din "sferturi" (3-2), era admirat, dar și detestat în țara unde Pablito venise pentru a participa la un turneu rezervat foștilor internaționali retrași din activitate, Mundialito. Competiție la care Italia a făcut patru egaluri (1-1 cu Brazilia) și n-a învins pe nimeni, terminând pe locul 3 în unica grupă.

Zico: „Un campion absolut, respectat pretutindeni”

„Paolo era însă foarte diferit de personajul, eroul, creat de victoriile sale”, rememorează Zico, cu care regretatul atacant a petrecut vacanțele. „Ultima oară ne-am văzut în Toscana. Ne-am distrat, am jonglat cu mingea pe scenă la un eveniment. Era un om liniștit, umil, generos. Eram într-o vacanță în Sardinia cu familiile și jucam fotbal cu copiii. 

În 2018, când a revenit în Brazilia, în timpul unei emisiuni pe canalul Youtube al fiului meu, fanii l-au recunoscut. Pe stradă lumea îl saluta, a fost mereu respectat și considerat un campion absolut. Când jucai împotriva lui nu aveai voie să greșești. Și în acea zi de 5 iulie 1982, ne-a executat fără milă”.

VIDEO. Cele 3 goluri marcate de Paolo Rossi contra Braziliei la Campionatul Mondial din 1982

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Mesajul lui Kylian Mbappe la aflarea veștii că Thomas Tuchel a fost demis de la PSG: „Nimeni nu va uita”

Lionel Messi, campanie fabuloasă: Portarii se laudă cu golurile încasate de la el! Ce cadou a primit fiecare goalkeeper învins de argentinian și de ce a fost „sărit” Bălgrădean

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
824198750992033
Tiberiu Nagy  •  26 Decembrie 2020, 10:20
Postat de caminero pe 25 Decembrie 2020, 19:04

Deci practic nu ți-a plăcut nici Inzaghi, și nu ți=ar fi plăcut nici butoiașul de bere Gerd Muller. ;)

Asa e ... Inzaghi , un pomanagiu pur-sange ... la limita offside-ului ! Cat despre neamtul Muller am auzit doar si nu pot spune nimic ! Asta e , imi plac jucatorii de creatie , fantezisti , cei care reusesc sa te salte de pe canapea cu actiunile lor ...

caminero
caminero  •  25 Decembrie 2020, 19:04
Postat de Tiberiu Nagy pe 25 Decembrie 2020, 12:46

L-am prin jucand in '82 ... nu l-am suportat deloc ! Ma enerva si modul " desalat" in care alerga , imi era antipatic pana-n maduva oaselor ! Tine-am cu Brazilia ( si din filmuletul de sus se vede de ce ... ) si imi era ciuda rau de tot pentru acea eliminare ...

Deci practic nu ți-a plăcut nici Inzaghi, și nu ți=ar fi plăcut nici butoiașul de bere Gerd Muller. ;)

824198750992033
Tiberiu Nagy  •  25 Decembrie 2020, 12:46

L-am prin jucand in '82 ... nu l-am suportat deloc ! Ma enerva si modul " desalat" in care alerga , imi era antipatic pana-n maduva oaselor ! Tine-am cu Brazilia ( si din filmuletul de sus se vede de ce ... ) si imi era ciuda rau de tot pentru acea eliminare ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează