INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Cum a ratat Cristi Chivu transferul la Real Madrid: „Din cauza unei rezervări la hotel! M-a sunat Predrag Mijatovic și mi-a zis «La noi e siesta și nu lucra secretara»”

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 ianuarie 2020 12:13

Giovanni Becali (67 de ani) a vorbit despre transferul lui Cristi Chivu de la AS Roma la Inter, în 2007, și cum a picat mutarea la Real Madrid din cauza unei rezervări la hotel. 

„Chivu mai avea 6 luni de contract cu Roma și se vorbea că merge la Inter. Și fanii au scris mesaje la baza de pregătire, au scris «Trădătorule». Și îmi zice «Hai să găsim o soluție, nu vreau să supăr pe nimeni». Roma cerea 18 milioane de euro pe el, deși putea să semneze gratis. 

Îl voiau Barcelona și Real Madrid. Barcelona îi dădea 3,5 milioane de euro pe an, iar Real Madrid oferea 3,7-3,8 milioane. Eu aveam promis un salariu de 4,5 milioane de la Inter.

Urma să merg la Madrid ca să iau masa cu Ramon Calderon și Predrag Mijatovic, care lucra la Real. Eu m-am dus, am luat masa cu niște prieteni și a venit Calderon să mă salute. Mi-a zis că nu mai poate ajunge, dar o să mă văd cu Predrag. Mijatovic m-a sunat și mi-a zis că voi avea o cameră rezervată la un hotel. 

M-am dus la hotel și am văzut că nu era nicio rezervare. Am mai stat pe la bar, m-am întâlnit cu Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, și am întrebat iar. Mi s-a spus că nu e nicio rezervare și am plecat. M-am întors la Mallorca, unde eram în vacanță. 

Când am coborât din avion am văzut că aveam 10 apeluri ratate de la Mijatovic. M-a sunat iar și mi-a zis «Giovanni, nu știi că la noi e siesta? Nu lucrează nimeni la prânz. Nu era secretara și de aceea nu am putut să-ți facem rezervare». I-am zis «Păi, nu puteai tu să faci rezervare?». Și am vrut eu să dau o lecție. Din cauza unei rezervări la hotel nu am mai negociat. Nu știu dacă se făcea transferul. Nici acum nu m-a uitat Mijatovic cu asta.

Și l-am dus pe Chivu la Inter! Iar Roma a luat 18 milioane de euro pe el, fix cât i-a plătit lui Ajax. Iar el a jucat pe un salariu de 4,5 milioane de euro”, a declarat Becali la TV Digi Sport. 

„Nu știu dacă Chivu va fi selecționer la tineret. El are rezultate bune la juniorii lui Inter, dar l-a susținut pe Ionuț Lupescu la alegeri. În timp ce Adi Mutu a fost alături de Răzvan Burleanu” 
Giovanni Becali

Citește și:

Giovanni Becali dezvăluie discuția cu Claudio Ranieri despre Adi Ilie: „Îmi zicea «Spune-i să tragă mai mult. Poate lua Balonul de Aur»” 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
godot
godot  •  04 Ianuarie 2020, 20:26

Deci in loc sa joace la Barcelona 2007-2012, una dintre cele mari echipe din istoria fotbalului (și cu un stil in care ar fi fost ca peștele în apă), Chivu s-a dus la Inter, pentru 30% in plus la salariu. In loc de 17 milioane in 5 ani a luat 21. O intrebare ar fi dacă a meritat. O altă întrebare ar fi cam câți jucători a distrus Becali și câți jucători sunt distruși de impresari.

2140444435987443
Naghi Cristian  •  04 Ianuarie 2020, 19:57

Ăștia a lui Becali cred ca mai mult rău au făcut decât bine, au stricat destinele unor fotbaliști buni

joze_maurinio
joze_maurinio  •  04 Ianuarie 2020, 17:22

Din aceasta povestioara de doi bani intelegem un singur lucru: SAMSARUL nu are ce cauta in fotbal. Si aici nu ma refer la vanzatorul de bilete de la Patria sau la baba expirata cu care e maritat Reggae-n-Kampf, ci la absolut toti impresarii. Deci, el nu a negociat nimic, alea erau ofertele pre-negociere, dar nu a fost tratat ca o doamna de companie omul, adica si asa si cu banii luati si s-a suparat omul impresar nu jucatorul. Deci, nu conteaza ce vrea jucatorul doar ce are chef impresarul. Si ne mai miram ca nu mai ajungem la turnee, iar Mutu zis sibutramina zis cocaina si Chivu "ne vedem la mondialul din 2006 Coca Cola" nu au facut nimic la nationala lui Becali impresarul.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează