INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Cum explică Pep despărţirea fulgerătoare de Barcelona: ”Am obosit. Renunţ”

Guardiola a anunţat ieri într-o conferinţă de presă că se desparte de Barcelona.
Guardiola a anunţat ieri într-o conferinţă de presă că se desparte de Barcelona.

Articol de - Publicat sambata, 28 aprilie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 28 aprilie 2012 01:56

După cele mai negre zile din cariera blaugrana, Guardiola a demisionat ieri. ”Decizia era luată de anul trecut. Cei 4 ani m-au stors şi am înţeles că ciclul meu s-a terminat”.

Pep Guardiola a refuzat contractul în alb propus şi a întors spatele Barcelonei. A convocat ieri o conferinţă de presă specială, la care au participat căpitanii Puyol, Xavi, Iniesta şi Valdes plus Cesc, Pique, Busquets şi Pedro, dar nu şi Messi!, anunţînd sfîrşitul aventurii sale în blaugrana!

"Plec pentru că sînt obosit. Cei patru ani m-au epuizat, m-au golit de energie şi am nevoie de timp ca să-mi revin. Sînt vinovat că am întreţinut incertitudinea şi am creat probleme la club. În octombrie, dar şi-n decembrie am vorbit cu preşedintele şi cu conducerea despre posibila mea plecare. N-o puteam comunica jucătorilor, mai erau atîtea competiţii importante!", explică Pep.

CITEŞTE ŞI: Andrei Niculescu, specialistul Gazetei în fotbal International explică decizia lui Guardiola."Pep! De ce a plecat? De ce ar mai fi rămas?"

Tehnicianul catalan şi-a învăluit viitorul în mister, anunţînd că va lua o pauză: "Am putut lua cu calm decizia. Patru ani au fost o eternitate, Barca a fost mereu casa mea. Sînt mîndru de ce am făcut şi nu mi-e frică. Nu cred însă că mai am dorinţa de a prelua imediat altă echipă. Sînt convins că succesorul meu va avea capacitatea şi energia necesare să-mi continue munca".

Barcelona a anunţat imediat că secundul lui Pep, Tito Vilanova (42 de ani), va prelua echipa şi va rămîne şi-n sezonul viitor: "Cunoaşte istoria şi este persoana potrivită pentru ideile noastre".

Citeşte aici cum s-a desfăşurat conferinţa de presă în care Guardiola a anunţat că renunţă!

"Am avut privilegiul de a antrena jucători care mi-au permis, din prima pînă în ultima zi, să mă bucur de meseria mea. Păstrez o stimă infinită pentru ei" (Pep Guardiola)

"Ca să continuu trebuia să fiu sută la sută dedicat. A fost o decizie teribil de greu de luat. Cum au reacţionat jucătorii? M-au tratat foarte rău..." (Pep Guardiola)

"Îi mulţumim că a ridicat clubul, onorînd blazonul Barcelonei. Toată gratitudinea pentru cel mai bun antrenor din istoria noastră. Am rămas perplex cînd m-a anunţat" (Sandro Rosell, preşedinte Barcelona)

"Îţi mulţumesc foarte mult pentru tot ceea ce ai făcut, Pep. Ne-ai arătat drumul... Te îmbrăţişez" (Carles Puyol, căpitan Barca)

"Îi sînt profund recunoscător lui Pep. A însemnat enorm în viaţa şi în cariera mea profesională" (Leo Messi, golgeter Barca)

13 trofee în aproape patru sezoane a cîştigat Pep Guardiola pe banca tehnică a Barcelonei

175 de victorii în 242 de meciuri (72,31%) a obţinut Guardiola ca antrenor al Barcei. A pierdut doar 21 de meciuri

2,55 este media golurilor marcate de formaţia lui Guardiola în toate competiţiile, 618 în 242 de partide

478600-traseu-guardiola.jpg

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
lp64
lp64  •  28 Aprilie 2012, 18:51

Despartire "fulgeratoare", hotarita inca de anul trecut!! Bravo, ma Scorpie, da' vezi sa nu te afle MM ca ai facut "romana" cu profu' de traforaj, ca ai incurcat-o! Sau trebuia "incurcato", ca sa intelegi si tu, ma Scorpie ?!

catalinantoneanu
catalinantoneanu  •  28 Aprilie 2012, 18:40

Multumim Pep!

dani_val
dani_val  •  28 Aprilie 2012, 15:37
Postat de sandycelt pe 28 Aprilie 2012, 10:19

Deci pana la urma nu este un asa de mare antrenor din moment ce cind are un sezon mai rau ,renunta! Pai antrenorul celor de la Real ce sa faca? Cred ca ii este frica sa piarda ,desi a facut-o si mai greu ii este sa reinceapa un nou ciclu in care sa imprime un alt stil echipei, pt. ca deja jocul barcelonei nu mai surprinde si cred ca asta este limita lui ,in loc sa incerce sa schimbe ceva ,RENUNTA!

Mourinho vine la echipe care sunt in foame de trofee, dc crezi ca nu mai sta dupa ce castiga trofee importante? Pt ca este infinit mai greu sa motivezi echipa dupa ce castigi tot, o sa vezi daca va castiga CL si cu Real va pleca, iar Guardiola a reusit sa-i tina motivati aproape 4 ani, fiind in carti pt toate trofeele pana acum cateva zile, iar daca a simtiti ca nu mai poate sa-i motiveze si sa vina cu ceva nou a decis sa plece, pt ce sa se agate de acest post, si nu cred ca va prelua vreo echipa in aceasta vara.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează