INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Cum își plătește Eric Dier transferul la Bayern

Eric Dier a ajuns în Germania // sursă foto: Florian Plettenberg
Eric Dier a ajuns în Germania // sursă foto: Florian Plettenberg

Articol de - Publicat vineri, 12 ianuarie 2024 10:18 / Actualizat vineri, 12 ianuarie 2024 11:17

Bayern nu plătește deocamdată nimic pentru împrumutul lui Eric Dier de la Tottenham. Prețul îl stabilește jucătorul însuși, în funcție de cât joacă.

Bayern a pierdut duelul cu Tottenham pentru Radu Drăgușin și a trebuit să se consoleze, în cele din urmă, cu împrumutul lui Eric Dier de la Spurs.

Hondurianul venit în România să se bată la titlu: „V-am căutat pe Google, am găsit «Dracula». Da, da, am citit și despre Ceaușescu”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Hondurianul venit în România să se bată la titlu: „V-am căutat pe Google, am găsit «Dracula». Da, da, am citit și despre Ceaușescu”

Există însă și un lucru bun în această tranzacție. Bayern nu plătește deocamdată nimic în schimbul internaționalului englez. Prețul îl va stabili chiar apărătorul în vârstă de 29 de ani, în funcție de cât joacă.

Prețul lui Eric Dier poate ajunge la 2,5 milioane de euro

Astfel, potrivit Sky Germania, suma ar putea ajunge până la 2,5 milioane de euro, cu tot cu bonusuri de obiectiv, până-n vară! De asemenea, Bayern are opțiune de cumpărare și, dacă va fi mulțumită de prestațiile apărătorului englez, îl poate achiziționa definitiv.

Campioana Germaniei și-a luat măsuri, în condițiile în care Dier n-a fost printre preferații managerului Ange Postecoglou în acest sezon. Deși a avut numeroase probleme în apărare, tehnicianul australian n-a apelat la serviciile lui decât în patru rânduri.

Tottenham l-a cumpărat pe Eric Dier în 2014, de la Sporting

Mijlocaș defensiv la începutul carierei, transformat ulterior în fundaș central, Dier evolua din 2014 la Tottenham, care l-a cumpărat cu 5 milioane de euro de la Sporting CP.

În cei 10 ani petrecuți în Londra, internaționalul englez a jucat 364 de meciuri, a înscris 13 goluri și a oferit 12 pase decisive.

La Bayern, el va avea o concurență acerbă. Bavarezii au 3 stoperi de cel mai înalt nivel, pe Matthijs de Ligt, Dayot Upamecano și Kim Min-jae, doar că ultimul va lipsi o vreme, fiind convocat la naționala Coreei de Sud pentru Cupa Asiei.

Florin Manea: „Ne-am oprit în loc când a venit oferta de la Bayern”

Miercuri, Florin Manea, impresarul lui Radu Drăgușin, a dezvăluit la GSP Live cum s-a ajuns ca fundașul român să refuze propunerea lui Bayern.

„La ora 8 s-a luat decizia. Noi eram hotărâți să mergem la Tottenham, dar a venit oferta de la Bayern. Și ne-am oprit în loc. Eram în drum spre aeroport. Am zis că trebuie să ne gândim bine și să evaluăm. Bayern e unul dintre cele mai mari cluburi.

Nu îmi vine să cred că am refuzat Bayern, dar asta e decizia. Am luat-o cu Radu și cu familia lui. I-am anunțat pe cei de la Bayern că asta e decizia, că ei au venit pe ultima sută de metri și că era greu să ne schimbăm decizia. Poate pe viitor vom ajunge acolo.

Suntem puțin bulversați. Să refuzi Bayern... Dar a fost până la urmă ce și-au dorit Radu și familia lui. E fericit. Mergem la Tottenham!”, a spus Manea.

Mai puteți citi:

În primul interviu acordat la Tottenham, Drăgușin l-a dat de gol pe Postecoglou: „Asta mi-a spus”

Poli Iași i-a prezentat înlocuitorul lui Luis Phelipe: „2024, anul victoriilor!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
LostSociety
LostSociety  •  12 Ianuarie 2024, 12:56

Când ajungi la Bayern, mai faci și sacrificii, mai ales la vârsta lui.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează