FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Hondurianul venit în România să se bată la titlu: „V-am căutat pe Google, am găsit «Dracula». Da, da, am citit și despre Ceaușescu”

Denil Maldonado
Denil Maldonado

Articol de , - Publicat vineri, 12 ianuarie 2024 10:00 / Actualizat vineri, 12 ianuarie 2024 19:08

Denil Maldonado, hondurianul ajuns la Universitatea Craiova, a ales România pentru a se lansa în Europa, prezentându-se în fața juveților. Fotbalistul din Tegucigalpa a oferit în premieră un interviu presei din România, amuzându-se în dialogul cu GSP.ro de ceea ce a descoperit despre țara noastră când a căutat să vadă unde ajunge!

Cuvinte simple, spuse cu zâmbetul pe buze. Denil Maldonado, 25 de ani, ultimul sosit la Universitatea Craiova este un obișnuit al meseriei de fotbalist profesionist. Ceea ce face pe teren, la antrenamente și la meciuri, este completat de imaginea lui și a clubului pe care-l reprezintă.

În Los Angeles, în MLS, oferea interviuri sau era implicat în acțiunile grupării aproape zilnic! Făcea parte din rutina cotidiană, muncă în fotbal și în afara lui. Internaționalul hondurian a venit să întărească defensiva oltenilor și să aibă prima experiență în Europa. Stoperul a sosit în Bănie pentru un an, împrumut, cu opțiune de transfer definitiv.

Primul impact pe care l-a avut Craiova asupra lui Pyry Soiri + Tips-uri de la fotbalist, dacă ajungeți să vizitați Finlanda: „Mâncați somon și mergeți la saună!”
UNIVERSITATEA CRAIOVA
Primul impact pe care l-a avut Craiova asupra lui Pyry Soiri + Tips-uri de la fotbalist, dacă ajungeți să vizitați Finlanda: „Mâncați somon și mergeți la saună!”

Denil Maldonado va debuta duminică, în amicalul cu Slovacko

Al doilea căpitan al naționalei Hondurasului, Denil a mai evoluat pentru Motagua, Pachuca, CD Everton și Los Angeles FC, înainte de a semna cu juveții.

În Bănie îl așteaptă tricoul cu numărul 3 și suporteri pătimași. Maldonado va fi în lot duminică, pentru ultimul amical din Antalya, cu Slovácko (locul 4 în Cehia). Stoperul înalt de 1,83 de metri este al doilea fotbalist transferat de olteni, după fundașul dreapta finlandez Pyry Soiri.

Denil Maldonado s-a prezentat în 10 idei

Înaintea debutului în tricoul alb-albstru, Denil a oferit un interviu în exclusivitate Gazetei Sporturilor, în care, practic, și-a schițat autoportretul în fața suporterilor Universității Craiova. Până și el a auzit de Radu Drăgușin, noua senzație a României, recent transferat la Tottenham! Maldonado a pus piesele de puzzle cap la cap și s-a prezentat în 10 idei:

1. "Totul e bine, mulțumesc lui Dumnezeu. Mă simt foarte fericit să fiu aici, să trăiesc această nouă experiență"

2. "M-a atras oportunitatea de a fi la o echipă mare, cum e Craiova, e o provocare importantă pentru mine să joc în Europa, să ajung aici. Sper să fac lucrurile bine și să am succes"

3. "Oamenii mei mi-au zis că Universitatea Craiova este interesată de mine. Am început să caut pe internet România. Mi-a apărut, bineînțeles, filmul cu Dracula, mi s-a părut simpatic (râde). M-am interesat mult și am concluzionat că vreau să vin aici"

29de meciuri și un gol a strâns Maldonado pentru naționala Hondurasului

4. "Am citit și despre dictatorul Ceaușescu, mi s-a părut incredibilă istoria. Vreau să cunosc mai bine România și să reprezint cu succes Craiova"

5. "Îmi plac mulți fotbaliști, Ramos, Van Dijk, au făcut diferența. Înainte, preferatul meu era Puyol. Am auzit de Drăgușin, e un fotbalist foarte bun"

Florin Manea le-a spus italienilor de ce nu a rămas Drăgușin în Serie A, la Napoli sau Milan: „I-a păsat mai mult decât de cariera lui!”
ITALIA
Florin Manea le-a spus italienilor de ce nu a rămas Drăgușin în Serie A, la Napoli sau Milan: „I-a păsat mai mult decât de cariera lui!”

Denil Maldonado dezvăluie ce l-a adus la Craiova: "Minute, meciuri, dau totul ca să evoluez în Europa"

6. "Pentru a merge prima dată în Europa trebuie să fii pregătit, Europa e top, vârful tuturor campionatelor. Trebuie să dai maximum, nu va fi ușor să las totul în spate și să mă concentrez la Craiova. Obiectivul principal e să pot avea minute, să joc mereu și să dau totul pentru a evolua doar în Europa"

7. "Europa se vede diferit din America, dacă le comparăm. Cultura e diferită, societatea... Europa e superioară din toate punctele de vedere".

8. "Sper să obținem calificarea în cupele europene, e cel mai accesibil obiectiv, ar fi important pentru club și pentru mine"

9. "Am jucat împotriva multor jucători de calitate, ca mexicanul Raul Jimenez, brazilianul Douglas Costa. Dar nu pot spune unul anume care a fost cel mai puternic ca adversar"

10. "Mesajul meu pentru fani este că le mulțumesc că m-au primit bine, voi da totul pentru club și pentru a le oferi bucurii celor care ne susțin"

Familia mea, soția, au jucat cel mai important rol. M-au ajutat în carieră, au fost alături de mine la bine și la greu.

- Denil Maldonado, fundaș Universitatea Craiova

200de mii de euro este prețul pe care Craiova îl plătește pentru a-l avea împrumut pe Maldonado

Citește și alte știri:

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Pyry Soiri se prezintă oltenilor în 10 puncte: „Alb-albastru mă prinde bine! Am viteză și sunt bun unu contra unu” + Hobby-urile din afara terenului

CORESPONDENȚĂ DIN ANTALYA Cum a fost când noua achiziție din SuperLiga a dat mâna cu Maradona, apoi cu Mourinho: „Diego a venit cu tancul la meci!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
Karkaleki
Karkaleki  •  14 Ianuarie 2024, 01:56
Postat de brera30 pe 13 Ianuarie 2024, 17:22

Ok, te ocupi de pretzel, papucare. Ai schimbat subiectul, cand nu ti convine. Asa sunt sustinatorii Mititelului, aia care mai sunteti, 2..3...Schimba pagina, aia in care nu mai apareti.

Tu tz-ai schimbat doar semnatura, bai Cancune! Valoarea tz-a ramas la fel ... nula si neavenita. La fel cu valoarea janghinei aleia de te plateste pe tine. Cum iinspune? Craiolgutza, sau asa ceva

brera30
brera30  •  13 Ianuarie 2024, 17:22
Postat de Karkaleki pe 13 Ianuarie 2024, 16:08

Ai gresit adresa, bai spatii verzi. Nu ma ocup cu sportul, deci nu ma duc in nici un cantonament.

Ok, te ocupi de pretzel, papucare. Ai schimbat subiectul, cand nu ti convine. Asa sunt sustinatorii Mititelului, aia care mai sunteti, 2..3...Schimba pagina, aia in care nu mai apareti.

Karkaleki
Karkaleki  •  13 Ianuarie 2024, 16:08
Postat de brera30 pe 13 Ianuarie 2024, 12:40

Băiatul de la covrigarie, ne spui si noua unde mergeti in cantonament? Nu vedeti ca nici in amicale nu va vrea nimeni. Toti va refuza...vai de voi.

Ai gresit adresa, bai spatii verzi. Nu ma ocup cu sportul, deci nu ma duc in nici un cantonament.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează