INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SITUAȚIE

Uluitor! Cum scapă nemții de o pedeapsă după ce au mituit FIFA pentru a organiza Mondialul din 2006

Franz Beckenbauer a fost intermediarul celor 6,7 milioane de euro. foto: Guliver/Getty Images +49   FOTO
Franz Beckenbauer a fost intermediarul celor 6,7 milioane de euro. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 22 aprilie 2020 12:50

Dovezile erau tot mai multe și tot mai evidente, acuzându-i pe nemți. Concluzia: au mituit membrii Comitetetului Executiv FIFA pentru a găzdui Mondialului din 2006. Câștigând cursa umăr la umăr cu Africa de Sud la un singur vot: 12-11!

Tribunalul Penal Federal Elvețian a prelungit suspendarea judecării acestui dosar până luni din cauza pandemiei. Dar luni se prescrie cazul!

Beckenbauer a fost intermediarul celor 6,7 milioane de euro

Totul a plecat de la dezvăluirea făcută de revista Der Spiegel, pe 16 octombrie 2015. A ieșit la lumină un fond secret (asigurat de Robert Louis-Dreyfus, directorul general Adidas la acea vreme) folosit pentru a influența voturile a patru oficiali asiatici din CEx FIFA. 6,7 milioane de euro, în total. 

Bani pe care Franz Beckenbauer, atunci președintele Comitetul de Organizare german, i-ar fi trimis în 2002 lui Mohamed bin Hammam, președintele Confederației asiatice.

Pentru a avea o acoperire a acelei sume, același Comitet de Organizare a plătit tot 6,7 milioane către FIFA în 2005, susținând că ar fi fost o parte din costul galei de închidere a turneului final, care nici nu a mai avut loc.

+45 FOTO

"Kaiser Franz" ar fi fost audiat ca "informator"

După o anchetă ce a durat patru ani, 2016-2020, procesul ar fi trebuit să înceapă luni, 9 martie, la Tribunalul Penal Federal Elvețian. Surprinzător, Beckenbauer nu era printre cei acuzați, deși fusese numit "instigator" în investigație. S-a ținut cont de starea sa de sănătate precară. 

Totuși, urma să apară ca "informator", statut între acuzat și martor, conform legii din Țara Cantoanelor. Pe lista neagră se aflau foștii președinți ai federației germane (DFB), Theo Zwanziger și Wolfgang Niersbach, plus ex-secretarul general FIFA Urs Linsi, judecați pentru fraudă. Și fostul secretar general DFB Horst Schmidt, pentru complicitate la fraudă. 

Numai că, din cauza pandemiei, Tribunalul Penal Federal a amânat procesul. De două ori, de atunci. Ultima dată ar fi fost luni, 27 aprilie. Dar exact în acea zi cazul se prescrie! Dosarul se închide și toți cei patru acuzați scapă fără pedeapsă

VIDEO. Scenariul incendiar care ar face ca FCSB să se califice în Liga Campionilor, iar CFR Cluj să cadă în Europa League

Citește și alte știri din sport:

COVID-19. Donald Trump, gafă haioasă peste Ocean: „La următoarea criză, o să-i menționeze pe Cristiano Ronaldo și Messi”

„Ajax va fi campioană” » Primele complicații: ce se întâmplă cu bonusul promis lui Răzvan Marin și celorlalți jucători

Willy Sagnol, dezvăluiri după 14 ani: „Am fumat 250 de țigări în 10 minute. N-am vorbit cu Zidane doi ani”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
550024062569829
Toma Iulian Frizeru Brici  •  22 Aprilie 2020, 15:35

Nemți fură pe toată lumea mai slabă decăt ei.

juv3ntin
juv3ntin  •  22 Aprilie 2020, 14:00

fara sa ma uit la articol, doar dupa titlu.. e scris de Theo asa e?

maccsero
maccsero  •  22 Aprilie 2020, 13:34

Calomnii! Noi știm bine că nemții sunt cinstiți și corecți.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează