INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII

CUPA AFRICII // Continuă surprizele la Cupa Africii: Africa de Sud a eliminat Egiptul! Mohamed Salah, în lacrimi după meci + președintele Federației a dat afară tot staff-ul și și-a dat demisia

Mohamed Salah // FOTO: Reuters
Mohamed Salah // FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 07 iulie 2019 10:32

Egipt a pierdut cu Africa de Sud, 0-1, și a fost eliminată de la Cupa Africii. Principala favorită vizase al 8-lea triumf la CAN, dar a fost eliminată în „optimi”, cum nu se mai întâmplase niciodată la un turneu organizat acasă

Surpriză după surpriză la Cupa Africii. După ce modestul Benin, care nu mai depășise faza grupelor, a eliminat Marocul (1-1, 4-1 la penaltyuri), principala favorită, Egipt, a fost îndepărtată din competiție încă din „optimi” . Egipt, echipa gazdă, care nu pierduse niciodată înainte de semifinale când organizase CAN.

Hani Abou Rida, presedintele federatiei egiptene, a demis tot staff-ul tehnic și administrativ al nationalei, apoi si-a dat demisia: ”Era o obligatie morala”

De-abia se calificase de pe locul 3

Și cine i-a dat această cruntă lovitură? Africa de Sud. Formația lui Stuart Baxter de-abia se calificase, fusese a treia în seria D, cu două înfrângeri, trei puncte și golaveraj negativ. A prins ultima "optimile", ca al patrulea loc 3!

Sâmbătă însă, a rezistat faraonilor, și-a creat ocazii. Iar Lorch, cel ce nu jucase până acum la turneul final, a înscris golul victoriei în minutul 85. La sfârșit, Mo Salah plângea, la fel ca 74.000 de fani în tribunele arenei de la Cairo. Pentru Egipt, e o adevărată dramă.

„Nu pot să critic niciun jucător, eu sunt unicul responsabil pentru această înfrângere. Suntem triști, dezolați” Javier Aguirre, fost selecționer Egipt

„Sfert” neașteptat cu Nigeria

Africa de Sud va juca în „sferturi” cu Nigeria. Nici victoria ei în fața deținătoarei trofeului, Camerun, nu era așteptată.

Echipa „leilor neîmblânziți”, antrenată de cuplul Seedorf - Kluivert, a condus cu 2-1 după prima repriză, dar nigerienii au revenit.  Prima schimbare făcută de Seedorf (Mandjeck în locul lui Anguissa), menită să întărească faza defensivă, a dat peste cap propriul mecanism. Și Nigeria a înscris imediat de două ori în trei minute. 3-2, suficient pentru calificare. Seedorf va fi și el probabil concediat.

Citește și:

Lionel Messi, scandal imens: a refuzat medalia și a pornit războiul: „Noi nu trebuie să facem parte din această corupție!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează