INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPER LIGA EUROPEI

UEFA, în pericol! Curtea de Justiție a UE, decizie urgentă privind Super Liga » Când aflăm verdictul

Cristian Jura, judecător al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, afirmă că Super Liga Europei nu este un plan încheiat
Cristian Jura, judecător al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, afirmă că Super Liga Europei nu este un plan încheiat

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 iunie 2021 18:11 / Actualizat vineri, 04 iunie 2021 18:36

Cristian Jura, judecător al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, afirmă că Super Liga Europei nu este un plan încheiat. Curtea de Justiție a Uniunii Europene urmează să se pronunțe în conflictul UEFA vs. Real Madrid, Barcelona & Juventus până în luna septembrie.

Superliga n-a murit! S-au continuat demersurile pentru înființarea ei. Acum se discută dacă UEFA și FIFA au făcut abuz de poziție dominantă în fotbal. Unele echipe s-au retras, dar Real Madrid, Barcelona și Juventus continuă demersurile.

Rămâne de discutat în ce formă vor juca echipele care vor fi în Superligă, adică dacă vor putea juca și în competițiile UEFA. Practic, Super Liga e un model de business american. Sponsorul e o bancă americană, care finanțează cu 5 miliarde de euro, o sumă foarte mare. 

Acest model e de succes în SUA. Pentru ei fiecare meci e o finală. ale competiției. Sistemul american nu este supus jurisdicției TAS. Curtea de Justiție a UE pe această chestiune se va pronunța, dacă s-a făcut abuz de poziție dominantă în fotbal sau nu. 

Așteptăm decizia Curții de Justiție a UE, care a fost solicitată să se pronunțe în regim de urgență. În septembrie urmează să se pronunțe, iar până la sfârșitul anului s-ar putea să avem o decizie în acest caz”, a declarat Jura, potrivit ProSport.

UEFA, în pericol! Curtea de Justiție a UE, decizie urgentă privind Super Liga » Când aflăm verdictul

UEFA taie în carne vie! Le suspendă pe Juventus, Real Madrid și Barcelona

Real Madrid, Barcelona și Juventus riscă enorm. Din cauza Super Ligii, UEFA intenționează să le excludă un an sau doi din Champions League.

Florentino Perez a ales rapid un alt antrenor la Real. A plecat Zinedine Zidane, pe 27 mai, a venit Carlo Ancelotti, numit oficial pe 1 iunie. Președintele blanco l-a readus pe italianul care a câștigat a 10-a Ligă a Campionilor madrilenă, dar e posibil ca el să mai aștepte întoarcerea în Champions. 

Real e în mare pericol, la fel ca Barcelona și Juventus, cele trei cluburi ce refuză și acum să renunțe oficial la proiectul Super Ligii Europei.

UEFA plănuiește să ia o decizie săptămâna viitoare în acest dosar. Să-i pedepsească pe „secesioniști”. Forul continental intenționează să le excludă un an sau doi din competițiile sale, a anunțat cotidianul italian La Repubblica.

Secretarul general UEFA, Theodore Theodoridis, a confirmat că „dacă nu respectă regulile, aceste cluburi pot fi suspendate din Ligă”.

Aleksander Ceferin, lider la Nyon, a declarat recent pentru Sky Sports: „Pentru mine, este ciudat că vor să joace în Super Ligă, dar se înscriu în Champions League. Trebuie să se decidă! Vor Super Liga sau Champions?”.

Eric Garcia a revenit la Barcelona

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Thomas Tuchel a semnat! Contract până în 2024 pentru câștigătorul Ligii Campionilor

Jucătorii brazilieni nu vor Copa America la ei acasă în pandemie + scene șocante cu Neymar

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
107889588095945
George George  •  05 Iunie 2021, 09:30

La cele scrise de catre C. Juganaru n-as mai adauga decat ca gusturile americanilor sunt jalnice in materie de sport si vizeaza doar castigurile materiale! Fotbalul a fost inventat in Europa, cele mai bune echipe de club sunt in "batranul continent", "nationalele" europene" au castigat ultimele 4 titluri mondiale si la fel va fi si peste un an, asa ca nu vad de ce am marsa la intentiile de dincolo de Atlantic! FIFA si UEFA sunt entitati independente!

296839007513707
Cris Juganaru  •  04 Iunie 2021, 22:59

Tipul asta nu stie ce vorbeste, pare un habarnist in privinta competentei materiale a CJUE, care se rezuma la interpretarea dreptului UE in contextul cererilor prejudiciale trimise de instantele nationale; verificarea neindeplinirii obligatiilor de catre statele membre in privinta aplicarii dreptului UE; actiunea in anulare a unui act al unei institutii a UE; actiunea in constatarea abtinerii interventiei de catre o institutie a UE; recursul limitat la motivele de drept cu privire la unele hotarari pronuntate de Tribunalul din cadrul CJUE. Prin urmare, este evident ca situatia constand in interdictia participarii in super liga de catre UEFA sau FIFA (care nu sunt institutii ale UE), situatie care nu vizeaza un act administrativ sau normativ al UE (care ar impune a fi interpretat de catre CJUE), nu intra in competenta materiala a CJUE.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează