INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN

Cutremur la AC Milan: Zvonimir Boban afară, urmează Paolo Maldini!

Paolo Maldini // FOTO: Guliver/GettyImages
Paolo Maldini // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 03 martie 2020 14:58

Zvonimir Boban și Paolo Maldin, cele două legende ale lui Milan, nu se regăsesc în proiectul administratorului-delegat Ivan Gazidis, adus de proprietarul american care vrea să-l impună antrenor la vară pe Ralf Rangnick: „Nu e deloc unitate!"

Milan continuă să se destrame şi acum criza afectează conducerera tehnică a echipei, intrată într-un conflict ireconciliabil cu cea administrativă. Tandemul Zvonimir Boban - Paolo Maldini, prezentat ca pe o lovitură de imagine de noul proprietar american, grupul de investiţii Elliott, e ca şi debarcat. Toată presa sportivă italiană anunţă azi concedierea lor: „Fuori!”. 

Aventura legendelor rossonere se termină după luni agitate în care s-au schimbat antrenori, jucători şi conducători. Chief Football Officer-ul şi directorul tehnic nu se mai regăsesc în acest proiect, simţindu-se sabotaţi pe la spate constant de administratorul delegat Ivan Gazidis, ex-Arsenal!

 Lucrătură nemţească 

Totul a pornit de la atacul dur al croatului: „Credeam că Milan este un club unit, dar nu există un consens de interese. Pentru binele lui, ar trebui ca patronul să intervină imediat, să facă precizări clare asupra bugetului şi obiectivelor. În pofida reducerilor făcute, tot nu ştim ce limite avem!”.

Boban, susţinut de Maldini, a luat foc când a aflat că Pioli va fi dat afară la finalul stagiunii pentru a fi instalat Ralf Rangnick. Managerul tehnic de la grupul Red Bull a fost recomandat chiar de „mâna dreaptă” a lui Gazidis, Hendrik Almstadt, tot un neamţ. Cei doi foşti mari rossoneri l-au vrut înapoi pe Allegri, după ce au dat chix cu soluţia Giampaolo, demis după fix trei luni. 

„E complet lipsit de respect să nu fim informaţi că s-a luat legătura cu Rangnick!", a tunat Boban. 

video » Rezumatul mecilui AC Milan - Torino 1-0 

Fără Ibrahimovic şi Donnarumma?

Familia Singer, fondatoarea grupului financiar, a decis să-i ofere puteri depline lui Gazidis, care va scăpa şi de Maldini după returul semifinalei Cupei cu Juventus. „Se repetă într-un fel ieşirea din scenă a lui Leonardo şi Gattuso din vară. Obiectivul americanilor este să mizeze mai departe pe tineri şi pe antrenorul german din sezonul viitor, dar e probabil că vor pleca Donnarumma, Rebici şi Ibrahimovic”, a scris Gazzetta dello Sport. În actuala stagiune, Milan a cheltuit 104,5 milioane de euro pentru achiziţii, pe lângă salarii, pentru locul 7. 

3 anieste durata contractului semnat de Paolo Maldini ca director tehnic al Milanului. I s-ar termina în 2021

4 milioane de euroe salariul anual primit de administratorul delegat Ivan Gazidis, venit la Milan în decembrie 2018, după 9 ani la Arsenal

3 trofeea cucerit Ralf Rangnick, 61 de ani, în cariera de antrenor. Toate cu Schalke, ultimul tocmai în 2011, Supercupa Germaniei

Citește și: 

Walter Zenga, din nou în Serie A: Cagliari e noua destinație a fostului antrenor de la FCSB!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează