INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  IRAN

Cutremurător! Tânăra care și-a dat foc în Iran după ce a încercat să intre pe stadion a murit!

Articol de - Publicat marti, 10 septembrie 2019 13:59

TRAGEDIE În vârstă de 29 de ani, Sara urma să fie condamnată la 6 luni de închisoare după ce a fost prinsă la intrarea într-o arenă sportivă. Atunci și-a dat foc. A suferit arsuri pe 90% din corp. S-a stins pe 9 septembrie, dar regimul iranian a ascuns decesul său. 

Un caz cutremurător în Iran. Pe 12 martie, această tânără, Sara, a încercat să intre pe stadionul Azadi, la Teheran, la meciul Esteqlal - Al Ain. Încălca hotărârea regimului radical, care le interzice femeilor să asiste la partide de fotbal masculin (se acceptă doar cu aprobare specială, în anumite cazuri). 

A fost prinsă la porți, arestată și dusă la închisoarea Qarchak, din Varamin. Nu au ținut cont forțele de securitate nici măcar că ea avea tulburare bipolară și era sub tratament.  

A fost eliberată temporar, însă o așteptau alte șase luni după gratii. Aceasta era pedeapsa. Disperată, Sara și-a dat foc. Era ultimul ei protest. A suferit arsuri de gradul trei pe 90 la sută din corp. Doar aparatele o mai țineau în viață.  

Căpitanul naționalei iraniene, Masoud Shojaei, și coechipierul său Vorya Ghaffouri au susținut-o. "Așa cum noi suntem șocați de restricțiile impuse femeilor în trecut, viitoarele generații vor fi uluite de faptul că femeile nu au voie să intre pe stadion în vremurile noastre", a declarat Shojaei.  

Pentru Sara, totul era prea târziu. S-a stins pe 9 septembrie. Regimul a ascuns inițial decesul său. Dar s-a aflat. 

Vezi și: 

Scântei între vecini! Ultrașii maghiarilor au pregătit o scenografie cu Matei Corvin și „Armata Neagră” + momente tensionate pe teren

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
2255247214715759
Fantoma Buclucaşă  •  11 Septembrie 2019, 10:42
Postat de wishmaster pe 10 Septembrie 2019, 21:08

din nefericire, mintea ta este chiar mai îngustă, dacă tu vezi Iranul o țară liberă. păcat.

Iranul si koreea de nord sunt ultimele țări din lume aflate în afara controlului Bancii mondiale si FMI, ochelari de cal ce esti. La asta mă refeream cu "libere". Ce noroc că semnalizezi că altfel nu știam ce dăștept ești.

wishmaster
wishmaster  •  10 Septembrie 2019, 21:08
Postat de Fantoma Buclucaşă pe 10 Septembrie 2019, 17:11

Din nefericire imaginea Iranului (una din ultimele țări libere) este șifonată de rezultatele deciziilor unor minți înguste. Un fel de "Colectiv" indovidual. Păcat.

din nefericire, mintea ta este chiar mai îngustă, dacă tu vezi Iranul o țară liberă. păcat.

2255247214715759
Fantoma Buclucaşă  •  10 Septembrie 2019, 17:11

Din nefericire imaginea Iranului (una din ultimele țări libere) este șifonată de rezultatele deciziilor unor minți înguste. Un fel de "Colectiv" indovidual. Păcat.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close