CAMPIONATE  ·  IRAN

Cutremurător! Tânăra care și-a dat foc în Iran după ce a încercat să intre pe stadion a murit!

Articol de — Marti, 10 Septembrie

TRAGEDIE În vârstă de 29 de ani, Sara urma să fie condamnată la 6 luni de închisoare după ce a fost prinsă la intrarea într-o arenă sportivă. Atunci și-a dat foc. A suferit arsuri pe 90% din corp. S-a stins pe 9 septembrie, dar regimul iranian a ascuns decesul său. 

Un caz cutremurător în Iran. Pe 12 martie, această tânără, Sara, a încercat să intre pe stadionul Azadi, la Teheran, la meciul Esteqlal - Al Ain. Încălca hotărârea regimului radical, care le interzice femeilor să asiste la partide de fotbal masculin (se acceptă doar cu aprobare specială, în anumite cazuri). 

A fost prinsă la porți, arestată și dusă la închisoarea Qarchak, din Varamin. Nu au ținut cont forțele de securitate nici măcar că ea avea tulburare bipolară și era sub tratament.  

A fost eliberată temporar, însă o așteptau alte șase luni după gratii. Aceasta era pedeapsa. Disperată, Sara și-a dat foc. Era ultimul ei protest. A suferit arsuri de gradul trei pe 90 la sută din corp. Doar aparatele o mai țineau în viață.  

Căpitanul naționalei iraniene, Masoud Shojaei, și coechipierul său Vorya Ghaffouri au susținut-o. "Așa cum noi suntem șocați de restricțiile impuse femeilor în trecut, viitoarele generații vor fi uluite de faptul că femeile nu au voie să intre pe stadion în vremurile noastre", a declarat Shojaei.  

Pentru Sara, totul era prea târziu. S-a stins pe 9 septembrie. Regimul a ascuns inițial decesul său. Dar s-a aflat. 

Vezi și: 

Scântei între vecini! Ultrașii maghiarilor au pregătit o scenografie cu Matei Corvin și „Armata Neagră” + momente tensionate pe teren

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Femei plimbate în lesă prin Timişoara: „Nu vă e ruşine?”. Ce a spus bărbatul

Libertatea

Comentarii (6)

Fantoma Buclucaşă  •  11 Septembrie 2019, 10:42
Postat de wishmaster pe 10 Septembrie 2019, 21:08

din nefericire, mintea ta este chiar mai îngustă, dacă tu vezi Iranul o țară liberă. păcat.

Iranul si koreea de nord sunt ultimele țări din lume aflate în afara controlului Bancii mondiale si FMI, ochelari de cal ce esti. La asta mă refeream cu "libere". Ce noroc că semnalizezi că altfel nu știam ce dăștept ești.

wishmaster  •  10 Septembrie 2019, 21:08
Postat de Fantoma Buclucaşă pe 10 Septembrie 2019, 17:11

Din nefericire imaginea Iranului (una din ultimele țări libere) este șifonată de rezultatele deciziilor unor minți înguste. Un fel de "Colectiv" indovidual. Păcat.

din nefericire, mintea ta este chiar mai îngustă, dacă tu vezi Iranul o țară liberă. păcat.

Fantoma Buclucaşă  •  10 Septembrie 2019, 17:11

Din nefericire imaginea Iranului (una din ultimele țări libere) este șifonată de rezultatele deciziilor unor minți înguste. Un fel de "Colectiv" indovidual. Păcat.

Vezi toate comentariile (6)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
06:00 Tenis, WTA

Turneul din Wuhan

Digi 2
17:00 Fotbal, Liga 2

Farul Constanța - Ripensia Timisoara

Digi 1, Telekom 1, Look
20:00 Fotbal, Turcia

Beșiktaș Istanbul – Istanbul BB

Look Plus
20:30 Fotbal, Liga 1

Viitorul - Politehnica Iași

Digi 1, Telekom 1, Look
21:30 Fotbal, Bundesliga

Wolfsburg - Hoffenheim

Digi 4, Telekom 4, Look Sport 2
23:00 Fotbal, Portugalia

Sporting Lisabona – Famalicao

Look Plus
Program TV complet

Liga 1