INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Super Darwin! Klopp avertizează: „A fost bun, foarte bun. Și va fi și mai bun. Atacanții sunt specii deosebite”

Darwin Nunez și Jurgen Klopp, Foto: Imago Images
Darwin Nunez și Jurgen Klopp, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 31 iulie 2022 13:04 / Actualizat duminica, 31 iulie 2022 13:04

Uruguayanul Darwin Nunez (23 de ani) a debutat perfect la Liverpool, schimbând jocul după ce l-a înlocuit pe Firmino. „Puteai vedea pe chipul lui cât de fericit este”, l-a descris managerul. Penalty provocat, gol marcat la 3-1 cu Manchester City, în Supercupa Angliei.

Pe 12 iulie, la primul meci amical în tricoul lui Liverpool, 0-4 cu Manchester United, la Bangkok, Darwin Nunez a intrat după o oră și a ratat o ocazie imensă. Un șut ca o transformare la rugby, cu poarta aproape goală, De Gea fiind întins la pământ. 

Sorin Cârțu confirmă GSP: „În grupe am juca pe Arena Națională. Ce ciudat ar fi”
CSU CRAIOVA
Sorin Cârțu confirmă GSP: „În grupe am juca pe Arena Națională. Ce ciudat ar fi”

Jurgen Klopp: „După trei sprinturi, ești ucis”

Atunci, uruguayanul în vârstă de 23 de ani a fost ironizat pe rețelele de socializare. Jurgen Klopp nu-și făcea griji absolut deloc. „I-am pasat în adâncime și, după trei sprinturi în presezon, ești ucis. L-am urmărit la antrenament implicat în toate acțiunile periculoase, ne deschide jocul, dar e mereu activ și la finalizare”, explica managerul. 

7 trofeea cucerit Jurgen Klopp la Liverpool, toate 4 în Anglia, plus Champions, Supercupa Europei și CM Cluburi

Nouă zile mai târziu, atacantul cumpărat cu 75 de milioane € de la Benfica (sumă ce ar putea atinge 100 de milioane) a marcat patru goluri la 5-0 cu RB Leipzig. 

Darwin Nunez, al 4-lea jucător cu gol în primul meci la Liverpool

Sâmbătă, 30 iulie, Nunez a debutat oficial la „cormorani”, în Supercupa de la Leicester, cu Manchester City. A intrat în minutul 59, în locul lui Firmino, și ofensiva s-a schimbat cu el pe teren. 

7,5 a fost notaprimită de Darwin Nunez în Mail on Sunday pentru meciul cu Man. City; Erling Haaland, doar 5

Cum a observat și Mail on Sunday, Firmino coboară mai mult, aproape de centrul terenului, și participă mai mult la joc, dar nu mai apare decisiv în fața porții. Și exact acesta e atuul lui Darwin. Locul lui e în careu! 

Apărătorii lui City au tremurat, sud-americanul a provocat penaltyul de 2-1, transformat de Salah, și a înscris pentru 3-1. Primul meci, primul gol. Al patrulea jucător care înscrie la debut în acest Liverpool al lui Klopp, după Mane, Salah și Van Dijk. 

Jurgen Klopp: „Golul a fost bomboana de pe tort” 

„A fost bun, foarte bun. Și va fi și mai bun”, a avertizat Klopp. „Atacanții sunt specii deosebite și au nevoie de lucruri pozitive. Golul a fost bomboana de pe tort. Puteai vedea pe chipul lui cât de fericit este. Băieții sunt și ei fericiți pentru el. Știam de ce e în stare. Îmi place impactul avut”. 

A câștigat dueluri unu-la-unu, a provocat penaltyul, a marcat un gol. Foarte activ, Darwin a fost adus să înscrie goluri și a dovedit că poate face acest lucru. 

- Trent Alexander-Arnold, fundaș Liverpool

Darwin Nunez, mai activ în careu decât Firmino 

D. NunezParametri*Firmino
38**Minute59
11Mingi jucate27
5Mingi jucate în careu3
4Șuturi1
3/3Pase/Pase reușite16/14

* cifre la meciul cu Manchester City
** și cele 7 minute de prelungire

Erling Haaland, doar 16 mingi atinse! Guardiola: „Nu sunt îngrijorat” 

Un veritabil „monstru” până acum, pe teren, la Salzburg, Dortmund și naționala Norvegiei, Erling Haaland a avut un debut discret la Manchester City, după transferul de 60 de milioane.

Cifrele date de Mail on Sunday sunt surprinzătoare. Nordicul a atins mingea doar de 16 ori în 90 de minute (mai puțin decât toți ceilalți 21 de titulari de pe teren), trei dintre ele fiind la reluarea jocului de la mijlocul terenului. Și a ratat sâmbătă două ocazii mari, câte irosise în total în 14 apariții la Dortmund în 2022. 

De Bruyne a urlat o dată la el, în repriza a doua, nemulțumit, dar Guardiola nu e îngrijorat: „E puternic. Data viitoare o va trimite în plasă”.

VIDEO. Rezumatul meciului Liverpool - Manchester City (3-1)

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Bayern și-a impresionat ultimul adversar: „Săgețile lor vin de peste tot”

Cum a alintat Ancelotti trioul Modric-Casemiro-Kroos: „Știți de ce-i spun așa? Pentru că face mingea să dispară”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează