INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INIȚIATIVĂ

VIDEO & FOTO David Beckham, în mijlocul copiilor din India » Acesta promovează egalitatea de gen: „Sportul distruge stereotipurile”

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2023 15:04 / Actualizat luni, 20 noiembrie 2023 16:23

David Beckham, ambasadorul UNICEF, a lăsat fotbalul deoparte pentru o perioadă și a decis să meargă în India. Fostul mare fotbalist englez s-a întâlnit cu mai mulți copii și adolescenți, inclusiv fete care aduc schimbări în comunitățile lor și care au depășit barierele pentru eliminarea decalajelor de gen.

Vizita fostului star al fotbalului mondial a durat patru zile și a pornit din Gujarat, în vestul Indiei. Acolo a vizitat modul în care fetele și femeile sunt sprijinite în diverse programate de către Guvernul Indiei. 

Tot acolo s-a întâlnit cu mai mulți lucrători comerciali, dar și guvernanți și activiști care îi ajută pe cei mici să-și continue școala și să spună nu atunci când vine vorba de implicarea în câmpul muncii de la o vârstă fragedă.

+12 FOTO

Beckham s-a întâlnit cu o adolescentă de 21 de ani care s-a logodit de la 15 ani. Aceasta a fost presată să abandoneze școala, dar după mai multe rânduri de ședințe cu un asistent social, fata respectivă și-a anulat căsătoria și și-a continuat studiile.

Ca tată al unei fetițe am fost profund emoționat că o cunosc pe Rinku, dar și pe alte fete care luptă pentru schimbare de la o vârstă fragedă. Am întâlnit modele de urmat pentru alte fete, persoane care-și doresc să-și finalizeze cursurile.

- David Beckham, ambasador UNICEF

În vizita sa în India, David s-a mai întâlnit cu tineri inovatori și antreprenori de la Universitatea Gujarat. Apoi a mers la un centru special înființat pentru a promova inovațiile către copii și tineri, în special fete. 

+12 FOTO

Acolo a întâlnit-o pe Pratha, o fetiță de 12 ani, care a început să joace cricket la vârsta de șase ani și acum este singura fată dintre băieții din echipă. 

De asemenea, a cunoscut-o pe autoarea în vârstă de 14 ani, Aarya Chavda, care își donează cartea și veniturile din artă pacienților cu cancer, defavorizați.

„Sportul promovează participarea la competiții, distruge stereotipurile de gen și este o modalitate puternică de a ajuta fetele să-și realizeze visele”, a mai punctat Beckham.

Dezvăluirea lui Dan Negru: „Am o poveste cu Gigi Becali și nu știu dacă să v-o zic sau nu...”

Citește și:

Show fabulos în „Groapa cu lei” de la Bărcănești! Șeful galeriei a intrat peste jucători în vestiar și-a început să țipe la ei: „Haideee, băăăă!”
LIGA 4 REPORTAJ
Show fabulos în „Groapa cu lei” de la Bărcănești! Șeful galeriei a intrat peste jucători în vestiar și-a început să țipe la ei: „Haideee, băăăă!”
Javier Milei, noul președinte al Argentinei și fan Boca Juniors, a fost portar și l-a învins pe Diego Simeone: „Se arunca peste tot, îl porecleam Nebunul”
ARGENTINA
Javier Milei, noul președinte al Argentinei și fan Boca Juniors, a fost portar și l-a învins pe Diego Simeone: „Se arunca peste tot, îl porecleam Nebunul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează