INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Javier Milei, noul președinte al Argentinei și fan Boca Juniors, a fost portar și l-a învins pe Diego Simeone: „Se arunca peste tot, îl porecleam Nebunul”

Javier Milei
Javier Milei

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2023 10:46 / Actualizat luni, 20 noiembrie 2023 11:13

Javier Milei, marele outsider din politica argentiniană, a câștigat alegerile prezidențiale din țara lui Messi, cu un program de dreapta care zguduie status-quo-ul local. 

În vârstă de 53 de ani, Javier Milei a propus abolirea băncii centrale din Argentina, renunțarea la moneda locală și trecerea la dolarul american, într-o țară care a dat de 9 ori faliment în istorie. Inflația în Argentina este de 150%. Milei a obținut peste 56% din voturi, iar contracandidatul peronist Sergio Massa a cedat cursa. 

„Astăzi începe reconstrucția Argentinei, astăzi începe sfârșitul decadenței. Modelul sărăcitor al statului omniprezent se încheie. Astăzi îmbrățișăm din nou ideile de libertate, pe cele ale părinților noștri fondatori", a spus liderul partidului La Libertad. 

„Nu-l apucă vara la Genoa” » Impresarul lui Radu Drăgușin, contrazis din Italia: „Este exclusă o cedare în iarnă”
ROMANIA - ELVEȚIA
„Nu-l apucă vara la Genoa” » Impresarul lui Radu Drăgușin, contrazis din Italia: „Este exclusă o cedare în iarnă”

Javier Milei, portar la Chacarita Juniors: „Îi spuneam Nebunul”

„Olé” a făcut un profil fotbalistic al lui Javier Milei, despre care spune că e un fost portar Chacarita Juniors (a semnat la vârsta de 12 ani și a făcut parte dintr-o generație istorică alături de Juan Carlos Docabo), membru al Boca Juniors. E și un mare fan al lui Carlos Salvador Bilardo.

„Ca portar, se arunca peste tot, nu-i păsa de nimic, era unul din băieții ăia puternici, solid, pe jumătate nebun, chiar așa îl și porecleam, Nebunul. Portar bun", a explicat Gabriel Bonomi, fostul coechipier al lui Milei la Chacarita, conform Marca.

„Era foarte trufaș, puternic, nu a schimbat asta, e tot la fel. Când îl văd, mă face să râd, pentru că îmi dau seama că acest copil nu s-a schimbat deloc. Evident că a crescut, dar are același temperament”, își amintește el.

Eduardo Grecco , unul dintre antrenorii pe care Javier Milei i-a avut în echipa „Funebrero”, subliniază că „nimeni nu poate spune nimic rău despre Milei pentru că era fără vină. Părul lui este tot dezordonat ca acum, doar că era mai blond înainte”. 

Omar Corsaro subliniază că echipa de tineret a Clubului Atlético Chacarita Juniors a câștigat mai multe turnee împotriva unor echipe precum River Plate cu Juanjo Borrelli sau Vélez Sarsfield cu Diego Simeone. 

Abia s-au calificat la Euro 2024 și acum vor să întâlnească România: „Asta ar fi cea mai ușoară grupă”

LukaKO! Prestație fabuloasă a belgianului: 4 goluri într-o repriză și a devenit UNIC în istoria preliminariilor

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează