INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

De Gea, umilit de Manchester United! Situație halucinantă: ce i-au cerut englezii, după ce i-au retras oferta de prelungire

David de Gea, umilit de Manchester United Foto: Imago
David de Gea, umilit de Manchester United Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 30 iunie 2023 19:27 / Actualizat vineri, 30 iunie 2023 20:15

Limitați la transferuri de fair-play-ul financiar, șefii lui Manchester United i-au cerut lui David De Gea (32 de ani) să nu semneze deocamdată cu alt club, pentru cazul în care nu vor reuși să aducă un portar de top. Lui De Gea îi expiră astăzi contractul cu „diavolii roșii”, iar managerul Ten Hag a retras recent oferta de prelungire pe care i-o făcuse!

Lui David De Gea îi expiră astăzi contractul cu Manchester United. Dar, deși nu-l mai vrea, clubul i-a cerut portarului în vârstă de 32 de ani să rămână în standby. Să nu semneze deocamdată cu altcineva, pentru cazul în care nu i se va putea aduce un înlocuitor pe măsură!

De Gea părea că va prelungi la un moment dat

Vreme de 12 ani numărul unu la Manchester United, goalkeeperul spaniol se înțelesese la un moment dat cu managerul Erik ten Hag pentru o prelungire a acordului, în condițiile unei reduceri salariale de la 436.000 de euro pe săptămână la 233.000 de euro săptămânal. După care, tentat să-l ia pe Andre Onana, de la Inter, Manchester United a retras oferta.

David De Gea, șanse tot mai mici să rămână la Manchester United » O legendă a clubului a ieșit la atac: „Sunt dezamăgit”
Manchester United
David De Gea, șanse tot mai mici să rămână la Manchester United » O legendă a clubului a ieșit la atac: „Sunt dezamăgit”

Problema lui Manchester United: fair-play-ul financiar

Problema e că United beneficiază vara aceasta de un buget limitat pentru transferuri, 140 de milioane de euro, din cauza fair-play-ului financiar. Iar aproape jumătate din această sumă s-a cheltuit deja cu achiziționarea lui Mason Mount, de la Chelsea.

Au rămas 75 de milioane, la care se mai pot adăuga bani doar din vânzări de jucători, însă prioritatea este un atacant de top. Situație în care Ten Hag n-a avut încotro și a „înghețat” deocamdată negocierile cu Onana, în schimbul căruia Inter vrea 46,5 milioane de euro.

E gata: Manchester United, transfer de 70 de milioane de euro de la o rivală din Premier League
MERCATO
E gata: Manchester United, transfer de 70 de milioane de euro de la o rivală din Premier League

De Gea n-a mai fost la înălțime sezonul trecut

De Gea a fost adus de Manchester United în 2011, de la Atletico. Preț: 25 de milioane de euro. La vremea respectivă, o cifră record în Europa, pentru transferul unui portar. De atunci, el a bifat 545 de apariții între buturile lui United. Alt record! Plus 8 trofee câștigate.

Însă sezonul trecut, fostul internațional spaniol n-a mai fost la înălțimea așteptărilor. A comis mai multe gafe, unele decisive, cum s-a întâmplat în „sfertul” din Europa League cu FC Sevilla. Și din cauza lui, United a fost eliminată (2-2, 0-3), ceea ce l-a determinat pe Ten Hag să-l pună pe lista neagră.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Ce presupune, în realitate, legea care „întinerește” cetățenii din Coreea de Sud » Câți ani are acum Heung-Min Son

Gareth Bale, dezvăluiri din vestiarul lui Real Madrid: „Cristiano Ronaldo te speria!” » Ce făcea când echipa câștiga, dar el nu marca

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  01 Iulie 2023, 10:54

DeGea este cea mai mare gloaba de la ManU.

88gore88
88gore88  •  01 Iulie 2023, 05:03

Din cauza lui Maguire s-a pierdut caligicarea.A gresit la golul de 2-2 si in retur la cel de 1-0...Apoi DeGea dar nu mai avea rost...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează