INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCOȚIA

Putea fi legendă la echipa lui Ianis Hagi! De ce a fugit din Marea Britanie cel mai popular bucătar al planetei

Articol de - Publicat joi, 21 mai 2020 16:23

Celebrul bucătar Gordon Ramsay (53 de ani) a visat mult timp la o carieră de fotbalist profesionist. O accidentare gravă l-a obligat să abandoneze sportul, în timp ce Ally McCoist și Derek Ferguson jucau la prima echipă. El a ajuns în elita marilor bucătari.

Gordon Ramsay, 53 de ani, este unul dintre cei mai importanți bucătari, poate cel mai popular. Scoțianul e pe locul 3 într-un top realizat după numărul stelelor Michelin. Are 16 stele, fiind depășit doar de francezii Joël Robuchon (21) și Alain Ducasse (17). Deține 35 de restaurante din lumea întreagă, prezintă show-urile de televiziune "Hell's Kitchen" și "MasterChef". Și are o avere de 63 de milioane de euro. 

Gordon Ramsay, chemat la prima echipă a lui Rangers

În adolescență, visa la o carieră de fotbalist profesionist. Era de la 15 ani la juniorii lui Glasgow Rangers și a jucat un meci amical la prima echipă albastră. „Am fost chiar bun în acea partidă! Eram fundaș stânga”, spune el în Daily Record. A fost chemat la un alt test la seniori, dar atunci s-a accidentat, suferind o ruptură de ligamente la genunchi care i-a stopat cariera. La 18 ani. 

Acum, Ramsey afirmă că invidia pe foștii lui colegi și prieteni Ally McCoist și Derek Ferguson, care evoluau deja la Rangers, l-a făcut să lupte pentru a părăsi Marea Britanie cât mai curând: „Nu mai puteam suporta să-i văd titulari și jucând meci de meci! Era dureros, devenisem frustrat. Voiam să părăsesc țara cât mai curând". 

A plecat la Londra pentru cursul de bucătari. "La 23 de ani, am reușit ce mi-am propus. Atunci mi-am găsit primul loc de muncă la Paris. Încă mă durea că nu sunt fotbalist, însă acest sentiment a trecut, cu timpul". 

VIDEO / Videoclip MAI pe piesa lui Smiley, cu Simona Halep, Nadia Comăneci sau Ianis Hagi

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Fost jucător al lui Aston Villa anchetat! Cartonaș galben suspect + câștiguri de peste un milion la pariuri

Cosmin Olăroiu e atacat dur de fostul său elev: „Un laș!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
nicolaedobrin
nicolaedobrin  •  22 Mai 2020, 17:49
Postat de Soos Vilmos pe 22 Mai 2020, 16:51

A ajuns Rangers proprietatea printisorului si noi nu am apucat sa il felicitam ??

Nah, a trecut si el pe acolo in vizita.

983732924972315
Soos Vilmos  •  22 Mai 2020, 16:51

A ajuns Rangers proprietatea printisorului si noi nu am apucat sa il felicitam ??

gica.paunescu
gica.paunescu  •  21 Mai 2020, 19:00

Intamplarile joaca un rol deosebit in viata fiecaruia dintre noi. Tot asa, Julio Iglesias a ajuns cantaretul pe care-l stim ; ar fi fost, poate, unul dintre portarii echipei Real Madrid din anii '60. Asa, ascultam melodiile sale, mai des decat ne-am fi amintit de el ca sportiv. Iar de mancat, o facem zilnic...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează