INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELARUS

De ce continuă Belarus să joace fotbal în timpul pandemiei: „Îi încântă publicitatea, fac bani și se simt în siguranță”

Articol de - Publicat vineri, 10 aprilie 2020 11:54

Thomas Brdarici, fostul director sportiv al lui Dinamo Minsk, a vorbit în presa din Germania despre motivele pentru care ex-sovieticii înfruntă pandemia de coronavirus cu fotbal.

În weekend mingea se va rostogoli din nou pe arenele din Belarus. Iar fanii și conducătorii fotbalului din restul lumii vor privi invidios spre micuța țară ex-sovietică. Acesta ar fi, potrivit fostului director sportiv al lui Dinamo Minsk (2011), Thomas Brdarici, unul dintre motivele pentru care președintele-dictator Aleksandr Lukașenko nici nu concepe să stopeze campionatul, în ciuda pandemiei de coronavirus. 

„Publicitatea care li se face îl încântă. Belarus nu-i chiar buricul lumii fotbalului", explică ex- atacantul lui Stuttgart, Leverkusen și Wolfsburg. La care se adaugă aspectul comercial: „Drepturile exclusive sunt vândute Indiei, de exemplu, ceea ce înseamnă o sumă de bani la care altfel nici n-ar fi visat". 

Că Lukașenko nu dă doi bani pe drepturile omului nu mai e demult o noutate. Dar, susține același Brdarici, șeful statului are totuși un motiv întemeiat să se simtă sigur pe sine: „Au un sistem medical foarte performant, la nivelul celui de la noi, din Germania. Acolo toată lumea are asigurare medicală".

+26 FOTO

„Coronavirusul e psihoza Occidentului. Puteți să vă spălați pe mâini cu votcă, dar vă recomand să și beți între 40 și 50 de mililitri pe zi" Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului

9,4 milioanede locuitori avea Belarus în 2019. Aproape jumătate din populația României (19,4 milioane)

MESAJ. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește și alte știri despre coronavirus:

Mafia din Italia îi ajută pe săraci cu alimente și anulează dobânziile datoriilor pentru a câștiga simpatie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează