INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

De ce Real Madrid și nu Barcelona? Povestea din spatele transferului în Spania al lui Martin Odegaard

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 martie 2020 09:05

Martin Odegaard (21 de ani) este un mijlocaș ofensiv, norvegian, ce evoluează pentru Real Sociedad, împrumutat. În 2015 a fost cumpărat de Real Madrid pentru 2,8 milioane de euro de la formația norvegiană, Stromsgodset. 

La vârsta de 15 ani, Martin Odegaard a mers într-un turneu prin Europa pentru a-și alege un club, alături de tatăl său și de mai mulți agenți. Unul dintre ei, Kent Karlsen (47), fost fotbalist norvegian, a relatat despre programul „Cu ce te joci?” pentru Cadena SER.

Martin era dorit de cluburi importante din Europa, printre care Bayern Munchen și Barcelona. La sfârșitul lui 2014, unul dintre agenții lui Odegaard a călătorit la Barcelona pentru a-l întâlni pe Andoni Zubizarreta (58), directorul sportiv al catalanilor la acea vreme. 

„Barça ne-a invitat să vizităm La Masía și toate facilitățile. Discutam cu Zubizarreta și el ne-a invitat să urmărim un meci pe Camp Nou: era un Barça-Ajax, o noapte foarte specială. Barça este un club minunat, dar Martin și tatăl său s-au gândit la multe lucruri până a lua o decizie. În cele din urmă, au vizitat alte cluburi și au ales Realul”
Kent Karlsen

Un rol important în realizarea transferului l-a avut și sancțiunea FIFA împotriva Barcelonei, asupra semnării jucătorilor minori. Acceptarea transferului de către Martin Odegaard la Barcelona însemna ca tânărul mijlocaș să mai petreacă încă un an în Norvegia.

Karlsen povestește de ce Real Madrid nu a fost o alegere grea pentru Martin și tatăl său: „A fost un pachet complet. Madrid a conceput un plan pentru el și i-a prezentat un proiect minunat. Zidane a fost, de asemenea, foarte implicat , iar băiatul și tatăl său au fost impresionați”.

Odegaard îl admira pe Messi

Încă din copilărie, Martin Odegaard era fascinat de Leo Messi (32): „Am încercat să imit mișcările sale, pasele lui, viziunea lui despre joc”. Unele dintre aceste caracteristici se pot observa în stilul de joc al lui Odegaard, tânărul norvegian ce se află într-o continuă ascensiune. 

  • 50 de milioane de euro este valoarea lui Martin Odegaard, conform transfermarkt.com;
  • 15 ani și 253 de zile - cel mai tânăr jucător care a îmbrăcat tricoul Norvegiei la nivel de seniori;
  • 16 ani și 157 de zile - cel mai tânăr jucător care a evoluat pentru Real Madrid, intrat din postura de rezervă;
  • cel mai tânăr jucător care a jucat în prima ligă din Norvegia;
  • Heerenveen, Vitesse și Real Sociedad sunt cluburile la care a fost împrumutat Odegaard

7 goluria marcat Odegaard în acest sezon pentru Real Sociedad

8 pase de golare Odegaard în acest sezon pentru Real Sociedad

Barcelona, mutări spectaculoase în vară! Pe cine vor să transfere catalanii

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: BOMBĂ! Ilie Năstase îl face praf pe Klaus Iohannis! HALUCINANT ce i-a zis


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează