INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHINA

De necrezut! Cum i-a pedepsit Guangzhou pe Cannavaro și secunzii săi după ratarea obiectivelor principale din 2020

Fabio Cannavaro FOTO IMAGO
Fabio Cannavaro FOTO IMAGO

Articol de - Publicat sambata, 16 ianuarie 2021 15:19 / Actualizat sambata, 16 ianuarie 2021 15:37

Guangzhou Evergrande a ratat principalele două obiective din 2020: echipa a fost învinsă în finala Super Ligii Chinei și eliminată din grupele Asian Champions League, iar șefii clubului s-au răzbunat pe antrenori și i-au sechestrat 12 zile într-un hotel din Doha.

Fotbalul chinez nu înseamnă doar sume amețitoare, transferuri și salarii foarte mari, ci și asemenea incidente. Un club, cel mai mare club chinez, Guangzhou Evergrande, răzbunându-se pe antrenor pentru ratarea obiectivelor. Și nu orice tehnician, ci un nume foarte cunoscut la nivel mondial, mai ales ca fotbalist: Fabio Cannavaro, un fost campion mondial.

Cannavaro, bătut de Olăroiu în ultimul act al campionatului

Campion în 2019 cu Evergrande, Fabio Cannavaro a fost învins anul trecut chiar în finală de Cosmin Olăroiu și Jiangsu Suning (0-0 și 1-2). După care, italianul a fost eliminat încă din grupele Asian Champions League, toate partidele fiind disputate în capitala Qatarului, Doha. Evergrande s-a clasat pe 3, după Vissel Kobe (Japonia) și Samsung Bluewings (Coreea de Sud).

Furioși, șefii grupării chineze au vrut să-l dea afară. Dar costul concedierii lui și a staff-ului său ar fi fost foarte mare. Peninsularii mai au încă doi ani de contract. Tot i-au pedepsit însă, într-un mod neașteptat. I-au ținut pe toți încă 12 zile închiși în hotelul din Doha. Motivul oficial era că au rămas acolo din cauza pandemiei, dar Gazzetta dello Sport a aflat că era doar o răzbunare și că toți antrenorii „au fost sechestrați”.

30 de milioane de €ar trebui să le plătească Evergrande lui Cannavaro și membrilor staffului său dacă i-ar da afară pe italieni

Salvați de ambasadorul Italiei la Doha

Cotidianul roz dezvăluie că Fabio Cannavaro și secunzii săi au putut părăsi hotelul din Doha pentru a se întoarce de Crăciun în țara lor doar după ce a intervenit ambasadorul Italiei în Qatar. Doar așa s-a rezolvat conflictul. Deocamdată.

VIDEO. Goluri incredibile înscrise de Fabio Cannavaro

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Lovitură pentru George Pușcaș! Tratamentul nu l-a ajutat, iar internaționalul român a fost obligat să se opereze » Cât va lipsi

Scandal la Crystal Palace » Doi jucători s-au bătut pe teren în timpul unui antrenament!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
patraulea2021
patraulea2021  •  16 Ianuarie 2021, 17:29

Pai te pui cu Chinezu?

vasiledumi
vasiledumi  •  16 Ianuarie 2021, 16:56

*** ?? *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alexzece
alexzece  •  16 Ianuarie 2021, 16:34
Postat de bazinga pe 16 Ianuarie 2021, 16:19

Evident ca CEL MAI MARE CLUB CHINEZ, pe numele lui EVERGRANDE, isi pedepseste exemplar angajatii !Nu te joci cu rasa galbena, se vede si la nivel politic !

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează