INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

OFICIAL S-a făcut cel mai scump transfer din istoria Premier League. Ce lovitură a dat Arsenal!

Declan Rice, West Ham // foto: Imago Images
Declan Rice, West Ham // foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 15 iulie 2023 16:54 / Actualizat sambata, 15 iulie 2023 16:57

Declan Rice (24 de ani) a fost vândut de West Ham. Transferul căpitanului „ciocănarilor” la Arsenal îl depășește pe cel al lui Enzo Fernandez, luat de Chelsea de la Benfica pentru 121 de milioane.

Arsenal a dat, în sfârșit, tunul în mercato. După lungi săptămâni de negocieri și așteptare, West Ham a anunțat oficial că se desparte de căpitanul său, printr-un comunicat publicat pe site-ul clubului și rețelele sociale. Declan Rice se transferă pe Emirates pentru o sumă exorbitantă. 

122 de milioane de euro va plăti clubul din Londra pentru mijlocașul defensiv englez, dintre care 6 milioane ca bonusuri de performanță. E cea mai scumpă mutare din istoria Premier League, depășind transferul lui Enzo Fernandez de la Benfica la Chelsea!

Discursul lui Hagi după ce l-a vândut pe Mazilu: „Farul e nimeni, să nu ne mințim” + „Și în somn știu că ceilalți au buget mai mare ca noi”
FARUL
Discursul lui Hagi după ce l-a vândut pe Mazilu: „Farul e nimeni, să nu ne mințim” + „Și în somn știu că ceilalți au buget mai mare ca noi”

„Mulțumim pentru amintiri, Declan Rice"

Starul englez pleacă după șase ani de la West Ham, care l-a crescut în Academia clubului, ultimul sa apariție fiind finala Conference League, câștigată de londonezi cu Fiorentina. „Putem confirma plecarea lui Declan Rice. Mulțumim pentru amintiri, Dec", sună mesajul de pe Twitter postat azi de West Ham. La doar câteva ore distanță, și Arsenal a confirmat transferul pe site-ul clubului. 

Mâine, Declan se va alătura lotului lui Mikel Arteta și va zbura spre Statele Unite ale Americii pentru turneul estival. Rice nu mai avea decât un sezon contract cu "ciocănarii", care au reușit o afacere excepțională. Declan era înțeles cu Arsenal de la sfârșitul lunii iunie și mai aștepta doar să se rezolve unele detalii ale transferului între cluburi.

Declan Rice va avea un salariu de 15 milioane

Rice a fost de la 14 ani la West Ham, care l-a luat de la Academia lui Chelsea. Mijlocașul defensiv a jucat 245 de meciuri la echipa londoneză și a marcat 15 goluri. A mai fost curtat de Manchester City, ce s-a retras însă de la licitație la 100 de milioane, iar Arsenal și l-a asigurat după a treia ofertă. Salariul jucătorului va fi de 15 milioane de euro la echipa din nordul Londrei.

„Tunarii" au reușit astfel a treia achiziție a verii, după atacantul german Kai Havertz (Chelsea) pentru 70 de milioane de euro și fundașul batav Jurrien Timber (Ajax) pentru 40 de milioane.

Vreau să fie foarte clar pentru fani. Noi nu am vrut să-l vindem pe Declan. Plănuiam să construim echipa în jurul lui și să-i oferim un nou contract. Dar el a anunțat că dorește o nouă provocare și n-am stat în calea lui 
- David Sullivan, președinte West Ham

Drama prin care trece fotbalistul lui Manchester City: „Mi-ar plăcea să fie liber, să mă poată vedea jucând”
MANCHESTER CITY
Drama prin care trece fotbalistul lui Manchester City: „Mi-ar plăcea să fie liber, să mă poată vedea jucând”
Mutu, înfrângere la debutul pe banca lui Neftchi Baku » „Briliantul”, răpus de un fost atacant de la Inter și Manchester City
AZERBAIDJAN
Mutu, înfrângere la debutul pe banca lui Neftchi Baku » „Briliantul”, răpus de un fost atacant de la Inter și Manchester City

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
lauc1
lauc1  •  15 Iulie 2023, 17:47

Nu se poate, e o confuzie. A zis Gigi ca e vorba de Florinel Coman pe 175 de milioane.

paolo16
paolo16  •  15 Iulie 2023, 17:43
Postat de VanBasten pe 15 Iulie 2023, 17:08

Doar pe Darius Olaru nu-l vede nimeni.

Ce lipsa de creier…

VardyParty
VardyParty  •  15 Iulie 2023, 17:34

Money talks. Pacat ca s’a dus acolo unde nu va castia vreun trofeu toata cariera. Ce sa faci, daca nu vrei sa pleci din Londongrad?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează