INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COLUMBIA

Declarația sexistă a selecționerului a declanșat un scandal imens în Columbia. A crezut că are microfonul închis

Carlos Queiroz
foto: Guliver/Getty Images
Carlos Queiroz foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 11 noiembrie 2020 10:45 / Actualizat miercuri, 11 noiembrie 2020 11:44

Carlos Queiroz, selecționerul Columbiei a fost întrebat de ce îl include în lotul lărgit pe Sebastian Villa, atacantul acuzat de violență conjugală. Antrenorul a răspuns inițial: „Pentru că eu nu sunt o instituție”. Apoi, crezând că are microfonul oprit, i-a spus ofițerului de presă: „Dacă toți bărbații loviți cu pumnii de femeile lor s-ar duce să se plângă în presă, lumea s-ar duce naibii!"

Scandal în Columbia, cu selecționerul Carlos Queiroz în rol negativ. Înaintea celor două meciuri din preliminariile CM 2022, cu Uruguay și Ecuador, portughezul în vârstă de 67 de ani (din 2019 pe banca Los Cafeteros) a fost întrebat de ziariști de ce îl include încă în lotul lărgit pe Sebastián Villa, atacantul Bocăi Juniors, acuzat de violență conjugală de fosta sa iubită.

Queiroz: „Sunt plătit pentru a descoperi dacă el are calitate”

„Este o problemă de care se ocupă autoritățile civile, sociale, politice columbiene. Eu nu sunt o instituție. Vorbim de un jucător care evoluează în liga argentiniană, iar eu sunt plătit pentru a descoperi dacă el are calitate pentru a face parte din echipa națională. Când tribunalul va lua o hotărâre, o voi respecta”, a răspuns Queiroz, sugerând că Villa rămâne până atunci pe lista sa.

Declarația sexistă a selecționerului a declanșat un scandal imens în Columbia. A crezut că are microfonul închis
Sebastian Villa

„Nu sunteți aici doar pentru a alege sportivi”

Chiar atunci, în timpul conferinței, jurnalista Sarah Castro a comentat acid pe Twitter: „Selecționata Columbiei este o instituție, profesor Queiroz. De mulți ani este o instituție socială în această țară. Trebuie să luăm măsuri contra violenței de gen. Dumneavoastră nu sunteți aici doar pentru a alege sportivi”. A fost aspru criticat pe rețelele de socializare.

După ce dialogul cu jurnaliștii s-a încheiat, ofițerul de presă i-a arătat chiar acolo acel tweet al lui Sarah Castro. Crezând că microfonul a fost închis, Queiroz i-a spus: „Ah, foarte bine, dar eu chiar nu sunt o instituție. Ea ar trebui să discute cu autoritățile. Dacă toți bărbații loviți cu pumnii de femeile lor s-ar duce să se plângă în presă, lumea s-ar duce naibii!”

Nu l-a convocat pe Villa

Microfonul nu era oprit, s-a auzit tot. Atacurile împotriva sa au fost și mai înverșunate. Queiroz a postat un mesaj pe Twitter: „Reafirm public și fără echivoc ce am declarat la conferință. Orice judecată și condamnare mediatică nu poate înlocui funcția primordială a justiției”. Însă Queiroz a dat înapoi. Nu l-a convocat pe Sebastián Villa pentru partidele din această lună. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Barcelona gafează în afara terenului » A „donat” o sumă imensă către Neymar, iar acum cere banii înapoi

AS dezvăluie lista neagră de la Barcelona » Koeman dă afară 6 jucători!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
mattteo
mattteo  •  11 Noiembrie 2020, 12:48

Feministe nemiloase. Cand umilesc barbati nu mai e cazul sa se ia masuri... eu le bagam la puscarie pe toate alea care au calcat legea lasata de Dumnezeu din stravechi, sa iti respecti barbatul. Sa vezi pe lumea cealalta ce vor pati feministele astea...

cneius
cneius  •  11 Noiembrie 2020, 11:36

Are dreptate, egalitatea merge doar intr-o directie, spre ele !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează