INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

GALERIE FOTO // „Toţi suntem DDR”. Despărţire răvăşitoare a fanilor de Daniele De Rossi

FOTO: GettyImages // Daniele De Rossi - AS Roma - Retragere +5   FOTO
FOTO: GettyImages // Daniele De Rossi - AS Roma - Retragere

Articol de - Publicat luni, 27 mai 2019 11:36

GRAZIE, CAPITANO! Daniele De Rossi a îmbrăcat aseară pentru ultima oară tricoul giallorosso şi a făcut un stadion plin să plângă de iubire şi regretele plecării. Cuvintele au lăsat locul lacrimilor.

Încă o legendă şi un căpitan emblematic al Romei a intrat în cartea de istorie. După Francesco Totti, care i-a predat banderola, Daniele De Rossi şi-a luat la revedere de la tifosii care l-au adulat şi iubit necondiţionat. Şi cerul de deasupra lui Olimpico s-a emoţionat duminică seară, stropii ploii făcând concurenţă lacrimilor venite în valuri din tribună. Ratarea Ligii n-a însemnat nimic pe lângă pierderea ultimului simbol.

„Ne-ai reprezentat 18 ani în teren, de azi peluza te va reprezenta pentru totdeauna. Suntem toţi DDR”, e mesajul de despărţire al Curvei Sud, ce i-a dedicat o scenografie impresionantă, un portret imens şi mii de steguleţe personalizate.

„Laudă ţie, ultim împărat”

Mijlocaşul de 35 de ani, întâmpinat de fani, înaintea meciului cu Parma, cu bannerele „În zilele frumoase sau cele triste, ai fost simbolul adevăraţilor romanisti” şi „Laudă ţie, ultim împărat”, n-a ţinut discurs, precum Totti. N-a vorbit deloc, nici după ce în minutul 82 a fost schimbat pentru momentul de glorie de un Claudio Ranieri copleşit de lacrimi. Au plâns colegii, au plâns fără limită şi suporterii, la turul de stadion pe care De Rossi l-a dat împreună cu soţia Sarah şi cu cei trei copii, Gaia, Olivia şi Noah, poate chiar mai marcaţi de eveniment.

În genunchi în faţa peluzei

Nu s-a putut abţine nici Totti, ce îl aşteptase la margine, împreună cu Bruno Conti, pentru a-i înmâna trofeul omagial de cristal, cu numărul său 16, în aplauzele infinite ale tifosilor.

DDR a îngenuncheat, ca un semn de mulţumire, pe pista de atletism în faţa peluzei şi s-a închinat plângând. La final a salutat, coborând zâmbitor pentru ultima oară în vestiarul unde a trăit atâtea bucurii, dar şi decepţii, predându-i banderola lui Florenzi.

616meciuri are Daniele De Rossi la AS Roma, al doilea în topul prezenţelor giallorosse all-time după Totti, 758

63de goluri a marcat De Rossi în toate competiţiile pentru clubul capitolin de la debutul său pe 30 octombrie 2001

3trofee a câştigat cu AS Roma în 18 sezoane, două Cupe ale Italiei (2006-2007, 2007-2008) şi Supercupa Italiei (2007)

VEZI ȘI:

Dramatism total în ultima etapă din Serie A! Inter i-a luat fața lui AC Milan și merge în Liga Campionilor! + Ionuț Radu s-a salvat de la retrogradare

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează