INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEZVĂLUIRI

Destăinuiri! Francesco Totti a fost la un pas de bătaie cu Luciano Spalletti » A urlat la antrenor: "Lașule, mă distrugi acum?"

foto: Guliver/GettyImages
foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 28 septembrie 2018 09:52

Francesco Totti, unul dintre marii fotbaliști italieni, și-a prezentat cartea pe Colosseum în ziua în care a împlinit 42 de ani.

Francesco Totti este emblema Romei. S-a retras în 2017, la aproape 41 de ani, după un sfert de secol în giallorosso, și tot nu s-a putut despărți de club. A trecut în loja directorilor.

Joi, în ziua când a împlinit 42 de ani, și-a prezentat cartea biografică, Un capitano, scrisă alături de ziaristul Paolo Condò. "N-am citit nicio carte până acum. Aceasta este prima", a zâmbit eternul căpitan al capitolinilor.

"Ajunge, ți-ai bătut joc!"

El i-a povestit lui Condò și conflictul cu Luciano Spalletti. Două momente încinse. Primul, la un Roma - Palermo, în februarie 2016, când antrenorul l-a atacat fără menajamente: "Ești la fel ca alții, crezând că sunt de neînlocuit pe viață. Ai greșit și pleci acasă!". Francesco răspunzându-i și mai dur: "Lașule, mă distrugi acum, când nu mai ai nevoie de mine? Ai o misiune. Termin-o!".

Al doilea, la Bergamo, două luni mai târziu. "Fața lui Spalletti era la un centimetru de a mea. Mă aștepta. «Ajunge, ți-ai bătut joc! Pretinzi că vrei să comanzi, dar ar trebui să pleci. Joci cărți în ciuda interdicției mele. Ești terminat!». Urla la volum maxim. A fost cea mai violentă ceartă dintre noi, pentru că și eu mi-am pierdut cumpătul și, dacă n-am fi fost despărțiți, i-aș arătat eu lui!". 

300 de invitați a avut Francesco Totti în Colosseum la prezentarea cărții

"Milanul lui Sacchi a fost o echipă exaltantă. Unica la care am visat să joc în afara Romei"

Pentru Totti, Milanul antrenat de Sacchi (1987-1991) a fost cea mai bună echipă a tuturor timpurilor. "Singura la care am visat să joc în afara Romei. Am susținut Roma de când mă știu, nu a existat niciodată o alternativă în sufletul meu și, devenind emblema acestui club, am trăit cei mai mare mândrie", spune Francesco. "Dar Milan era exaltantă în acele vremuri". N-a uitat nici că Ariedo Braida a încercat să-i convingă părinții să-l aducă la Milan, când avea 12 ani: "Braida a fost un mare domn. Nu ne-a zis că Milan e singurul tren. Din contră. Ne-a anunțat că multe cluburi mari ne vor bate la ușă"

"Nu-l suportam pe Nedved. Un plângăcios. Dar ce fotbalist era!"

Nu-i plăcea teatrul făcut de Pavel Nedved. "Era un plângăcios incredibil. Îl atingeai și zbura la zece metri. Îți venea să-l iei la pumni", își amintește Totti. "Dar ce fotbalist era, mamma mia! Când am jucat împotriva Cehiei, la Mondialul din 2006, a fost irezistibil. Buffon a făcut trei sau patru super parade pentru a-l opri".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close