INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERBIA - SCOȚIA 1-1 (4-5 PEN.)

Dezastrul Serbiei » Al 5-lea Euro ratat! Lacrimi și furie: „De ciudă, de-abia mai pot vorbi”

După despărțirea de Iugoslavia, sârbii nu s-au mai calificat niciodată la turneul final continental. Acum, au pierdut barajul la penalty-uri. La ultimul penalty. 1-1, 4-5 la 11 metri cu Scoția. Foto: Guliver/GettyImages
După despărțirea de Iugoslavia, sârbii nu s-au mai calificat niciodată la turneul final continental. Acum, au pierdut barajul la penalty-uri. La ultimul penalty. 1-1, 4-5 la 11 metri cu Scoția. Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 13 noiembrie 2020 16:30 / Actualizat vineri, 13 noiembrie 2020 16:30

După despărțirea de Iugoslavia, sârbii nu s-au mai calificat niciodată la turneul final continental. Acum, au pierdut barajul la penalty-uri. La ultimul penalty. 1-1, 4-5 la 11 metri cu Scoția.

Pentru sârbi, același vis urât. Nu s-au mai calificat la Euro din 2000, dar atunci jucau încă în naționala Iugoslaviei. Au ratat turneul final continental și ca Serbia/Muntenegru, în 2004, apoi încă patru campanii eșuate ca Serbia: 2008, 2012, 2016 și 2020, aceasta.

"E păcat, am ratat o șansă mare"

Acum, au avut finala barajului acasă, pe "Marakana" din Belgrad, împotriva unui adversar teoretic mai slab, Scoția. Tot au pierdut, la penalty-uri, la ultimul penalty. 1-1, 4-5 la 11 metri. Aleksandar Mitrovici, atacantul lui Fulham, a ratat lovitura decisivă.

"De ciudă, de-abia mai pot vorbi", a spus căpitanul Dušan Tadici (Ajax), printre lacrimi. "E păcat, am ratat o șansă mare".

"Niciodată nu am fost mai emoționat"

La sfârșit, scoțienii plângeau și ei. De fericire. Vor fi la Euro după un sfert de secol! CE 1996 era ultimul turneu final la care participaseră. "Niciodată în cariera mea nu am fost mai emoționat decât acum", a declarat Andy Robertson (Liverpool). "Am trecut printr-o perioadă extrem de grea, critici multe, energie negativă. Sunt mândru de tot ce am realizat. Ne-am strâns împreună. Aștept cu nerăbdare să vină vara". 

Ionuț Stroe, despre Euro 2020: „Ne-am oferit să găzduim meciuri suplimentare la București”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Szoboszlai, noua stea a Ungariei, în extaz după calificare: „Eu sunt eroul! Sper ca virusul să nu oprească Euro”

Scandal uriaș pe „Bombonera” în Argentina - Paraguay » Leo Messi, izbucnire nervoasă: „De două ori te-ai c*** pe noi!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
ali.bec
ali.bec  •  14 Noiembrie 2020, 13:05

A crescut fotbalul scoțian odată cu venirea Printului

maistorkokir
maistorkokir  •  13 Noiembrie 2020, 22:16

Am mari dubii ca totul a fost curat la Belgrad, totusi, una e Hampden Park cu 2 meciuri ale Scotiei, si alta era cu 2 meciuri ale Serbiei. Probabil sarbii vor avea traseu usor la preliminarii viitoare.

deusdat
deusdat  •  13 Noiembrie 2020, 21:48

Mare entuziasm mare în GSP pentru... calificarea Ungariei! Poze, veselie, elogii... :))) Dar pozele cu scoțienii unde sunt?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează