INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RETRAGERE

Cauzele prăbușirii fostului campion din Premier League, care tocmai și-a anunțat retragerea: „Mă interesau doar alcoolul și femeile”

Danny Drinkwater
Foto: Imago
Danny Drinkwater Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 31 octombrie 2023 11:30 / Actualizat marti, 31 octombrie 2023 17:02

Danny Drinkwater, campion în Premier League cu Leicester City, și-a anunțat retragerea la vârsta de 33 de ani. Mijlocașul englez s-a transferat de la Leicester la Chelsea în 2017 în schimbul sumei de 35 de milioane de lire sterline, dar din acel moment cariera lui a luat o întorsătură nefavorabilă.

Danny Drinkwater a bifat doar 12 apariții în Premier League pentru Chelsea, marcând un singur gol. Englezul a dezvăluit că Maurizio Sarri, antrenorul de la acea vreme al lui Chelsea, a încercat să-i forțeze plecarea.

Gigi Becali îi bate obrazul lui Victor Pițurcă: „Ar trebui să-i fie rușine!”
FCSB
Gigi Becali îi bate obrazul lui Victor Pițurcă: „Ar trebui să-i fie rușine!”

Pentru Drinkwater au urmat partide la echipa U23 a lui Chelsea și împrumuturi la echipe din Anglia și Turcia. În sezonul 2019/2020 englezul a fost împrumutat la Burnley, pentru care a bifat doar o apariție, iar în returul stagiunii a ajuns, tot sub formă de împrumut, la Aston Villa, pentru care a jucat 4 meciuri. 

Mijlocașul a mai bifat 11 apariții în campionatul Turciei, pentru Kasimpasa, iar apoi a evoluat 33 de meciuri la Reading, în liga a doua engleză.

Contractul lui Drinkwater cu Chelsea a expirat în vara lui 2022, iar de atunci mijlocașul n-a mai evoluat pentru nicio echipă. Englezul și-a anunțat acum retragerea, după mai bine de un an de la ultimul meci oficial jucat.

Danny Drinkwater: „Perioada mea de la Chelsea a fost un dezastru”

Per total, mutarea mea la Chelsea a fost o decizie proastă, mi-am irosit cei mai buni ani ai carierei. Perioada mea acolo a fost un dezastru. L-am avut antrenor pe Antonio Conte, îl consideram un geniu tactic. Am avut parte de accidentări în acel sezon, n-am jucat foarte mult, iar spre final s-a întâmplat un lucru care m-a determinat să vreau să plec. 

Agentul mi-a spus atunci că nu trebuie să plec, conducerea a decis aducerea unui nou antrenor. Rezultatul a fost simplu, n-am mai jucat niciun meci la Chelsea, Maurizio Sarri, noul antrenor, a vrut să mă îndepărteze”.

Danny Drinkwater: „Nu m-am mai focusat pe fotbal, mă interesau doar alcoolul și femeile”

Danny Drinkwater a mărturisit că și-a pierdut concentrarea asupra fotbalului și a devenit interesat mai mult de alcool și femei, potrivit The Sun: „Rămăsesem singur în Londra și am căutat ceva care să-mi ia atenția de la probleme. Mergeam la petreceri, ieșeam să beau, veneam acasă cu orice femeie găseam, era o nebunie. 

Mă trezeam a doua zi mahmur, iar distracția de seara trecută dispărea instant și mă întorceam la realitate. Nu mă mai concentram pe fotbal, nu mă mai interesa. 

Am început să conștientizez lucrurile după ce am făcut accident. Băusem destul de mult, poliția m-a ținut în arest 23 de ore. Atunci am realizat că eu nu sunt de fapt așa. că trebuie să ies din starea asta. Atunci am realizat că am nevoie de ajutor”.

Danny Drinkwater: „Este timpul să anunț oficial că mă retrag”

Danny Drinkwater și-a anunțat oficial retragerea, după mai bine de un an în care n-a jucat: „Probabil că era evident, dar e timpul să anunț oficial că mă retrag. Am stat prea mult pe bară, nu-mi mai e greu să renunț acum. Joc fotbal de la 6-7 ani, e tot ce am știut, dar e clar că e timpul să mă las. 

Felul în care s-au desfășurat ultimii ani au făcut această decizie ușoară, dacă aș fi jucat constant și ar fi trebuit să renunț la fotbal din cauza unei accidentări, cu singuranță mi-ar fi fost foarte greu”.

Vezi și alte știri:

Gică Popescu vrea să schimbe legea privind banii publici în sport » Propunerea semnată de toate cluburile a ajuns pe masa premierului Marcel Ciolacu
BANI PUBLICI IN SPORT
Gică Popescu vrea să schimbe legea privind banii publici în sport » Propunerea semnată de toate cluburile a ajuns pe masa premierului Marcel Ciolacu
Ședință decisivă Iftime - Alexa. Cine ar urma să o preia pe FC Botoșani, dacă antrenorul pleacă: „Am două variante”
CRIZĂ
Ședință decisivă Iftime - Alexa. Cine ar urma să o preia pe FC Botoșani, dacă antrenorul pleacă: „Am două variante”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
1945sv0509
1945sv0509  •  31 Octombrie 2023, 20:21

Asa e daca nu si-a respectat numele.

Acidutzu_67
Acidutzu_67  •  31 Octombrie 2023, 19:28

Sa te cheme Drinkwater si sa mirosi tot timpul a alcool, e intradevar amuzant... Cu siguranta colegii il strigau la antrenamente, Drinkwhiskey..????

dobrin
dobrin  •  31 Octombrie 2023, 19:08

Mda, degeaba te cheama "Drinkwater" daca nu te ridici la inaltimea numelui.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează