FOTBAL  »  Superliga  »  BANI PUBLICI IN SPORT

EXCLUSIV Gică Popescu vrea să schimbe legea privind banii publici în sport » Propunerea semnată de toate cluburile a ajuns pe masa premierului Marcel Ciolacu

Articol de - Publicat marti, 31 octombrie 2023 07:37 / Actualizat marti, 31 octombrie 2023 10:31

În momentul de față, conform legilor în vigoare, nu orice club de fotbal poate accesa bani din fondurile publice. Dar Gică Popescu vrea ca legea să se schimbe.

  • Gazeta a lansat zilele trecute o dezbatere despre investițiile publice în sport. Experții, oamenii de sport și publicul, noi toți avem opinii diferite. 
  • Pentru o tabără, banii publici în sport înseamnă un consum inutil. Pentru cealaltă parte, investițiile de la buget sunt justificate pentru că sportul e o componentă de sănătate publică.
  • Important e să conversăm civilizat pe această temă. Și, dincolo de poziții și declarațiile celor implicați sau ale celor care doar comentează, e nevoie și de cifre.

Cine e organizat ca SRL sau SA nu are voie să primească bani de la nicio autoritate locală sau centrală, dar legea s-ar putea modifica în curând.

În urmă cu câteva luni, Gică Popescu, președintele Farului, susținea că Guvernul, unde el e consilier al prim-ministrului, pregătește schimbări de legislație astfel încât toți să poată beneficia de ajutor de la stat. 

Băncile pot fi salvate de stat, dar sportul nu merită ajutat?
editorial cătălin tolontan
Băncile pot fi salvate de stat, dar sportul nu merită ajutat?

Gică Popescu vrea să schimbe legea

„Mi se pare nedrept ca un SRL sau un SA să nu poată primi bani de la Primării sau Consilii, dar cineva care e ONG, fundație sau asociație să poată. E o anomalie", a explicat Popescu. 

„Am discutat deja cu prim-ministrul și i-am explicat exact ce v-am spus și mai devreme, că nu e corect ca doar anumite cluburi să poată fi sprijinite, iar altele, chiar dacă își doresc, să nu aibă voie, de exemplu, cele care sunt SA-uri sau SRL-uri. Am avut un dialog bun, constructiv, productiv, a fost foarte deschis și urmează să venim și cu un pachet de măsuri, pe care să le propunem pentru a fi votate și pentru a intra în vigoare", a mai spus Gică. 

Din informațiile GSP, un document agreat de toate cluburile de Liga 1 se află deja pe masa prim-ministrului Marcel Ciolacu, care urmează să-l studieze și apoi să decidă dacă îl va accepta.

VIDEO Karlo Muhar, bucurie de nedescris după golul marcat în CFR Cluj - Farul

Citește și:

Un nou episod în dezbaterea „Bani publici în sport” » Dan Udrea scrie despre cum mâna întinsă la stat în Superligă primește 30 de milioane de euro
BANI PUBLICI IN SPORT
Un nou episod în dezbaterea „Bani publici în sport” » Dan Udrea scrie despre cum mâna întinsă la stat în Superligă primește 30 de milioane de euro
Sănătoși tun, dar bolnavi la sport
editorial cătălin striblea
Sănătoși tun, dar bolnavi la sport
Dan Șucu, despre legea promulgată de Iohannis care lovește direct sportul: „E pentru cei care stau cu mâna întinsă, la cerșit și cu capul plecat”
LEGE
Dan Șucu, despre legea promulgată de Iohannis care lovește direct sportul: „E pentru cei care stau cu mâna întinsă, la cerșit și cu capul plecat”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
conicor2008
conicor2008  •  31 Octombrie 2023, 20:21

"Mi se pare nedrept ca un SRL sau un SA să nu poată primi bani de la Primării sau Consilii, dar cineva care e ONG, fundație sau asociație să poată. E o anomalie", a explicat Popescu. OK, total de acord! Dar dupa mintea lui gaga popescu,, ar trebui sa fie toti "o anomalie"! In loc sa propuna o lege care sa interzica subventionarea fotbalului profesionist si directionarea fondurilor cguvernamentale/locale catre centre de copii si juniori - sportul de masa, in imensa lui inteligenta el adopta optica celui cu mana intinsa din fatat bisericii: "sefu, daca ai dat la ailalti, da si la miine, sa mananca si gura mea!". Curat murdar! Ma rog, cand stii din parte cui vine astfel de propunere, nu te mai uimeste nimic! Si pentru cei care nu stiu, g. poescu a jucat la echipe mari, Craiova, Steaua, Dinamo, Barcelona si si-a incheeiat cariera in alb-negru cu dingi verticale! NU, nu Juventus! Poarta Alba! Ca si acum, a confundat banii altora (ai statului) cu buzunarul farului. Pardon, propriu!

H2SO44
H2SO44  •  31 Octombrie 2023, 19:52
Postat de mihaitanase pe 31 Octombrie 2023, 18:41

Mi-ar fi plăcut că el , care a jucat în fotbalul adevărat și care reprezintă un club privat ,să propună scoaterea banilor publici din fotbal și nu să ceară că și cluburile private să aibă drept la bani publici . Păcat ,credeam că a învățat altceva din fotbalul adevărat !

Daca vrea sa schimbe oarece ,ar putea începe prin a interzice ca persoanele care au făcut zdup sa nu mai ocupe funcții publice!

H2SO44
H2SO44  •  31 Octombrie 2023, 19:40

Ai puțină răbdare "bă băiatule" că va face și vouă statul stadion, cu o chirie la nivel de garsoniera. Poate va saturați de milogeala.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează