INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Jucătorul care a refuzat-o pe Dinamo în 2014 e omul zilei în Israel! E primul din istorie care face asta

Articol de - Publicat luni, 28 septembrie 2020 14:03 / Actualizat luni, 28 septembrie 2020 14:07

Mijlocașul ofensiv Dia Saba, 27 de ani, a devenit primul fotbalist israelian care joacă într-un campionat arab, semnând pe două sezoane cu Al-Nasr-Dubai. Va câștiga două milioane de euro anual.

Jucătorul pe care Dinamo l-a avut în probe și căruia i-a oferit un salariu extrem de mic, ratând un transfer bun, este omul zilei în Israel!

Dinamo i-a propus 35.000 de euro pe sezon!

În urmă cu șase ani, Dia Saba, un mijlocaș ofensiv scund (1,67 m), dar foarte rapid și tehnic, care înscrie goluri spectaculoase, a dat teste la Dinamo. A impresionat, dar când a auzit propunerea clubului, numai 35.000 de euro pe sezon, a refuzat. A preferat să continue acasă, trecând de la Maccabi Petah Tikva la Maccabi Netanya, unde a înscris 45 de goluri în 100 de meciuri de campionat.

Acord de normalizare între Israel și Emirate

Astăzi, la 27 de ani, Saba este primul fotbalist israelian care joacă într-un campionat arab. Mijlocașul de origine palestiniană a plecat din China, de la Guangzhou R&F, semnând pe două stagiuni cu Al-Nasr Dubai. La doar două săptămâni după ce Israelul a încheiat un acord de normalizare a relațiilor cu Emiratele Arabe Unite.

Saba va câștiga la Al-Nasr două milioane de euro anual, cu 800.000 de euro mai mult decât la Guangzhou. Și de 57 de ori peste oferta primită de la Dinamo în 2014! 

2,5 milioane de euroa plătit Al-Nasr pentru Dia Saba; Guanzghou achitase 5 milioane în schimbul lui în 2019, când îl achiziționase de la Hapoel Be'er Sheva

87 de goluria marcat Saba în carieră la echipele de club la care a evoluat (255 de meciuri); la naționala Israelului are 3 reușite în 10 partideVIDEO

VIDEO Cosmin Contra anunță noi transferuri: „Ne dorim încă 3-4 jucători”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Asul e Ansu! Toată lumea vorbește doar de el: „Cu același Messi pe teren, cel mai bun a fost Ansu Fati"

Guardiola se ia de Leicester după ce a umilit-o pe Manchester City: „Se apăra cu toată echipa în careu chiar și la 5-2”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
bogat
bogat  •  28 Septembrie 2020, 14:45

Penibil articol, de unde naiba sa-i fi dat Dinamo mai multi bani in 2014? Faceti niste legaturi aiurea. In felul asta si CR7 putea fi inclus pe lista celor ce au refuzat Dinamo daca ii faceau o oferta de 100.000 euro/an pe cand da sa plece de la Real Madrid.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează