INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Decizia luată de Federația Franceză de Fotbal în cazul lui Didier Deschamps, după ce tehnicianului i-a expirat contractul la finalul lui decembrie 2022

Didier Deschamps va continua în funcția de selecționer al naționalei Franței.
Foto: Imago
Didier Deschamps va continua în funcția de selecționer al naționalei Franței. Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 04 ianuarie 2023 15:00 / Actualizat miercuri, 04 ianuarie 2023 15:32

Didier Deschamps (54 de ani) va continua ca selecționer al naționalei Franței, după ce acestuia i-a expirat contractul la finalul lunii decembrie 2022 cu Federația Franceză de Fotbal. 

Federația de la Paris intenționează să îi ofere tehnicianului un nou contract, valabil până în 2024, atunci când are loc Campionatul European din Germania. Didier Deschamps dorește să semneze însă o înțelegere valabilă până în 2026, când se va desfășura Campionatul Mondial, organizat în Canada, Mexic și SUA. 

Presa engleză anunță: Cristiano Ronaldo a RUPT parteneriatul cu impresarul Jorge Mendes
PORTUGALIA
Presa engleză anunță: Cristiano Ronaldo a RUPT parteneriatul cu impresarul Jorge Mendes

Președintele Federației Franceze de Fotbal, Noel le Graet (81 de ani), vrea să îi ofere un contract lui Deschamps numai până anul viitor, deoarece acestuia îi expiră mandatul la cârma fotbalului francez peste un an și jumătate și nu dorește să influențeze în vreun fel strategia viitorului președinte al Federației, care poate numi în locul lui Didier Deschamps un alt selecționer.  

Jean Pierre Bernes (65 de ani), impresarul lui Didier Deschamps, a declarat pentru cotidianul francez Le Parisien, citat de Mundo Deportivo: „Eu și președintele Noel le Graet ne vom întâlni în zilele următoare și vom ajunge la un acord”. 

Didier Deschamps este din iulie 2012 selecționerul naționalei Franței

Fostul fotbalist al lui Olympique Marseille, Juventus sau Chelsea a fost instalat în funcția de selecționer al naționalei Franței în iulie 2012, după plecarea lui Laurent Blanc (57 de ani). 

La cârma naționalei Franței, Didier Deschamps a ajuns până în finala EURO 2016, unde a fost învins de Portugalia, scor 0-1. Doi ani mai târziu, Deschamps conducea „cocoșul galic” spre al doilea titlu mondial din istorie, după 4-2 în finala cu Croația. 

în 140 de meciuria condus Didier Deschamps naționala Franței. Palmaresul lui este de 90 de victorii, 26 de remize și 24 de înfrângeri

În 2021, fostul antrenor al lui Monaco, Juventus și Olympique Marseille a câștigat Liga Națiunilor cu naționala Franței. A condus naționala Hexagonului spre a doua finală de Campionat Mondial consecutivă, la turneul din Qatar. Francezii au fost înfrânți de Argentina la penalty-uri, după ce scorul fusese 3-3 în 120 de minute de joc. 

Citește și:

Lionel Messi, supărat pe Kun Aguero la petrecerea Argentinei: „Mi-a zis «Oprește-te!»”

Vedeta de la Manchester City are o veste proastă pentru Guardiola: „Visez să joc în altă parte!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează