INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Diego Costa, la Wolverhampton! Așteaptă permisul de muncă și îl va înlocui pe Sasa Kalajdzic care s-a accidentat și e out pentru restul sezonului

Articol de GSP - Publicat marti, 06 septembrie 2022 10:35 / Actualizat marti, 06 septembrie 2022 11:51

Diego Costa (33 de ani) s-a înțeles cu Wolverhampton Wanderers și va deveni noul jucător al „lupilor”. 

Brazilianul, care are și cetățenie spaniolă și reprezintă „La Roja” la nivel de națională, va semna un contract valabil până în iunie 2023 cu formația de pe Molineux, potrivit jurnalistului italian Fabrizio Romano.

Imagini senzaționale de la prezentarea lui Marcelo la Olympiakos » Peste 20.000 de oameni au umplut stadionul pentru brazilian
GRECIA
Imagini senzaționale de la prezentarea lui Marcelo la Olympiakos » Peste 20.000 de oameni au umplut stadionul pentru brazilian

Diego Costa așteaptă permisul de muncă

Atacantul nu a mai jucat din luna ianuarie a acestui an, de când s-a despărțit de formația braziliană Atletico Mineiro, echipă pentru care a marcat 5 goluri și a oferit o pasă de gol în 19 apariții.

Potrivit noilor reglementări impuse după Brexit, sportivii care aplică pentru viza de Marea Britanie trebuie să obțină mai întâi un document electronic pe care angajatorul îl eliberează pentru a-i permite jucătorului să solicite o viză. 

Spre deosebire de vechiul regim, acela de avizare automată, permisul de muncă este acordat numai acelor sportivi care adună 15 puncte. Aceste puncte se bazează pe mai multe criterii: numărul de selecții pe care jucătorul le-a adunat pentru echipa națională, clubul de la care se transferă jucătorul, și calitatea ligii din care vine. Același sistem se aplică și în cazul antrenorilor și managerilor.

Fostul star al lui Chelsea și al lui Atletico Madrid ar fi înlocuitorul lui Sasa Kalajdzic

Dacă va obține permisul de muncă, Diego Costa va fi înlocuitorul lui Sasa Kalajdzic, atacantul austriac adus vara aceasta din Bundesliga, de la VFB Stuttgart, în schimbul sumei de 18 milioane de euro. 

Kalajdzic s-a accidentat chiar la debutul său în Premier League, în victoria lui Wolverhampton contra celor de la Southampton, scor 1-0. Vârful a suferit o accidentare la ligamentele încrucișate anterioare și va lipsi, cel mai probabil, pentru restul actualei stagiuni.

Wolverhampton mai are un singur atacant de meserie în lot

Odată cu accidentarea lui Sasa Kalajdzic, în lotul lui Wolverhampton Wanderers a rămas un singur atacant pur sânge : mexicanul Raul Jimenez, vârf ajuns pe Molineux în iulie 2018, inițial sub formă de împrumut de la Benfica Lisabona, transferat însă definitiv de englezi după numai un an, pentru 38 de milioane de euro.

Diego Costa a câștigat 3 trofee în Anglia

Atacantul spaniol a evoluat între 2014 și 2017 la Chelsea, formație alături de care a câștigat 3 trofee: 2 titluri în Premier League și o Cupă a Ligii Angliei.

120 de aparițiia strâns Diego Costa în tricoul echipei de pe Stamford Bridge, reușind să marcheze 59 de goluri și să dea 23 de pase de gol

În tricoul naționalei Spaniei, brazilianul naturalizat a adunat 24 de selecții și a înscris de 10 ori. A debutat în tricoul ibericilor în februarie 2014, într-un meci amical contra Italiei. Ultima apariție a lui Diego Costa în naționala Spaniei a fost pe 1 iulie 2018, în optimile Cupei Mondiale din Rusia. Ibericii au fost atunci eliminați de țara gazdă, la loviturile de departajare, scor 4-3. În 120 de minute scorul a fost 1-1.

4 milioane de euroeste cota de piață a lui Diego Costa, potrivit Transfermarkt.com

Citește și alte articole:

Fotbalistul Valenciei, stânjenit după ce Gennaro Gattuso a spus despre el că „este bărbatul ideal pentru fiica mea de 18 ani”
SPANIA
Fotbalistul Valenciei, stânjenit după ce Gennaro Gattuso a spus despre el că „este bărbatul ideal pentru fiica mea de 18 ani”
Chelsea i-a prelungit contractul unui titular » Va încasa un salariu uriaș + Jucătorul a fost dorit de Real Madrid
ANGLIA
Chelsea i-a prelungit contractul unui titular » Va încasa un salariu uriaș + Jucătorul a fost dorit de Real Madrid

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează