INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

„A opta minune” » Diego Simeone, lăudat în presa din Spania după triumful lui Atletico Madrid

Diego Simeone, lăudat în presa din Spania după triumful lui Atletico Madrid +13   FOTO
Diego Simeone, lăudat în presa din Spania după triumful lui Atletico Madrid

Articol de - Publicat duminica, 23 mai 2021 10:54 / Actualizat duminica, 23 mai 2021 13:43

Diego Simeone (51 de ani), campeon. Al doilea titlu ca antrenor la Atletico, câștigat meritat, cu încredere, forță și eroism: „Nu cred că exista un an mai potrivit să putem învinge”.

La Liga are o campioană nouă și Real n-a fost detronată de Barcelona. A triumfat, în cel mai strâns și dramatic final de sezon, legiunea de războinici a lui Simeone

Ar fi fost nedrept un alt verdict, după un campionat dominat în proporție covârșitoare de Atletico

E al doilea titlu cucerit de Cholo ca antrenor, după cel din 2014, și al treilea în ultimele patru decenii ale clubului, argentinianul fiind în teren în 1996. 

„A opta minune”, a titrat cotidianul Marca, adunându-i trofeele tehnicianului de 51 de ani, de la venirea sa la Madrid în decembrie 2011.

Diego Simeone: „Le-am oferit fanilor o bucurie”

Într-un an de pandemie, los colchoneres au progresat chiar miraculos. De pe locul 6, de unde au pornit la reluarea fotbalului în 2020, au prins podiumul și grupele Ligii, pentru ca în sezonul următor să profite de slăbiciunile rivalelor și de conjunctura favorabilă, având spre finalul turului zece puncte avans față de Real și 14 de Barça, și cu un joc restanță. 

„A fost un an dificil. Au murit fani ai lui Atlético, prieteni de-ai mei în această perioadă, iar succesul e cu totul diferit. Nu cred că exista sezon mai potrivit să putem învinge. 

Lumea trăiește o situație foarte tristă, însă e extraordinar că am reușit să le oferim o bucurie oamenilor ce au suferit foarte mult în ultimul an”, a declarat Simeone. Cu suferință și sacrificiu s-a impus.

„Cadoul” Luis Suarez

Atletico nu era favorită, dar a trecut cu bine peste toate încercările, infectările cu Covid-19, ciclonul Filomena, accidentările și inerentele fluctuații de formă. 

„Am un respect total pentru jucătorii mei, pentru randamentul pe care l-au dat. Au avut atitudinea perfectă”. Cuvintele lui Cholo sintetizează perfect parcursul noii campioane. 

Vulcanicul antrenor a știut cum să gestioneze situațiile complicate, a schimbat la nevoie, deseori, sistemul de joc, și s-a descurcat de minune cu lotul avut. 

S-a bazat pe cea mai ermetică defensivă, din nou cu Oblak cel mai bun portar al campionatului, pe un mijloc solid, cu liderul Koke, și cu un atac exploziv, în care a profitat din plin de cadoul ieftin, dar atât de prețios făcut de Barcelona cu Suarez.

Mereu am zis că nu voi pleca, pentru că am crezut în viitorul echipei și nu m-am înșelat. Clubul continuă să crească și eu rămân foarte încăpățânat în munca dură depusă de toți.
- Diego Simeone, antrenor Atlético

11 titluriare Atletico, primul în 1939-'40. Simeone și-a pus amprenta pe ultimele trei, cucerind ca antrenor și 2 Europa League, 2 Supecupe ale Europei, Cupă și Supercupa Spaniei

20 de meciurifără gol primit a reușit Oblak în acest campionat, cu cel mai ridicat procentaj al paradelor (81%) din Top 5 campionate Europa. L-a egalat pe Abel Resino (303 jocuri), portarul cu cele mai multe la Atletico

23 de goluria influențat Marcos Llorente în 37 de meciuri la Atlético (12 goluri, 11 assisturi), al doilea marcator al echipei. Doar Bruno Fernandes (United) îl întrece în elita Europei

VIDEO Patron bătut, scandal monstru și un transfer ratat la Atletico Madrid

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Gest minunat al lui Franck Ribery pentru un coleg de la Fiorentina: „Asta înseamnă pentru mine să fii om cu adevărat, e un gest făcut fără să ceară nimic în schimb”

Tragedie după ce Atletico Madrid a câștigat La Liga » Un copil de 14 ani a murit când sărbătorea succesul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează