INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Gest minunat al lui Franck Ribery pentru un coleg de la Fiorentina: „Asta înseamnă pentru mine să fii om cu adevărat, e un gest făcut fără să ceară nimic în schimb”

Franck Ribery și Lorenzo Venuti
(foto: Imago)
Franck Ribery și Lorenzo Venuti (foto: Imago)

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 mai 2021 10:21 / Actualizat duminica, 23 mai 2021 10:42

Franck Ribery (38 de ani) a impresionat lumea fotbalului din Italia prin gestul superb făcut pentru colegul său de la Fiorentina, Lorenzo Venuti (26 de ani).

Atacantul francez, el însuși trecut prin episoade dificile de-a lungul vieții, a făcut un gest superb pentru colegul său de echipă, Lorenzo Venuti. Fundașul de 26 de ani a povestit gestul de mare clasă al francezului:

Gest superb al lui Ribery pentru Lorenzo Venuti

„Recent, tatăl meu a aflat că are cancer. Am trecut printr-o perioadă groaznică. Am uitat să zâmbesc. Când am aflat vestea, lumea mea s-a prăbușit. 

Mi-a fost frică și am fost confuz, le-am cerut medicilor de la Fiorentina să îmi explice animite lucruri. I-am luat deoparte, le-am explicat situația, căutând răspunsuri.

Franck Ribery era în camera alăturată și a auzit totul, dar eu nu știam asta. M-a văzut trist în vestiar, s-a așezat lângă mine și mi-a zis: „Lorenzo, mâine nu avem antrenament, antrenorul ne-a dat zi liberă. Du-mă la tatăl tău, mi-ar plăcea să-l cunosc”.

Am bolborosit ceva și inima mi s-a umplut de bucurie. A fost un gest sincer. A doua zi, m-am dus și l-am luat pe Franck și ne-am dus la Incisa Valdarno, unde locuiește familia mea.

Asta înseamnă pentru mine să fii om cu adevărat. Și nu pentru că e vorba de Ribery. Este un gest făcut fără a cere nimic în schimb, exclusiv din bunătate, un gest făcut pentru mine și familia mea”, a povestit Venuti într-o scrisoare deschisă publicată în presa din Italia.

Drama lui Ribery

La doar 2 ani, Franck Ribery a fost implicat într-un accident rutier. Medicii din orașul natal, Boulogne-sur-Mer, au fost nevoiți atunci să îi aplice nu mai puțin de 100 de copci și să îl supună unei intervenții minuțioase. 

Urmele lăsate au avut o influență importantă în dezoltarea ulterioară a caracterului fotbalistului.

„Îi auzeam pe oameni spunând «Uită-te la fața lui, uită-te la cap. Ce e cu cicatricea aia? E atât de urât!» Peste tot pe unde mergeam, doar astfel de reacții erau.

Toate astea mi-au dat putere. Nu a fost deloc ușor. Toate comentariile răutăcioase îmi atingeau și familia. Îi simțeam afectați. 

Cel mai crud mi se părea când părinții colegilor comentau pe seama asta, parcă se temeau. Cu toate astea, nu am mers niciodată în colț să plâng. Sufeream, dar am rezistat. M-a făcut mai puternic”, a povestit Ribery.

Ribery, din 2019 la Fiorentina, e aproape să încheie al doilea său sezon în Italia. Mai are contract până la finalul lunii iunie. 

A marcat două goluri și a dat 7 assist-uri în 29 de meciuri jucate în Serie A în acest sezon.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

„Re Leone” cu gleznele distruse » Gabriel Batistuta repetă drama lui Van Basten și plătește scump golurile sale

„Finalul perfect” » Trofeu câștigat în trei decenii diferite! Recordurile lui Buffon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
3716031525172319
Vio Radu  •  23 Mai 2021, 23:58

Intrebati gunoierii din München si pe Castro sau Passlack din Dortmund!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează