INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FINALA CUPEI ITALIEI

„Finalul perfect” » Trofeu câștigat în trei decenii diferite! Recordurile lui Buffon

Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon

Articol de - Publicat joi, 20 mai 2021 11:04 / Actualizat joi, 20 mai 2021 13:56

La 43 de ani, Gianluigi Buffon a cucerit a șasea Cupă a Italiei, egalându-l pe Mancini și Stankovici. Are și cele mai multe titluri (10). Miercuri, a apărat în ultimul meci la Juventus, dar nu se retrage la vară.

Juventus a ratat titlul, dar a câștigat în 2021 celelalte trofee puse în joc în Italia. După Supercupă, bianconerii au pus mâna și pe Cupă, 2-1 în finala cu Atalanta de la Reggio Emilia, la ultimul joc al lui Buffon în bianconero. 

Legendarul portar e primul ce cucerește trofeul în trei decenii diferite (primul în 1999!). Are șase, egalând recordul lui Mancini și Stankovici.

Vrea la Campiontul Mondial din 2022!

„Să închei în acest fel e ceva ce mă face mândru. Este finalul perfect. Juve, tifosii, președintele, colegii și antrenorii vor face mereu parte din viața mea. Toate lucrurile trebuie să se termine, am 43 de ani și a venit timpul să fac alegeri”, a mărturisit Buffon. 

Deținătorul celor mai multe scudetti (10), toate cu „Bătrâna Doamnă”, pe care a mai părăsit-o în 2018 pentru PSG, revenind după un an. Nu și-a prelungit acordul, nici nu se retrage. Mai mult, visează să apere și în decembrie 2022 și să prindă Mondialul din Qatar! Ar fi al șaselea. Record!

Discuții cu Mourinho

„Am avut multe discuții și propuneri, o voi alege pe cea mai stimulantă și trăsnită dintre toate. Dacă am ajuns aici e pentru acea fărâmă de nebunie care mi-a permis să visez mereu la noi proiecte și provocări. Mai am nevoie să mă lupt, să călătoresc sau să-mi împing corpul și energia la limită. 

M-aș putea retrage, dar dacă există cineva mai sărit de pe fix decât mine ce-și imaginează ceva mai nebun îl urmez. Singura confruntare e doar cu mine însumi”. Mărturia lui Buffon se leagă de o posibilă mutare la Roma, unde l-ar vrea Mourinho.

CITATE "Să vedem cum mă simt în decembrie 2022, dacă voi mai fi încă Buffon. Nu mă aștept și nu vreau cadouri, eu voi fi pregătit în caz că se gândește cineva.la un portar de încredere" Gianluigi Bufon, portar Juventus "Gigi este o legendă. I-am spus înaintea meciului «ai luat Cupa cu tatăl meu, trebuie s-o faci și cu mine!». Este incredibil, ce frumos e să câștigi cu el în echipă" Federico Chiesa, atacant Juventus

Să vedem cum mă simt în decembrie 2022, dacă voi mai fi încă Buffon. Nu mă aștept și nu vreau cadouri, eu voi fi pregătit în caz că se gândește cineva.la un portar de încredere 
- Gianluigi Bufon, portar Juventus

Gigi este o legendă. I-am spus înaintea meciului «ai luat Cupa cu tatăl meu, trebuie s-o faci și cu mine!». Este incredibil, ce frumos e să câștigi cu el în echipă 
- Federico Chiesa, atacant Juventus

21 de trofeea cucerit Buffon la Juventus, pe lângă trei cu Parma și două la PSG. Mai are cu naționala titlul mondial și cel U21. Îi lipsește Liga din palmares, pierzând trei finale

Pirlo ar vrea să continue la Juventus

Deși a pierdut lo scudetto, Pirlo nu e resemnat în privința schimbării sale la finele stagiunii. Primele sale două trofee ca tehnician nu îl vor salva dacă nu termină cu Juventus pe loc de Ligă. 

„Eu m-aș cofirma în post. Vreau să continuu, pentru că iubesc acest club și iubesc să antrenez, dar decizia aparține conducerii. Ne-am regrupat și mă bucur că a fost și o sărbătoare cu suporteri pe stadion”, a explicat Andrea. Golurile lui Kulusevski și Chiesa (după pasa suedezului) au dat sentința, Malinovski fiind unicul care l-a învins pe Buffon.

VIDEO Adrian Mutu, pentru italieni: „Mulți au crezut că am ratat intenționat acel penalty în fața lui Buffon”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Surprize la nemți » Selecționerul a readus doi veterani la națională pentru Euro 2020! Un nume mare l-a refuzat

Variantă neașteptată pentru Răzvan Lucescu! O fostă campioană a Europei îl vrea selecționer

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează