INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ÎNCHISOARE

Cutremur în Estul Europei » Antrenorul și fostul președinte al campioanei, trimiși după gratii!

Zoran Mamic, lângă  Jose Mourinho, foto: Imago
Zoran Mamic, lângă Jose Mourinho, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 16 martie 2021 09:32 / Actualizat marti, 16 martie 2021 10:17

Tehnicianul Zoran Mamic, trimis după gratii 4 ani și 8 luni, fiind acuzat împreună cu alți inculpați, inclusiv fratele său, Zdravko Mamic, fost președinte al clubului Dinamo Zagreb, pentru corupție, delapidare și evaziune fiscală

La trei ani de la verdictul tribunalului din Osijek, Curtea Supremă croată a pus luni capăt acestui dosar. Decizia a provocat un șoc în lumea fotbalului, în condițiile în care Dinamo Zagreb are un sezon extraordinar și abia a pierdut în fața ehipei lui Jose Mourinho, 0-2, în turul optimilor din Europa League.  

Frații Mamic au păcălit Dinamo Zagreb cu 15 milioane și Fiscul cu două milioane

Acuzați de corupție, delapidare și evaziune fiscală, păcălind Dinamo Zagreb cu 15 milioane de euro și Fiscul cu două milioane în urma transferurilor lui Modric (la Tottenham, în 2008, pentru 21 de milioane de euro) și Lovren (la Lyon, în 2010, pentru 8 milioane), frații Zdravko și Zoran Mamic au fost condamnați la închisoare, hotărâre definitivă.

Primul, fost președinte al clubului, 6 ani și 6 luni. Al doilea, antrenorul lui Dinamo, 4 ani și 8 luni. Inculpați și ei în acest caz, Damir Vrbanovici (ex-director al grupării din Zagreb; 3 ani după gratii) și Milan Pernar (oficial al Fiscului; 3 ani) nu au scăpat.

Zoran Mamic: „Renunț la funcțiile de antrenor și director sportiv"

Zoran Mamic, 49 de ani, care revenise pe banca alb-albaștrilor în 2020, și-a dat demisia tot luni, cu doar trei zile înaintea returului cu Tottenham (0-2 în prima manșă). 

„Chiar dacă nu mă simt vinovat, așa cum am susținut întotdeauna, cum decizia e finală, o accept și renunț la funcțiile de antrenor și director sportiv la Dinamo", a anunțat acesta. Imediat, a fost numit în locul lui Damir Krznar, care era asistentul lui Mamici.

Fostul președinte e fugit în Bosnia

Zdravko Mamici, 61 de ani, este singurul care nu va ajunge la închisoare. Pe 5 iunie 2018, cu o zi înaintea hotărârii tribunalului din Osijek, Mamici a fugit în Bosnia, care a refuzat să-l extrădeze, fostul președinte al lui Dinamo Zagreb având și cetățenie bosniacă.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Messi, imperial la meciul 767 pentru Barcelona! Două eurogoluri și două recorduri doborâte cu Huesca

Nicolae Stanciu, discuție tare cu Ianis Hagi: „Ireal! Îmi doream să nu facă asta”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
cata23
cata23  •  16 Martie 2021, 11:48

Avea si zona aceasta o Academie buna si o distrug, sa joace doar între ei prin Anglia Spania...

balaur
balaur  •  16 Martie 2021, 10:22
Postat de Florea Stefan pe 16 Martie 2021, 10:09

Vedeti că ați greșit d-lor jurnalisti. In titlu apare: Frații Mamic au păcălit Dinamo Kiev cu 15 milioane!!! Se poate un pic mai multă atenție?

Pentru ziaristii amarati de la gsp e totuna.:))

960022934395636
Florea Stefan  •  16 Martie 2021, 10:09

Vedeti că ați greșit d-lor jurnalisti. In titlu apare: Frații Mamic au păcălit Dinamo Kiev cu 15 milioane!!! Se poate un pic mai multă atenție?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează