INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Dinastia Maldini continuă! Al treilea titular din familie la AC Milan

Dinastia Maldini continuă! Al treilea titular din familie la AC Milan // sursa foto: Imago
Dinastia Maldini continuă! Al treilea titular din familie la AC Milan // sursa foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 25 septembrie 2021 16:29 / Actualizat sambata, 25 septembrie 2021 16:40

La 12 ani și aproape patru luni de la ultimul meci jucat din primul minut de Paolo Maldini, băiatul fostului căpitan al lui AC Milan, Daniel Maldini (19 ani) duce mai departe steagul celebrei familii.

Din tată în fiu, dinastia Maldini continuă să-și pună amprenta la Milan. E la a treia generație. Antrenorul Stefano Pioli îi oferă în această după-amiaza șansa lui Daniel să debuteze ca titular la Milan în campionat. 

Astfel, băiatul lui Paolo Maldini este al treilea din familie care joacă din primul minut în Serie A, profitând de faptul că rossonerii îl menajeză în meciul cu Spezia din deplasare, început la ora 16:00, pe Brahim Diaz, afectat de o oboseală musculară.

Paolo Maldini, în tribună

Daniel Maldini, care va împlini 20 de ani pe 11 octombrie, reînnoadă tradiția clanului Maldni la mai bine de 12 ani de la ultima apariție în formula de start a rossonerilor bifată de fostul legendar căpitan Paolo. pe 31 mai 2009, cu Ancelotti antrenor, într-o partidă la Firenze. 

Tatăl, acum director în conducerea clubului, își privește fiul din tribună pe un stadion unde „Diavolul” a avut probleme în februarie.

A fost și-n Europa League

Daniel a mai intrat titular o dată la Milan, dar în sezonul trecut de Europa League, într-o confruntare cu Sparta Praga, în deplasare pe 10 decembrie, fără importanță. Atunci a jucat la mijloc pe flancul drept, acum Pioli l-a trimis în linia de trei din spatele singurului vârf, Giroud

Produs al Academiei rossonera, Daniel a rămas mereu la club, spre deosebire de fratele mai mare Christian, fundaș împrumutat la Pro Sesto.

Câștigători de Liga Campionilor

Bunicul lor, Cesare, a jucat la Milan între 1954 și 1966, a pregătit echipa în perioada 1972-1974, a purtat banderola de căpitan, cucerind patru titluri și Cupa Campionilor Europeni printre alte trofee. 

Iar Paolo a evoluat numai la Milan timp de 25 de sezoane, a deținut recordul de prezențe în Serie A până când a fost întrecut de Buffon, are cele mai multe prezențe în rosssonero (902) și a cucerit 25 de trofee, înte care cinci Ligi ale Campionilor.

Gol de Guinness Book în România! A marcat după 4 secunde și a bătut recordul lui AC Milan

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Jurgen Klopp și James Milner, la un pas să se ia la bătaie » De la ce ar fi pornit totul

Arestare în cazul tragediei echipei Chapecoense! Ce vinovat a găsit poliția

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
andyschleck
andyschleck  •  25 Septembrie 2021, 18:25

Uite ca a si marcat la debut ... si a devenit tot al 3-lea din dinastie care reuseste sa inscrie pentru Diavolul Rossonero .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează