INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFER

Discurs emoţionant al legendei Van Persie după plecarea de la United: "Nu sînt prost" » Cum îi descrie pe Wenger, Ferguson şi Van Gaal

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 iulie 2015 14:01

Robin Van Persie a plecat în această vară la Fenerbahce. Înainte să ia calea Turciei a oferit un interviu amplu celor de la Sunday Times în care a vorbit despre toate lucrurile bune şi rele din perioadele Arsenal şi Manchester.

Superstarul olandez, care va împlini 32 de ani în luna august, a avut un discurs emoţionant în ultimul interviu acordat presei engleze înainte de plecarea la Fener.

Fostul golgeter al lui Arsenal şi United a vorbit în detaliu despre doi dintre cei mai mari manageri din lume, Arsene Wenger şi Alex Ferguson, dar şi despre cea mai grea perioadă de la Manchester, în ultimele luni, cînd nu a mai fost inclus în planurile primei echipe de către Louis Van Gaal.

"Arsene şi Sir Alex, cei mai mari manageri din lume"

Fotbalistul olandez a explicat de ce îl consideră pe Arsene Wenger ca pe un tată şi vorbeşte în termeni laudativi despre doi dintre cei mai mari antrenori: "Totul a fost frumos! 11 ani în Anglia cu ajutorul a doi dintre cei mai mari manageri din lume, Arsene Wenger şi Alex Ferguson. Arsene este tatăl meu din fotbal. M-a crescut de cînd eram un copil. Ceea ce face, pentru jucători tineri şi bătrîni, este să creeze un mediu unde simţi încrederea ca într-o mare familie.

Oamenii cred că a fost un conflict între noi. Chiar din contră, întotdeauna am avut mult respect unul pentru altul. Am avut doar puncte de vedere diferite atunci, dar vorbesc constant cu el acum. Este un antrenor de clasă mondială, un manager, şi mai mult de atît, un om bun.

Încredere, respect, astea sînt oferite de Arsene Wenger, de Alex Ferguson, de către marii manageri din lume. Este normal ca fanii să fie supăraţi cînd căpitanul lui Arsenal şi golgeterul clubului pleacă la United. Nu am fost niciodată supărat pe ei"

De ce s-a transferat la United

Van Persie a explicat şi de ce a plecat la United: "Eu am vrut să cîştig titlul în Premier League. Şi asta am făcut la Manchester. Dar am avut momente speciale la Arsenal. Poate unii vor să mă şteargă din istorie, dar nimeni nu poate schimba faptele. Am înscris 132 de goluri pentru Arsenal în aproape 300 de meciuri. Plus un an ca şi căpitan"

Cea mai grea perioadă din Anglia, ultimele luni cu Van Gaal

Atacantul a explicat pas cu pas ce s-a întîmplat în ultimele luni la United: "După ce m-am accidentat în sezonul trecut, am vrut să joc pentru echipa a doua, să am minute, dar apoi am fost din nou pe bancă. Atmosfera s-a schimbat între mine şi Louis Van Gaal şi oamenii din club au văzut-o, dar am fost mereu profesionist. Atunci nu mă gîndeam să plec. Soţia mea era fericită, la fel şi copiii. Eu eram fericit.

Cînd m-am întors, nu a mai fost o luptă onestă. Nu am mai avut opţiunea să lupt pentru un loc de titular. Mă trimitea să mă antrenez separat. Şi sînt un jucător matur. Nu sînt prost, nu mă enervez. Aceste lucruri fac parte din fotbal, parte din viaţă. Trebuie să iei toate lucrurile bune din fiecare experienţă şi fac asta plecînd de la Manchester United.

La final mă pregăteam singur şi am aşteptat nu mai puţin de două ore să vină jucătorii de la prima echipă. Voiam să-mi iau rămas bun, totul a fost drăguţ. Mi s-a zis că întotdeauna voi fi primit bine la Manchester şi asta e ceea ce o să-mi reamintesc: United este bestie unde tot ce faci, bun sau rău, are un impact mult mai mare. La fel ca Arsenal, este un club unit, un club de clasă".

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close