INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Dominique Antognoni distruge mandatul lui Conte la Inter: „«Istericul» va fi dat afară!”

Antonio Conte nu va obține jucătorii doriți, nici mai multă putere la Inter, și va fi demis de președintele Zhang.
Antonio Conte nu va obține jucătorii doriți, nici mai multă putere la Inter, și va fi demis de președintele Zhang.

Articol de - Publicat duminica, 23 august 2020 17:17 / Actualizat duminica, 23 august 2020 18:31

Antonio Conte nu va obține jucătorii doriți, nici mai multă putere la Inter, și va fi demis de președintele Zhang.

"Istericul" va fi dat afară de la Inter. Probabil poimâine. Arogant peste orice limită, Conte e convins că va obține ceea ce vrea de la Steven Zhang, proprietarul clubului. Jucători, mai multă putere decizională, îndepărtarea unora. Patronul e însă convins de cu totul altceva. Că antrenorul a exagerat și c-a venit clipa de adio. Trebuie găsită soluția, Antonio având contract până în 2022 (12 milioane € net anual, 24 cu tot cu taxe).

Allegri e și mai ieftin

S-a găsit și soluția înlocuirii. Allegri a semnat deja pe două sezoane, cu "numai" 8 milioane salariu. Alt stil, alt joc, mai versatil și mai puțin dogmatic, mai practic și potrivit jucătorilor aflați la dispoziție. Conte voia doar soldați ca să lupte, la meci și antrenament, 7 zile din 7 cu cuțitul în dinți. O singură schemă de joc, zero autocritică, în schimb multă isterie. În sinteză, filosofia lui. 

Istoria se repetă. În 2014, Conte lăsa Juve, trântind ușa. Îl înlocuiește Max. Rezultatul? 5 scudetti consecutive și două finale de Ligă. Antonio nu considera lotul la înălțime. După 10 luni, Allegri ajungea în finala Ligii (1-3 cu Barça).

Refuzat de Juventus

La prima vedere poate surprinde divorțul. Inter a terminat Serie A pe 2 și a jucat finala Europa League. Conte are talentul imens de a se certa cu toți. De la Juve, a plecat după trei campionate câștigate. De la Chelsea, după două sezoane în care a triumfat în Premier și FA Cup. La Inter a rezistat un singur an. 

Când pierde, dă vina pe lumea întreagă și deseori nu vine la conferința de presă. În plus, are pretenții absurde. Vrea să comande peste toți, uitând că antrenorul e doar un angajat. De aici a pornit marea problemă cu Inter. După cele trei meciuri ce au îndepărtat-o de titlu (remize cu Sassuolo și Verona, eșec acasă cu Bologna), au apărut primele zvonuri că familia Zhang e nemulțumită. Mai mult, mirosind situația de la Juve, unde Sarri era pe făraș, a început să-i sune pe senatorii echipei (Buffon, Bonucci, Chiellini), încercând să afle dacă poate reveni. Și a fost refuzat categoric.

N-a câștigat nimic!

A așteptat ultima etapă, 2-0 cu Atalanta, pentru a izbucni din nou: "Acum toți vor sări în căruța învingătorului, nu-mi place. La anul nu vreau aceeași situație, nu m-am simțit protejat". Uita că pandemia nu i-a permis președintelui să vină des la Milano. Pentru Antonio "protejat" înseamnă ca presa să nu scrie anumite lucruri. Dar Inter n-are puterea politică a familiei Agnelli. 

Și de când până când antrenorul acuză clubul, angajatul își critică în mod public șefii? Paolo Di Canio, apreciat analist Sky, a prezis: "Va fi demis! Proprietarii străini nu acceptă așa ceva". Ar mai fi o întrebare, din păcate nimeni în Italia nu a avut curajul să o pună: care căruță a învingătorilor? Nu a câștigat nimic!

Chinezii urăsc anarhia

Presa n-a crâcnit nici în sâmbăta în care Conte a refuzat obișnuita conferință. Se supărase, ca de obicei. Corriere dello Sport îl criticase. Niciun ziarist n-a deschis gura! El se vrea Mourinho fără să fie Mourinho. Dar José nu cuteza să-și critice public patronii. Avea și o expresie, "zero tituli", când o echipă nu câștiga nimic. 

Ar fi o anarhie dacă un antrenor ar avea atâta putere, cu Zhang care i-ar da afară pe cei nedoriți de Antonio, dar doriți, aduși și puși de el în acele roluri. Iar chinezii, foarte disciplinați de pe timpul lui Mao, pot înghiți orice, dar nu anarhia. Zero tituli, da, puteau închide un ochi. Anarhie și isterie, nu! 

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Barcelona a decis! Suma astronomică pe care o va cere în schimbul lui Messi, dacă argentinianul decide să plece

Președintele UEFA vrea să revoluționeze Liga Campionilor! Analizează o schimbare majoră

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
juv3ntin
juv3ntin  •  24 August 2020, 00:39

Liniste! vorbeste Antognoni... zi tu maiestre...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează