INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS Donald Trump i-a oferit 1 miliard de dolari patronului de la Hoffenheim » Compania lui încearcă să obțină vaccinul anticoronavirus

Donald Trump // FOTO: Guliver/GettyImages
Donald Trump // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 16 martie 2020 13:55

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, a încercat să convingă CureVac cu o ofertă uriașă, 1 miliard de dolari, pentru a obține antidotul pentru coronavirus doar pentru SUA. A fost refuzat. Dietmar Hopp, proprietarul CureVac, este patronul insultat de ultrașii marilor cluburi germane: „Ești un fiu de târfă"

Situația e critică, mai ales în Europa, lovită cu violență de coronavirus. Cercetătorii din lumea întreagă încearcă să descopere un vaccin care să stopeze pandemia. Inclusiv companii private, precum CureVac, o firmă din Tübingen deținută de Dietmar Hopp, proprietarul lui Hoffenheim. Miliardarul în vârstă de 79 de ani este susținut ca al doilea acționar de fundația lui Bill Gates, alături de care a dezvoltat de-a lungul timpului mai multe antidoturi împotriva unor viruși periculoși, susține presa germană.

„Donald Trump, o persoană lipsită de solidaritate"

Acum, CureVac se concentrează pe COVID-19. Și a primit o propunere neașteptată. Președintele american Donald Trump a încercat să-l convingă pe Hopp, cu o ofertă financiară uriașă, să vândă firma autorităților de la Washington. Pentru a obține antivirusul numai în beneficiul Statelor Unite! Dezvăluire făcută de Horst Seehofer, ministrul de Interne de la Berlin, și confirmată în Welt am Sonntag de ministrul german al Sănătății .Ceea ce Hopp a refuzat. Un „NU" foarte limpede. Descriindu-l pe Trump drept „o persoană lipsită de solidaritate”: „Dacă sperăm să găsim în curând un vaccin eficient împotriva coronavirusului, ar trebui să dăm dovadă și de solidaritate, pentru a proteja și ajuta oamenii de pe tot globul”.

VIDEO / Cum ne protejăm de coronvirus

„A fost cea mai bună decizie"

Liderii nemți au reacționat, anunțând imediat că „Germania nu e de vânzare„, așa cum a declarat la ARD Peter Altmaier, ministrul Economiei. „A fost cea mai bună decizie a conducerii companiei CureVac. Oferind posibilul vaccin lumii întregi, a dat răspunsul ideal într-o criză de asemenea proporții". Promițând sprijin total pentru CureVac. Care colaborează cu Institutul Paul Ehrlich un antidot la COVID-19.

„Vrem să dezvoltăm un vaccin care să fie folosit în lumea întreagă. Nu doar de o anumită țară"
Christof Hettich, cofondatorul Hopp BioTech Holding

Dietmar Hopp, contestat pentru încălcarea regulii

Pe 29 februarie, la un meci de Bundesliga, ultrașii lui Bayern au afișat un mesaj lung și urât în colțul peluzei stadionului din Hoffenheim (Sinsheim). „Nimic nu s-a schimbat. Federația nu și-a respectat cuvântul. Hopp rămâne un fiu de târfă". Îl insultau pe patronul adversarilor. Nici ei, nici susținătorii radicali ai altor cluburi nu acceptă că Hoffenheim nu este obligată să respecte regula 50Ă1 (acordată fanilor plătitori), care împiedică un investitor să preia controlul total al unei grupări din Bundesliga. 

Potrivit presei locale, miliardarul a putut încălca regula pentru că susține financiar Hoffenheim de peste 20 de ani, având și aprobarea ligii. Sunt exceptate și RB Leipzig, Leverkusen și Wolfsburg

9,8 miliarde de euroeste averea lui Dietmar Hopp, al 7-lea cel mai bogat om din Germania

„Fiecare dintre acești idioți a fost ajutat de Hopp”

Atunci, după ce partida a fost întreruptă de două ori și încheiată cu jucătorii ambelor formații pasând între ei ca un protest împotriva fanatismului din tribună, oficialii bavarezi i-au criticat dur pe suporteri. Mai ales antrenorul Hansi Flick. 

„"Îl cunosc de douăzeci de ani pe Dietmar Hopp și îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat. O dată, pentru că a făcut multe pentru regiune. Apoi, pentru că fiecare dintre acești idioți care au ținut bannerele are cel puțin un membru al familiei ajutat de Hopp. Prin lupta dusă contra cancerului și prin toate acțiunile cu care a sprijinit medicina. Fanii noștri ar fi trebuit să se gândească înainte, gestul lor a fost incalificabil", a tunat tehnicianul roș-albilor la Sky.

Iar directorul executiv Karl-Heinz Rummenigge a completat: „Mi-e rușine pentru comportamentul lor. Este partea urâtă a lui FC Bayern și nu există scuze". Directorul executiv a anunțat că „i-am filmat pe cei care susțin că sunt fani și îi vom pedepsi. Cel puțin cu interdicție pe stadion".

Citește mai multe știri despre fotbal internațional:

3 cazuri de coronavirus la tragerea la sorți a Ligii Națiunilor » Trimișii FRF, inclusiv Mirel Rădoi și Răzvan Burleanu, au intrat în izolare

Thiago Cionek, omul zilei în fotbal » A alergat după un hoț și l-a predat poliției!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
1566178743642986
Vlad Hartea  •  16 Martie 2020, 22:38

Daca stirea nu este un fake news, ea devine cat se poate de ingrijoratoare !! De ce oare americanii se cred superiori altor popoare ?? Pentru toate aceste chestii americanofobia creste alarmant in toata lumea, chiar si in Europa !!

eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  16 Martie 2020, 18:32

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

robby73
robby73  •  16 Martie 2020, 18:12
Postat de Daniel Irimescu pe 16 Martie 2020, 18:08

Casa Alba a anuntat oficial ca nu vom scapa de virus anul asta deci luati va adio de la olimpiada si restul. In rest. Capitalismul merge de la sine

Ce ne interesează pe noi casa albă?

Vezi toate comentariile (15)
Comentează