INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA - ITALIA 5-2

Donnarumma a răbufnit după umilința Italiei cu Germania + cum s-a descurcat Istvan Kovacs

Istvan Kovacs a fost iarăși excelent
Istvan Kovacs a fost iarăși excelent

Articol de - Publicat miercuri, 15 iunie 2022 12:50 / Actualizat miercuri, 15 iunie 2022 13:08

Portarul Italiei, Gianluigi Donnarumma, a fost deranjat de întrebarea reporterului după Germania - Italia 5-2: „Te referi iar la meciul cu Real Madrid, vrei să faci polemică? Eu, căpitanul, îmi asum responsabilitatea și ies cu capul sus”. 

Italia a ieșit șifonată rău după ultimul experiment al lui Roberto Mancini la Mönchengladbach, 2-5 cu Germania. Fostul lider al grupei nu a rezistat forței Mannschaftului, ce a profitat din plin de slăbiciunile tinerilor și lipsa de experiență a azzurrilor. 

Putea fi mai rău dacă nemții nu o lăsau mai moale, după ieșirea motivatorului Thomas Muller, permițându-le oaspeților să-și mai îndulcească amarul pe final. Frustrarea, uzura și nervii întinși la maximum s-au răsfrânt în declarațiile de la flash-interviuri ale lui Donnarumma, complice la două goluri primite.

Costin Ștucan are informații explozive din vestiarul naționalei: „Acesta este grupul celor care au figuri si filme în cap”
ROMÂNIA
Costin Ștucan are informații explozive din vestiarul naționalei: „Acesta este grupul celor care au figuri si filme în cap”

Donnarumma s-a simțit atacat de reporter după Germania - Italia 5-2

Provocat de reporterul RAI, vizavi de eroarea de la golul de 5-0, „nu e prima oară când greșești ca în seara asta", Donnarumma a răspuns țâfnos, plin de adrenalină: 

„În calitate de căpitan, eu îmi asum toată responsabilitatea, dar nu veniți acum să vorbim iar despre golul cu Real Madrid, a fost fault și basta! Dacă discutăm despre greșeli, am făcut un discurs de echipă. Dacă tu vrei să dai vina pe mine, continuă, nu am nicio problemă, fă polemică! Puteam să dau mingea aceea afară, însă nu sunt singurul vinovat. Eu merg înainte cu capul sus, fără griji".

Cum s-a apărat Donnarumma: „Nimic n-a funcționat"

Goalkeeperul lui PSG a invocat și oboseala acumulată: 

„Nu caut alibiuri, dar nu este ușor cu cinci jocuri în două săptămâni, la sfârșit de sezon. Erorile ne ajută să și creștem, să ne privim în față, să ne odihnim și s-o luăm de la capăt. Suntem cu toții nervoși și n-avem nicio scuză, îmi pare rău pentru fanii veniți la stadion. Nimic nu a funcționat și nu putem fi noi aceștia, ne-a lipsit totul în seara asta". 

În lipsa multor titulari, cu numărul debutanților ajunși la 50 în mandatul lui Mancini, Italia și-a permis să facă un trial în Liga Națiunilor, sfârșind prin a fi umilită de nemți și riscând să retrogradeze. 

65 de aniau trecut de la ultimul meci în care Italia a încasat minimum 5 goluri, 1-6 cu Iugoslavia, în Cupa Internațională

18 aniși 222 de zile a avut Gnonto când a marcat marți primul său gol la națională (la 1-5). Cel mai tânăr italian din istorie

Cum a arbitrat Kovacs: „Atent și sigur. Penalty corect"

Istvan Kovacs nu a avut un meci dificil la Mönchengladbach și n-a greșit aproape deloc. Cea mai grea fază a apreciat-o corect, faultul naiv al lui Bastoni la Hofmann în careu, iar la ofsaiduri a fost ajutat foarte bine din camera VAR, la cele două goluri ale lui Werner și reușita lui Gnonto. 

Italienii i-au reproșat doar că l-a iertat pe Cristante de un „galben" la faultul asupra lui Sane. „În afara unui moment neprevăzut, cu mai mulți fani pătrunși pe teren, n-a avut probleme substanțiale în a conduce meciul într-o manieră justă. Atent și sigur, a fost secondat bine de cei doi asistenți la ofsaiduri și de silent-check-uri. Penalty bine acordat, goluri regulamentare, avertisment corect la Rudiger", l-a caracterizat Gazzetta dello Sport, care l-a notat cu 6, la fel ca pe tușierii Vasile Marinescu și Mihai Artene. 

Cotidianul roz a încurcat însă borcanele în cronica online a meciului, numindu-l ungur pe Istvan Kovacs.  

Germania - Italia 5-2

  • Au marcat: Kimmich '10, Gundogan '45+4 p, Muller '51 Werner '68, 69 / Gnonto '78, Bastoni '90+4

ECHIPELE DE START:

Germania: Neuer - Klostermann, Sule, Rudiger, Raum - Gundogan, Kimmich - Hofmann, Muller, Sane - Werner
Antrenor: Hansi Flick

Italia: Donnarumma - Calabria, Mancini, Bastoni, Spinazzola - Frattesi, Cristante, Barella - Politano, Raspadori, Gnonto
Antrenor: Roberto Mancini

Citește și: 

Ca în 1953! Victoria uluitoare a maghiarilor reamintește lumii de un alt meci memorabil reușit de Ungaria în fața Angliei

Doar asta-i mai lipsea! Barcelona riscă o amendă de 30 de milioane de euro, din cauza folosirii unei tehnologii revoluționare furate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
Marba1948
Marba1948  •  15 Iunie 2022, 19:37

”Marele” ziarist de la GDS rade de colegul de la cotidianul italian GdS pentru ca l-ar fi facut pe Kovacs ungur. Dar chiar el, Daniel Scorpie, face o eroare in acest articol atunci cand scrie ca italienii (?) i-ar fi reprosat lui Kovacs ca nu i-a dat lui Cristante un galben, cand de fapt voia sa spuna ca germanii au facut asta! Rade ciob de oala sparta! Ei, cine a incurcat borcanele, domnule Scorpie?

darionaharis
darionaharis  •  15 Iunie 2022, 19:33

Da sigur. Donna mamā hai la noi. Ce fault taticu? Te a presat Karimou si ai facut pe tine. Hai la noi ca scuze de astea doar noi avem.

pErsanu02
pErsanu02  •  15 Iunie 2022, 17:00
Postat de oscar888 pe 15 Iunie 2022, 15:07

stiati ca meciul de aseara dintre Olanda si Tara Galilor a fost arbitrat de catre Horatiu Fesnic? Nu, nu stiati, ca nu va intereseaza. Ar fi fost frumos sa scrieti un articol si despre acel meci, in care sa amintiti ca intr-o seara umilitoare pentru fotbalul romanesc, ne putem mandri totusi cu doua brigazi la meciuri din Grupele A ale UNL...

Nu au scris ei cand am avut un portar rezerva la PSV in finala cu Roma din Conference league. De unde sa stie ei ... in ziua de azi au mare noroc ca mai au internet ca altfel dadeau hartia goala la vanzare.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează