INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BUNDESLIGA

UPDATE Plângere penală împotriva lui Jude Bellingham, după acuzele la adresa lui Felix Zwayer, care a condus meciul Dortmund - Bayern » Arbitrul a intrat în direct la TV și și-a explicat deciziile

Articol de - Publicat duminica, 05 decembrie 2021 12:19 / Actualizat duminica, 05 decembrie 2021 13:39

Jude Bellingham, 18 ani, ar putea fi sancționat de Federația Germană de Fotbal, după acuzele grave aduse arbitrului Felix Zwayer (40 de ani), care a condus la centru meciul Borussia Dortmund - Bayern Munchen, scor 2-3.

  • UPDATE ORA 13:00 

Plângere penală împotriva lui Bellingham!

Marco Haase, observatorul de arbitri, a depus plângere penală împotriva lui Bellingham. Federația investighează cazul, deoarece sunt sancționabile jignirile, bârfa și defăimărea. Englezul poate fi suspendat - anunță Bild.

Arbitrul de la Dortmund - Bayern, implicat în trucare de meciuri și suspendat 6 luni în 2005

Inclusiv fostul arbitru Manuel Graefe, acum expert al postului public german ZDF, e „prins” în plângerea penală. Graefe e cunoscut în Germania ca fiind un aspru critic al lui Zwayer. În vara lui 2020, el a cerut excluderea lui Zwayer din arbitraj: „Oricine a acceptat cândva bani și a tăcut în privința meciurilor aranjate de Hoyzer timp de 6 luni nu ar mai trebui să aibă voie să conducă meciuri în fotbalul profesionist”. 

Graefe se referea la scandalul în care „centralul” a fost printre martorii-cheie în investigația care a dus la sancționarea arbitrului berlinez Robert Hoyzer, găsit vinovat de manipularea mai multor partide, din 2. Bundesliga și din Cupa Germaniei. Zwayer însuși a primit o suspendare de 6 luni, după ce l-a asistat într-un meci pe Hoyzer și a acceptat să ia de la acesta 300 de euro, însă ulterior a fost reabilitat.

Observatorul de arbitri care a semnat plângerea penală după meciul Borussia Dortmund - Bayern Munchen 2-3 susține că: „fără să fi existat acuzele lui Graefe la adresa lui Zwayer, Bellingham n-ar fi avut de unde să știe despre trecutul acestuia.

Borussia Dortmund a pierdut „Der Klassiker”, în fața lui Bayern (2-3), iar jucătorii săi îl arată cu degetul pe arbitrul Felix Zwayer. O dată pentru un presupus penalty la Marco Reus, apoi pentru lovitura de la 11 metri acordată lui Bayern, la sesizarea asistentului VAR, Tobias Welz. Cea care a și decis meciul de pe Signal Iduna Park.

Dortmund - Bayern 2-3. Premieră: arbitrul a explicat la TV deciziile luate!

Zwayer însuși și-a explicat deciziile la postul Ligii (DFL), Bundesliga TV, ceea ce reprezintă o noutate în materie, știut fiind că arbitrii nu fac declarații după meciuri. 

„La duelul dintre Hernandez și Reus, eu am văzut un contact în partea superioară a corpului, la o viteză mare de joc. Pentru mine, o situație nici albă, nici neagră. Este un duel dur și am decis împotriva unui penalty pentru că am adoptat o manieră generoasă.

UPDATE Plângere penală împotriva lui Jude Bellingham, după acuzele la adresa lui Felix Zwayer, care a condus meciul Dortmund - Bayern » Arbitrul a intrat în direct la TV și și-a explicat deciziile
Între Reus și Hernandez a existat un contact evident și erau circumstanțe de penalty

 Le-am comunicat celor de la VAR și le-am cerut să verifice dacă a mai existat vreun contact pe care eu nu l-am sesizat. Răspunsul a fost «nu» și de aceea n-am mers să mai revăd faza pe monitor”, a explicat „centralul”.

4 puncteare liderul Bayern în fața Borussiei, în clasament, după 14 etape

La hențul în careu comis de Mats Hummels, Zwayer a lăsat inițial jocul să curgă: „Eu am văzut contactul braț - minge, însă nu mi-a fost clară poziția brațului. Este depărtat de corp sau nu? Este poziția lui naturală într-o asemenea situație? 

UPDATE Plângere penală împotriva lui Jude Bellingham, după acuzele la adresa lui Felix Zwayer, care a condus meciul Dortmund - Bayern » Arbitrul a intrat în direct la TV și și-a explicat deciziile
Faza la care Hummels a fost sancționat pentru henț

I-am comunicat asta asistentului VAR, a analizat faza și și mi-a spus că Hummels și-a întins brațul departe de corp într-o poziție nefirească și a respins clar mingea cu cotul. Apoi am revăzut și eu momentul respectiv pe monitor și am ajuns la concluzia că a fost un henț sancționabil cu penalty".

Jude Bellingham, după Dortmund - Bayern: „Arbitrul a trucat meciuri, la ce vă așteptați?!”

Degeaba. Dacă Hummels n-a comentat în niciun fel, coechipierii s-au întrecut în acuzații. Mijlocașul Jude Bellingham a mers chiar foarte departe și riscă o sancțiune severă: „Pentru mine n-a fost penalty. Hummels nici măcar nu vede balonul, se luptă să-l respingă. Așa, poți comenta și alte decizii luate de Zwayer în această partidă. Dar la ce poți să te aștepți când delegi la derby-ul Germaniei un arbitru care a mai «trântit» meciuri?!”.

Prestația arbitrului a fost un scandal. A fost arogant, mai mult n-aș vrea să comentez.

- Erling Haaland, atacant Dortmund

Meciul a fost decis de un penalty și asta-i păcat, pentru că am auzit că și noi ar fi trebuit să primim unul. Acum stăm și discutăm din nou despre arbitru, cum se întâmpla de atâtea ori în trecut. Avem VAR, n-ar trebui să se întâmple. De ce avem atâția arbitri?!

- Emre Can, mijlocaș Dortmund

Penalty-ul la Hummels a fost o decizie dură. Mats încearcă să ajungă la balon cu capul. Normal că își folosește și corpul. La duelul meu cu Hernandez, pe teren n-am fost atât de convins că a fost ceva. Dar acum, când revăd faza pe monitor, cred că puteam primi și noi penalty.

- Marco Reus, căpitan Dortmund

La golul de 1-1, Hummels a arătat rău, asta-i clar. La al doilea n-are vină, mingea șutată de Guerreiro a deviat din el. Iar la al treilea a avut ghinion. Penalty-ul este clar.
 
- Karl-Heinz Rummenigge, fost director executiv Bayern

Citește și alte articole din fotbalul internațional:

Presa din Franța dă de pământ cu PSG și Messi după o nouă prestație dezamăgitoare în Ligue 1: „O echipă în derivă”

Replica arogantă a lui Jose Mourinho, după ce Diletta Leotta l-a pus la zid pentru că a refuzat să-i răspundă la întrebări: „D-asta câștigăm mult mai mult decât voi”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (7)
nebeleizis
nebeleizis  •  05 Decembrie 2021, 16:13
Postat de cirus11 pe 05 Decembrie 2021, 14:49

Perfect. Asta e o tara normala... daca acuzi de furt, de blat este de-a dreptul defaimare, calomnie, trebuie sa ai dovezi. Nu le ai? Esti bun de plata si de suspendare. Altfel ajungi ca in Romania unde orice meci e banuit de blat, orice arbitru si 0 spectatori pe stadioane.

Pai amice, mizerabilul ala de arbitru a fost prins. Apoi reabilitat, dar fapta ramane. Ce dovezi sa ai cand el a recunoscut ca a luat bani ? :))))))))))

cirus11
cirus11  •  05 Decembrie 2021, 14:49

Perfect. Asta e o tara normala... daca acuzi de furt, de blat este de-a dreptul defaimare, calomnie, trebuie sa ai dovezi. Nu le ai? Esti bun de plata si de suspendare. Altfel ajungi ca in Romania unde orice meci e banuit de blat, orice arbitru si 0 spectatori pe stadioane.

dubluv
dubluv  •  05 Decembrie 2021, 14:31

la cat de scump e sismetul asta VAR, parca te-ai astepta sa ofere niste imagini mai de calitate. Asta de la penalty parca e captata de un telefon de generatie mai veche.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează