INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DORTMUND - BAYERN 2-3

VIDEO + FOTO Mai rău ca în Liga 1! Bellingham și Haaland, atac frontal după Dortmund - Bayern: „Arbitrul a trucat meciuri, la ce vă așteptați?!”

Felix Zwayer, înconjurat de jucătorii Borussiei Dortmund +13   FOTO
Felix Zwayer, înconjurat de jucătorii Borussiei Dortmund

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 decembrie 2021 23:37 / Actualizat duminica, 05 decembrie 2021 00:57

Bayern Munchen a învins-o în deplasare pe Borussia Dortmund, scor 3-2, în derby-ul rundei #14 din Bundesliga. La final, Jude Bellingham (18 ani) și Erling Haaland (21 de ani), vedetele lui Dortmund, au făcut afirmații grave la adresa arbitrului.

Tot ce trebuie să știi despre Bundesliga

Bellingham l-a atacat pe „centralul” Felix Zwayer, sugerând că un arbitru cu un istoric controversat nu poate conduce cel mai important meci din Bundesliga. 

Bellingham acuză frontal penalty-ul primit de bavarezi în minutul 77, după un henț comis de Hummels, văzut la monitorul VAR de arbitrul Zwayer. Lewandowski a marcat de la 11 metri golul decisiv al întâlnirii de pe Signal Iduna Park. 

Acuzații grave după Dortmund - Bayern 

„Pentru mine nu a fost penalty la Hummels! Nici măcar nu se uită la minge, Mats vrea să respingă și pur și simplu e lovit de balon. Când delegi la cel mai mare meci din Germania un arbitru care a trucat meciuri, la ce să te aștepți?”, a spus la final Bellingham. 

Haaland a fost și el indignat: „Cred că a participat la un scandal legat de trucarea meciurilor. A fost arogant în seara asta, dar nu vreau să spun mai multe”.

Mai rău ca în Liga 1! Bellingham și Haaland, atac frontal după Dortmund - Bayern: „Arbitrul a trucat meciuri, la ce vă așteptați?!”
Faza la care Hummels a fost sancționat pentru henț

Înainte de această fază, Dortmund a solicitat și ea o lovitură de la 11 metri. Reus a căzut în urma unui duel cu Lucas Hernandez, dar Zwayer a lăsat jocul să continue. Nici VAR-ul nu a intervenit.

Mai rău ca în Liga 1! Bellingham și Haaland, atac frontal după Dortmund - Bayern: „Arbitrul a trucat meciuri, la ce vă așteptați?!”
Între Reus și Hernandez a existat un contact evident și erau circumstanțe de penalty
  • În 2005, Zwayer a fost implicat într-un scandal de aranjare a meciurilor din 2.Bundesliga, care l-a avut în prim-plan pe arbitrul Robert Hoyzer.
  • Hoyzer lua mită pentru a favoriza blaturile.
  • Zwayer l-a asistat într-un meci pe Hoyzer și a acceptat și el o mită de 300 de euro.
  • În ianuarie 2005, Zwayer și alți trei arbitri au informat federația germană despre aranjarea meciurilor de către Hoyzer. Ulterior, lui Zwayer i s-a interzis să arbitreze timp de 6 luni, suspendare care a fost ținută secretă câțiva ani până când ziarul german Die Zeit a publicat un dosar secret.

Show total în Der Klassiker » Bayern o învinge pe Dortmund și se desprinde în fruntea clasamentului

Campioana continuă să se impună în duelurile cu rivala din Dortmund. N-a contat că a început, practic, derbyul de la 0-1 și a fost egalată. Polonezul a fost mai bun decât norvegianul

Bayern a legat al șaptelea succes în derbyurile cu Dortmund, la capătul unui duel trepidant, plin de răsturnări de situație și cu o campioană distanțându-se la 4 puncte la șefie în Bundesliga. Duelul dintre Lewandowski și Haaland i-a revenit polonezului învins în ancheta Balonului de Aur, 2-1, la fel cum bavarezii s-au impus la limită pe Signal Iduna Park (3-2).

Der Klassiker, episodul 105, a început aprins, cu Bayern având posesia și dictând ritmul, dar cu Borussia stând la pândă. Și profitând de prima neatenție din defensiva campioanei. După o minge de arbitru, Brandt a fost găsit la marginea careului, s-a înșurubat pe lângă Davies și l-a executat pe Neuer, cu un șut la vinclu. 1-0 în minutul 5, din pasa trimisă de Bellingham

Primul eșec pentru Xavi la Barcelona! Surpriză uriașă în La Liga
BARCELONA - BETIS 0-1
Primul eșec pentru Xavi la Barcelona! Surpriză uriașă în La Liga

Dezechilibrul pe tebelă n-a durat decât patru minute. Pe contraatac, tandemul Muller-Lewandowski a răspuns, cu concursul lui Hummels, polonezul fiind necruțător, la colțul scurt. 

Prea multe cadouri

Ocaziile au alternat amețitor, cu un plus pentru bavarezi, la finalizările lui Coman și Sane, blocate la fix de apărarea disperată a lui BvB, inclusiv de Kobel. 

S-a văzut și Haaland, în sfârșit, norvegianul a sprintat de la centrul terenului, doar că a trimis pe colțul lung, puțin alături de bară. Nici cei de la Bayern nu mai găsesc drumul spre gol, cu toate încercările lui Lewandowski, căutat cu pase imprecise de colegi. BvB s-a clătinat, dar n-a mai cedat, și nici dincolo combinațiile "galben-negrilor" n-au produs panică excesivă în careul oaspeților. 

Totuși, cadourile cu care au insistat gazdele au fost primite de Bayern. Coman a profitat înaintea pauzei și, cu ajutorul devierii lui Reus, mingea l-a depășit pe Guerreiro, aflat pe linia porții și s-a făcut 1-2. 

Haaland ripostează

Primul gol al părții secunde a venit tot repede, ca în debutul jocului, și la fel în poarta campioanei, revenită neconcentrată de la cabine. Haaland a apărut și el pe tabelă, cu un șut bară-gol, după greșeala lui Upamecano. BvB devine vioara întâi, cu un intermezzo în minutul 57, când Coman a dat replica: șut la "scurt" parat greu de Kobel. 

Derbyul rămâne deschis, cu forțe proaspete introduse pentru ultima jumătate de oră de spectacol german.

Brandt, lovit la cap

La mijlocul reprizei secunde, suspansul s-a transformat în minute de spaimă și îngrijorare, după duelul aerian dintre Upamecano și Brandt. Autorul primul gol al partidei s-a lovit rău la cap și a ieșit pe targă, conștient, și a ajuns direct la spital. A plecat de pe stadion în aplauzele fanilor, care i-au urat o însănătoșire grabnică. 

+9 FOTO

Un necaz nu vine niciodată singur și în minutul 75, Hummels a comis henț în careu și, după consultarea VAR, arbitrul Zwayer a indicat punctul cu var. Lewandowski nu greșește de la 11 metri și Kobel nu poate face nimic, 2-3. Antrenorul Rose a fost eliminat pentru proteste, cedând furiei, la fel cum au lăsat garda jos și gazdele, Coman fiind aproape de 4-2.

10 minute de speranță

Prelungirile XXL au reaprins speranțele fanilor BvB și rezervele introduse de gazde au luat cu asalt careul lui Neuer, dar fără limpezime și mari oportunități. Golul a fost mult mai aproape de Bayern, dar Tolisso, singur cu poarta goală (Kobel era ieșit la un corner în careul advers), a trimis alături de 4-2. Punctele merg toate la Munchen.

Cele mai tari imagini din Dortmund - Bayern

+9 FOTO

Clasament Bundesliga

Citește și alte știri de fotbal internațional:

„Robert Lewandowski știa de 3 zile că a pierdut!” » Dezvăluirile făcute de Bild despre Balonul de Aur 2021

Pep Guardiola reacționează după triumful lui Messi: „Și Lewandowski merita trofeul”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (16)
polistul68
polistul68  •  05 Decembrie 2021, 15:22
Postat de Andrei Eks pe 05 Decembrie 2021, 11:04

Cum nu si mărește suprafața corpului si nu si creează avantaj când joaca mingea cu cotul? Daca nu baga mana nu respingea mingea punct. Penalty clar. Hummels s a crezut smecher ca nu l vede nimeni.

Daca nu.l lobea in cot, il lovea in corp...Hummels e in cadere...ai jucat.vreodata fotbal ? Cand esti in cadere, instinctiv incerci sa te echilibrezi din maini...mimgea oricum il lovea pe el...oricum ,faza e discutabila...dar cand a fost in careul lui Bayern, nici macar nu a consultat VAR..si au mai fost cateva decizii pro Bayern..niste cornere, niste auturi...eu te mai intreb..talpa lui Lewa, pe tibia adversarului...nu era putin de rosu ? Nu a avit nici o treaba cu.mingea, direct deasupra gleznei...talpa pe tibie, intentionat, fara nici o legatura cu mingea...nu sumt fan al fotbalului german, mi.e indiferent cine castiga...meciul a fost frumos, dar arbiyrajul smecheresc, pro Bayern.

4120644617954647
Andrei Eks  •  05 Decembrie 2021, 11:04
Postat de polistul68 pe 05 Decembrie 2021, 08:38

E clar ca esti fan BAYERN....Da, este o echipa f buna, dar...hai sa fim realisti...la Reus, este clar impins \din spate....si in foto de aici, se vede ca si la nivelul picioarelor este contact, deci e...\f discutabila faza...iar la penlatyul de la Hummels..el este in cadere, se impingeau in careu, iar mingea il loveste in mana..nu a existat intentie, nu si-a creat avantaj, nu si-a marit suprafata corpului...acolo dai penalty doar daca VREI. ..Adica la faza cu Reus, nici nu ai consultat VAR, iar la Hummels ai dat ca ai VRUT...arbitraj smecheresc. CHiar daca esti fan-ul unei echipe, e bine sa fi realist.

Cum nu si mărește suprafața corpului si nu si creează avantaj când joaca mingea cu cotul? Daca nu baga mana nu respingea mingea punct. Penalty clar. Hummels s a crezut smecher ca nu l vede nimeni.

therealreddog33
therealreddog33  •  05 Decembrie 2021, 10:10

Nu îmi place Bayern pentru ca au "ucis" Bundesliga. Aseară au câștigat însă pe drept. BVB greșește mult prea mult în apărare pentru o echipă la nivelul asta. A ieșit și din Champions League din același motiv. Cu părere de rău pentru ca a fost un fundaș mare, dar Hummels ar trebui sa se lase sau sa joace pe undeva în SUA. Meciul e pierdut pe greșelile lui...

Vezi toate comentariile (16)
Comentează