INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

DORTMUND - LEVERKUSEN 3-2 // Dortmund se impune după un meci spectaculos cu Leverkusen, scor 3-2

FOTO: Reuters +6   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 februarie 2019 21:36

Borussia Dortmund a păstrat distanţa de 3 puncte faţă de Bayern în fruntea Bundesligii după victoria cu 3-2 în faţa lui Bayer Leverkusen.

Spectacolul a început în minutul 30 când Zagadou a reluat în plasă cornerul bătut imperial de Sancho. Doar 7 minute a durat avantajul galben-negrilor. Kevin Volland cu un şut pe jos de la 20 de metri a adus egalarea pentru Lever: 1-1.

Dortmund a reacţionat însă instant. În doar 80 de secunde, Sancho, cu un voleu superb, a readus-o pe trupa lui Favre în avantaj. 2-1, scorul după 45 de minute.

După pauză, iniţiativa i-a aparţinut tot Borussiei. După o oră de joc, Gotze a reluat cu latul o minge ricoşată la marginea careului, fără nicio şansă pentru portarul Hradecky. Se putea face chiar 4-1, 4 minute mai târziu, însă golul lui Alcacer a fost anulat cu ajutorul VAR-ului pentru un ofside milimetric.

Acesta a fost semnalul revenirii celor de la Leverkusen. Paradele lui Burki la loviturile de cap ale lui Bailey (min. 66) şi Alario (min. 72) au prevestit golul de 3-2 lui Tah. Acesta a primit pe frunte o centrare dint-o lovitură liberă batută excelent de Brandt, reducând diferenţa la 3-2.

Leverkusen a continuat să preseze până la fluierul final, însă nu a mai reuşit să înscrie. Astfel, Dortmund s-a impus la limită cu 3-2 şi continuă să viseze la titlu.

Echipele de start:

Dortmund: Bürki – Hakimi, Akanji, Zagadou, Diallo – Witsel, Weigl – Sancho, Götze (c) (Dahoud 83’), Guerreiro (Bruun Larsen 76’) – Alcacer (M. Wolf 90’)
Antrenor: Lucien Favre

Leverkusen: Hradecky – Weiser, Tah, S. Bender, Jedvaj – Baumgartlinger, Aranguiz - Brandt, Havertz, Bailey (Alario 70’) - Volland (c)
Antrenor: Peter Bosz

Articol de Andrei Stroe

Vezi și: 

ATLETICO - VILLARREAL 2-0 // Atletico confirmă meciul bun cu Juventus cu o nouă victorie: 2-0 cu Villarreal! Morata primul gol pentru madrileni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează