INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DEZVĂLUIRI

„Aș fi crucificat dacă aș spune că sunt gay!” » Drama unui fotbalist din prima ligă: „Ar trebui să pot să spun cine sunt”

Un jucător din Premier League se teme să iasă în față și să admită că este homosexual / foto: Guliver/Getty Images
Un jucător din Premier League se teme să iasă în față și să admită că este homosexual / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 octombrie 2021 12:11 / Actualizat sambata, 23 octombrie 2021 14:12

Un jucător din Premier League se teme să iasă în față și să admită că este homosexual. 

„Suntem în 2021, ar trebuit să pot spune cine sunt, dar există încă mulți fani din anii '80 care nu ar accepta”, a declarat acesta. „Vreau să fiu deschis cu oamenii. Dar adevărul e că aș fi crucificat dacă aș zice că sunt gay

Pe teren, spectatorii m-ar judeca pentru asta. Psihic, situația în care sunt mă afectează teribil”. Potrivit The Sun, el a luat legătura cu activista Amal Fashanu, nepoata fostului fotbalist gay Justin Fashanu, care s-a sinucis în 1998.

Thomas Beattie a recunoscut anul trecut că e gay

Anul trecut, fostul fotbalist britanic Thomas Beattie, 33 de ani, a devenit al doilea jucător profesionist din UK care a anunțat că este gay.

Beattie spune că i-a luat mult să se accepte așa cum este și că nu s-a simțit confortabil să spună că e gay în timpul carierei. 

Fostul mijlocaș, născut în Yorkshire, a jucat la tineretul lui Hull City, înainte de a petrece mai mult de o decadă în SUA, Canada și Singapore. Justin Fashanu a fost primul fotbalist care a spus că este gay, în 1990. Alți doi fotbaliști care au jucat în Marea Britanie, neamțul Thomas Hitzlsperger și americanul Robbie Rogers au mai făcut acest pas public.

„E momentul să vă spun ceva foarte personal. E ușor să stai în tăcere, dar adevărata provocare e să vorbești. Pentru mine, e momentul să-mi trăiesc adevărul și să sper că va produce o schimbare. Sunt frate, fiu, prieten și sunt gay. 

Mi-a luat mult să mă accept așa cum sunt și sper că va fi mai ușor pentru următoarea generație. Nu am luat în calcul să spun asta cât jucam. Simțeam că trebuie să sacrific una din două: să fiu cine sunt sau să practic sportul pe care îl iubesc. În multe feluri, fotbalul m-a salvat, a fost felul în care am ales să evadez din viața mea. Societatea mi-a spus că masculinitatea e legată de sexualitate, așa că, fiind sportiv, am simțit o mare contradicție”, a spus Beattie pentru ESPN.

„E probabil un fotbalist gay, cel puțin, în fiecare echipă” - Troy Deeney, căpitan Watford

Citește și alte știri de actualitate: 

„Promite-mi că te vei comporta frumos și vei fi etern fidelă!” » Incredibil: ce condiții i-a pus Mauro Icardi frumoasei Wanda Nara pentru a se întoarce la antrenamentele lui PSG

Presa din Italia, necruțătoare cu Jose Mourinho după umilința din Norvegia: „Să-ți fie rușine!”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (26)
2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  22 Octombrie 2021, 21:45

Ce faceti baieti? Discutii amicale??? V-ati mutat si pe aici? Nu va mai ajunge agora din Cismigiu?

belane
belane  •  22 Octombrie 2021, 21:38
Postat de nesufertiti pe 22 Octombrie 2021, 21:28

Dude, chill. Love is love, cine pisici esti tu sa decizi cine pe cine iubeste?

Ai apucat sa citesti ceva ? ca vad ca mi-au cenzurat absolut tot :)) si n-am folosit cuvinte jignitoare poate doar ca ti-am zis ca "ai lacune grave" dar fata de ce s-a mai scris pe site chiar in continutul articolelor e o nimica toata :)) cuiva din moderatorii GSP clar nu i-a placut ce-am avut de zis :)) s-a enervat ca un puiet rasfatat HA HA HA

nesufertiti
nesufertiti  •  22 Octombrie 2021, 21:28
Postat de belane pe 22 Octombrie 2021, 21:19

***

Dude, chill. Love is love, cine pisici esti tu sa decizi cine pe cine iubeste?

Vezi toate comentariile (26)
Comentează